Αναζήτηση:

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Γιώργος Μαυρωτάς

RSS
Γιώργος Μαυρωτάς

Γεννήθηκε μόλις 17 μέρες πριν το πραξικόπημα του 67 στην Αθήνα και δεν κατάφερε να το αποτρέψει. Ξεκίνησε από το κολύμπι αλλά βαρέθηκε να μετράει πλακάκια και στα δεκατρία του το γύρισε στο πόλο και δεν το μετάνιωσε. Από το 1980 ως το 2002 προσπαθούσε να στείλει την κίτρινη μπάλα στο πλεχτό, ενίοτε με επιτυχία. Αν και Παναθηναϊκός (ο μπαμπάς του μάλιστα έχει πάει και Γουέμπλεϊ) έκανε την καρδιά του πέτρα και συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπαιξε 511 φορές με την εθνική ομάδα αλλά μόλις μία με την μικτή κόσμου. Από την υπερβολική δόση χλωρίου που πήρε στις πισίνες, του καρφώθηκε η ιδέα να γίνει χημικός μηχανικός. Τελείωσε τη Σχολή Xημικών Mηχανικών του ΕΜΠ κι έπειτα έκανε το διδακτορικό του σε Επιχειρησιακή Ερευνα. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο ΕΜΠ κι ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα. Εχει δύο γιούς (ο μεγάλος μάλιστα τον πέρασε πρόσφατα στο ύψος…) που προς μεγάλη του απογοήτευση δεν τους αρέσει το Subutteo αλλά το Playstation. Εκεί υπέστη πανωλεθρίες και για να πνίξει τον πόνο του άρχισε να γράφει, ξεκινώντας με ένα μυθιστόρημα, «Το θεώρημα της επτάδας». Αγαπημένος του ήρωας είναι ένας μικρός γαλάτης, ξάδελφος του γνωστού Αστερίξ. Τον λένε Ξαστερίξ κι έρχεται συχνά στον ύπνο του και τον συμβουλεύει...

Αποτελέσματα 1 έως 24 από 126.

 • Photo: Angeliki Panagiotou / Fosphotos.com
  Μάνατζερ στο δημόσιο

  Η δημόσια διοίκηση έχει στελέχη που θα τα ζήλευε κι ο ιδιωτικός τομέας. Αν όμως τα ανώτερα στελέχη είναι οι αρεστοί κι όχι οι άριστοι το σύστημα πάσχει.

  19/03/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com
  Ουκ αν λάβοις παρά του μη… θέλοντος

  Ο αθλητισμός για μια κοινωνία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασικό κοινωνικό αγαθό που αφορά όλες τις ηλικίες και όλες τις τάξεις. Αλλά η κυβέρνηση τον έχει χαμηλά στις προτεραιότητές της.

  15/03/2014 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • photo:Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com
  Το αουτσάιντερ

  Δεν υπάρχει τίποτε πιο εύκολο από το να είσαι θεατής σε έναν αγώνα. Το Ποτάμι προτείνει κάτι διαφορετικό και το μέλλον θα δείξει αν θα συμβάλλει στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος ή θα στερέψει.

  05/03/2014 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • Ολυμπιακές εξισώσεις

  To «teaching with example» σε όλο του το μεγαλείο καθότι τα παιδιά σήμερα έχουν τέτοιο πλούτο παραστάσεων και πληροφοριών που για να τους κινήσει το ενδιαφέρον.

  28/01/2014 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: Todd Klassy / Montana Photography, http://www.toddklassy.com
  Κομβική χρονιά στα ΑΕΙ το 2014

  Είναι μια χρονιά που τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να απεμπλακούν από κομματικές εξαρτήσεις, ανεξάρτητα του ποιο θα είναι το πολιτικό σκηνικό. Θα τα καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;

  31/12/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Το κρίμα στον Λαιμό μας…

  Προκειμένου να μεγαλώσει το τίμημα της εξαγορας του Αστέρα, καταστρέφεται μια ζηλευτή περιοχή. Τι θα πείραζε να πωληθεί ο Αστέρας ως ξενοδοχείο, χωρίς αλλαγή χρήσης;

  10/12/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • photo: Images_of_Money@Flickr
  Φόρος ή...προσφυγιά;

  Το κακό με τον αυξημένο φόρο ιδιοκτησίας είναι ότι τα λεφτά που ζητούνται δεν είναι επί κάποιου εισοδήματος που απορρέει από αυτό (π.χ. από εκμετάλλευση ενοικίων) και συνήθως δεν υπάρχουν...

  18/11/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • Photo: Alexandros Katsis / Fosphotos.com
  «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»

  Ποιο θα ήταν σήμερα ένα ανάλογο, νέο σύνθημα που θα εξέφραζε με τρεις λέξεις τις αγωνίες ενός νέου φοιτητή, ενός νέου ανθρώπου; Στο μυαλό μου έρχεται το «Δουλειά, ουσία, προοπτική»...

  15/11/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Photo: Μαρία Μαράκη
  Γιατί δεν πρέπει να χαθεί το εξάμηνο

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, είναι η αναπόφευκτη υποβάθμιση των σπουδών για τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των εμβόλιμων εξαμήνων.

  01/11/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • photo: Konstantinos Tsakalidis@fosphotos.com
  Tα σαράντα του ΕΜΠ

  Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη νέκρωσή του. Το πρώτο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας είναι κλειστό 40 ημέρες κι εμείς το θεωρούμε φυσιολογικό.

