Αναζήτηση:

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Γιώργος Μαυρωτάς

RSS
Γιώργος Μαυρωτάς

Γεννήθηκε μόλις 17 μέρες πριν το πραξικόπημα του 67 στην Αθήνα και δεν κατάφερε να το αποτρέψει. Ξεκίνησε από το κολύμπι αλλά βαρέθηκε να μετράει πλακάκια και στα δεκατρία του το γύρισε στο πόλο και δεν το μετάνιωσε. Από το 1980 ως το 2002 προσπαθούσε να στείλει την κίτρινη μπάλα στο πλεχτό, ενίοτε με επιτυχία. Αν και Παναθηναϊκός (ο μπαμπάς του μάλιστα έχει πάει και Γουέμπλεϊ) έκανε την καρδιά του πέτρα και συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπαιξε 511 φορές με την εθνική ομάδα αλλά μόλις μία με την μικτή κόσμου. Από την υπερβολική δόση χλωρίου που πήρε στις πισίνες, του καρφώθηκε η ιδέα να γίνει χημικός μηχανικός. Τελείωσε τη Σχολή Xημικών Mηχανικών του ΕΜΠ κι έπειτα έκανε το διδακτορικό του σε Επιχειρησιακή Ερευνα. Σήμερα είναι βουλευτής Αττικής με Το Ποτάμι και  Επίκουρος Καθηγητής στο ΕΜΠ. Εχει δύο γιούς (ο μεγάλος μάλιστα τον πέρασε πρόσφατα στο ύψος…) που προς μεγάλη του απογοήτευση δεν τους αρέσει το Subutteo αλλά το Playstation. Εκεί υπέστη πανωλεθρίες και για να πνίξει τον πόνο του άρχισε να γράφει, ξεκινώντας με ένα μυθιστόρημα, «Το θεώρημα της επτάδας». Αγαπημένος του ήρωας είναι ένας μικρός γαλάτης, ξάδελφος του γνωστού Αστερίξ. Τον λένε Ξαστερίξ κι έρχεται συχνά στον ύπνο του και τον συμβουλεύει...

Αποτελέσματα 1 έως 24 από 143.

 • Photo: Simon Blackley/Flickr
  Ανδρέα, προχώρα…

  Είναι φυσιολογικό ο Ανδρέας Πετρουλάκης να μπαίνει στο στόχαστρο όσων έκτισαν την πολιτική τους καριέρα πάνω σε μύθους και πατριωτικά συνθήματα ανάμικτα με σεναριολογίες που εξυφαίνονται κατά του περιούσιου λαού...

  29/03/2015 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Menelaos Myrillas / SOOC
  Υπέρ Προτύπων…

  Τα Πρότυπα είναι τα σχολεία εκείνα στα οποία μπορεί να έχει ένα παιδί καλό επίπεδο σπουδών ανεξάρτητα με την οικονομική επιφάνεια των γονιών του. Είναι δημόσια σχολεία υψηλού επιπέδου.

  20/02/2015 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Menelaos Myrillas / SOOC
  Σπουδή για ξήλωμα…

  Μαζί με την κατάργηση του  νόμου Διαμαντοπούλου φοβάμαι ότι το διαφαινόμενο πισωγύρισμα θα αρχίσει να ξηλώνει και τις όποιες προοπτικές για ένα εξωστρεφές, σύγχρονο, ελληνικό Πανεπιστήμιο.

  12/02/2015 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Christine Buckton Tillman/Flickr
  H πρωτοβουλία Job-Pairs

  Με μια πολύ δομημένη διαδικασία κάθε μέντορας αναλαμβάνει μερικούς εκπαιδευόμενους και βήμα-βήμα τους διαμορφώνει το προφίλ υποψηφίου για εργασία.

  28/11/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • photo: Nikos Libertas / SOOC
  Πανεπιστήμιο και δημοκρατία

  Προκειμένου να προωθηθεί η δημοκρατία στα πανεπιστήμια πρέπει να εμπλακεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

  17/11/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • photo: Nick Paleologos / SOOC
  Νικώντας τον εαυτό σου

  Τι είναι αυτό που σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους να «ζορίζονται» τόσο; Ποιον προσπαθούν να νικήσουν; Νομίζω όχι αυτόν που είναι δίπλα τους, αλλά αυτόν που είναι μέσα τους.

  10/11/2014 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: SOOC
  Ποιοι δεν θέλουν το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων;

  Το πρόβλημα ξεκινάει από τη συνδιοίκηση που επιχειρούν να επιβάλλουν οι δυναμικές μειοψηφίες στα Πανεπιστήμια. Που δεν αρκούνται απλώς στο να εκφράζουν τη γνώμη τους αλλά θέλουν να την επιβάλλουν στα όργανα διοίκησης.

  21/10/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • photo: Haley Marshall Photography@Flickr
  Αριστεία σε αχρηστία;

  Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ανακοίνωσε οριζόντιες περικοπές 10% στους προϋπολογισμούς συγκεκριμένων ερευνητικών δράσεων...

  14/10/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Η κουλτούρα των αναβολικών

  Το διπλό φονικό στη Μάνη έφερε με τον πιο εμφατικό τρόπο στο προσκήνιο το θέμα της διακίνησης αναβολικών σε αθλητικούς χώρους και γυμναστήρια. 