  12/10/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Photo: Α. Κατσής @fosphotos.com
  Κλεισμένοι στη γυάλα μας

  Ποιούς πείθουμε ως πανεπιστημιακοί ότι κλείνοντας το Πανεπιστήμιο παλεύουμε για τα παιδιά τους που θα το βλέπουν μόνο απ’ έξω;  Θα έχουν άδικο να μας κατηγορούν όπως τις άλλες συντεχνίες;

  26/09/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • photo: Bearseye@Flickr
  Με ποιο δικαίωμα κλείνεις το Πολυτεχνείο;

  Ενώ καταλαβαίνω την αγωνία απέναντι στο ενδεχόμενο της διαθεσιμότητας στις σημερινές δύσκολες μέρες, δεν μπορώ να υπερασπισθώ το δικαίωμα του «κλείνω το Πολυτεχνείο».

  12/09/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Photo: Alexandros Katsis / Fosphotos.com
  «Ναι, αλλά δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή…»

  Μπορεί προς στιγμή να είσαι απογοητευμένος. Μπορεί να θεωρείς ότι απέτυχες. Δεν απέτυχες, πέτυχες σε κάτι διαφορετικό. Άλλη πόρτα κτύπησες κι άλλη πόρτα άνοιξε για να σε δεχθεί. Μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη.

  30/08/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • photo: =Nico=@Flickr
  Τα παιδία παίζει…

  Υπάρχει μια ομάδα πόλο που ήταν πέρσι στη Β’ εθνική και ανέβηκε φέτος στην Α2. Μια ομάδα που την έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι στον Υδραϊκό έχουμε μέσο όρο ηλικίας τα 40+.

  26/08/2013 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Η ενοχλητική πολυφωνία

  Το protagon όλα αυτά τα χρόνια, λόγω ακριβώς της πολυφωνίας του, είναι το αντίθετο της φυγόκεντρου, είναι μια κεντρομόλος δύναμη . Δηλαδή μια δύναμη που προσπαθεί να αντισταθεί στη φυγή στα άκρα.

  13/08/2013 MEDIA
 • photo: spyrosgianniotisofficial@facebook
  Ο Σπύρος ο «σκύλος»…

  Ένας «ξανθομπάμπουρας» που αποφάσισε να εγκαταλείψει το χλώριο για χάρη του αλατιού. Και δεν νομίζω ότι το μετάνιωσε ποτέ. Αν υπάρχει μια λέξη που χαρακτηρίζει τον αθλητή Σπύρο Γιαννιώτη, είναι «σκύλος».

  23/07/2013 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • photo: newyorker.com
  Μαγκωμένο χειροκρότημα

  Το άκουσμα της είδησης ότι ο καλύτερος φέτος σπρίντερ, ο Αμερικάνος Τάισον Γκέι και πέντε ακόμα Τζαμαϊκανοί (ανάμεσά τους ο «πολύς» Ασάφα Πάουελ) πιάστηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, λίγους θα έριξε από τα σύννεφα...

  16/07/2013 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: Menelaos Myrillas / Fosphotos.com
  Ο αφιλόξενος «Κωστής Παλαμάς»

  Το Συμβούλιο του Πολυτεχνείου παρέθεσε δείπνο στους κοσμήτορες στο εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτό, βέβαια, δεν άρεσε σε κάποιους φοιτητές και στον πρύτανη...

  15/06/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη

  Ο ΝΟΒ ανέκαθεν στηριζόταν στο μεράκι κάποιων ανθρώπων. Είτε μέλη ήταν αυτοί, είτε διοίκηση, είτε αθλητές, είτε δάσκαλοι-προπονητές. Ένας όμιλος που δεν ήταν ποτέ κρατικοδίαιτος, αλλά στηρίχθηκε στις συνδρομές των μελών και στις δωρεές αφανών και φανερών ευεργετών.

  09/06/2013 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: uefa.com
  Έχει κάποιο λάκκο η φάβα;

  Η Μπάγιερν είναι -δίκαια- πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και εμείς παρακολουθήσαμε ένα ωραίο ποδοσφαιρικό θέαμα που κατέρριψε στερεότυπα. Ταχύτητα, δύναμη και τεχνική. Κάποτε οι Γερμανοί είχαν μόνο δύναμη. 

  26/05/2013 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Κάν’ το όπως ο Ολυμπιακός

  Μια αθλητική ομάδα -όπως η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, που μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους της- είναι σαν μια μικρογραφία της κοινωνίας μας...

  13/05/2013 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: Louis Tam/Flickr
  Eξετάσεις uber alles…

  Δεν πάει να έχουν γίνει μόνο 8 ή 9 εβδομάδες μαθημάτων, λόγω αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι εξετάσεις ποτέ δεν χάνονται. Το αποτέλεσμα είναι τα Πανεπιστήμια να τείνουν να γίνουν εξεταστικά κέντρα. Το ίδιο γίνεται και στα Λύκεια. 

  12/05/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Πριν Α-λέκτωρ λαλήσει τρις…

  Στην εποχή της κρίσης η μεγαλύτερη πρόκληση, όχι μόνο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά για όλη τη χώρα, είναι το πώς θα αναχαιτίσει τον μεγάλο κίνδυνο που λέγεται “brain drain”, δηλαδή τη διαρροή ανθρώπων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

  20/04/2013 ΠΑΙΔΕΙΑ
 • Mαραθώνια απειλή

  Πέρα από τον θάνατο και τον ακρωτηριασμό των αθώων θυμάτων, η επίθεση επιχειρεί να ακρωτηριάσει κι έναν θεσμό που κερδίζει ολοένα έδαφος στο εξωτερικό - αλλά και στην Ελλάδα, τελευταία.

  17/04/2013 ΚΟΣΜΟΣ