  22/08/2014 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: Α. Παναγιώτου @fosphotos.com
  Τι «κοστίζουν» οι αιώνιοι φοιτητές;

  Το πραγματικό κόστος των «αιώνιων» φοιτητών είναι άυλο. Είναι ουσιαστικά η καλλιέργεια μιας νοοτροπίας ότι κάποτε όλοι θα «βγούμε», όλοι θα πάρουμε το «χαρτί».

  06/08/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • photo: Manolis Tsafos@fosphotos.com
  Λύσεις απέναντι στη «μπαχαλίτιδα» υπάρχουν

  Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι λύσεις απέναντι στον ιό της «μπαχαλίτιδας» των Πανεπιστημίων υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται από τους ιθύνοντες είναι επιμονή, σταθερότητα στις απόψεις και προστασία των θεσμών από τον υποβιβασμό τους.

  14/07/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Aggeliki Koronaiou / Fosphotos.com
  «Μπαμπά, μπαίνω Πολυτεχνείο!»

  Θα μιλήσω για κάτι αισιόδοξο που θα προσπαθήσει να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες των παιδιών που πήραν προχθές τα αποτελέσματα και θέλουν να δηλώσουν το ΕΜΠ στις πρώτες τους επιλογές.

  03/07/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Yannis Kourtoglou / Fosphotos.com
  Το εθνικό μας Viagra;

  Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είδαμε τις αθλητικές επιτυχίες στην πραγματική τους διάσταση. Να χαρούμε να πανηγυρίσουμε και το κυριότερο να παραδειγματιστούμε.

  26/06/2014 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com
  Μιθριδατισμός

  Δεν διαφωνώ με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, διαφωνώ όμως με τον αποκλεισμό όλων ημών των υπολοίπων από τους χώρους του Πολυτεχνείου.

  19/06/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Jack Dorsey/Flickr
  Ο Μινώταυρος

  Ένα παιδί 18 χρονών δεν άντεξε την πίεση των Πανελληνίων εξετάσεων και πριν καν δώσει το πρώτο μάθημα πήδηξε από τον 4ο όροφο και βρήκε τραγικό θάνατο. Έχω κι εγώ γιο σ’ αυτήν την ηλικία...

  29/05/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Angelos Christofilopoulos / Fosphotos.com
  Μάντεψε ποιοι εύχονται να μην πας να ψηφίσεις…

  Μένοντας αμέτοχος ενισχύεις αυτούς που σε εκφράζουν λιγότερο ή, ακόμα χειρότερα, αυτούς που απεχθάνεσαι. Ουσιαστικά, με την αποχή δεν απονομιμοποιείς το σύστημα όπως πιθανώς νομίζεις. Αντίθετα νομιμοποιείς το χειρότερο κομμάτι του. 

  24/05/2014 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com
  Η γόνιμη ψήφος στο Ποτάμι

  Η ψήφος που διεκδικεί το Ποτάμι είναι γόνιμη. Άνθρωποι πετυχημένοι στο χώρο τους, που ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στο όραμα που έχουμε για την Ευρώπη.

  09/05/2014 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • Photo: Angeliki Panagiotou / Fosphotos.com
  Μάνατζερ στο δημόσιο

  Η δημόσια διοίκηση έχει στελέχη που θα τα ζήλευε κι ο ιδιωτικός τομέας. Αν όμως τα ανώτερα στελέχη είναι οι αρεστοί κι όχι οι άριστοι το σύστημα πάσχει.

  19/03/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com
  Ουκ αν λάβοις παρά του μη… θέλοντος

  Ο αθλητισμός για μια κοινωνία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασικό κοινωνικό αγαθό που αφορά όλες τις ηλικίες και όλες τις τάξεις. Αλλά η κυβέρνηση τον έχει χαμηλά στις προτεραιότητές της.

  15/03/2014 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • photo:Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com
  Το αουτσάιντερ

  Δεν υπάρχει τίποτε πιο εύκολο από το να είσαι θεατής σε έναν αγώνα. Το Ποτάμι προτείνει κάτι διαφορετικό και το μέλλον θα δείξει αν θα συμβάλλει στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος ή θα στερέψει.

  05/03/2014 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • Ολυμπιακές εξισώσεις

  To «teaching with example» σε όλο του το μεγαλείο καθότι τα παιδιά σήμερα έχουν τέτοιο πλούτο παραστάσεων και πληροφοριών που για να τους κινήσει το ενδιαφέρον.

  28/01/2014 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: Todd Klassy / Montana Photography, http://www.toddklassy.com
  Κομβική χρονιά στα ΑΕΙ το 2014

  Είναι μια χρονιά που τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να απεμπλακούν από κομματικές εξαρτήσεις, ανεξάρτητα του ποιο θα είναι το πολιτικό σκηνικό. Θα τα καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;

  31/12/2013 ΕΛΛΑΔΑ
 • Το κρίμα στον Λαιμό μας…

  Προκειμένου να μεγαλώσει το τίμημα της εξαγορας του Αστέρα, καταστρέφεται μια ζηλευτή περιοχή. Τι θα πείραζε να πωληθεί ο Αστέρας ως ξενοδοχείο, χωρίς αλλαγή χρήσης;

  10/12/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • photo: Images_of_Money@Flickr
  Φόρος ή...προσφυγιά;

  Το κακό με τον αυξημένο φόρο ιδιοκτησίας είναι ότι τα λεφτά που ζητούνται δεν είναι επί κάποιου εισοδήματος που απορρέει από αυτό (π.χ. από εκμετάλλευση ενοικίων) και συνήθως δεν υπάρχουν...

  18/11/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