Κυματιστή πάστα με φρέσκα φασολάκια

Είναι ένα φαγητό πολύπλοκο γιατί γίνεται σε τρεις φάσεις, με σάλτσα από αρνάκι ψημένο στο φούρνο ενώ τα ζυμαρικά και τα...

Νίκος Μορόπουλος
7 Αυγ7 Αυγούστου 2017, 14:35

Λαδερός αρακάς με λίγο… θάλασσα

Μάλλον ασυνήθιστος συνδυασμός για την ελληνική κουζίνα. Η έμπνευση ήρθε πάλι από την ιταλική κουζίνα.

της Μαρίνας Μαυρομάτη
25 Ιούλ25 Ιουλίου 2017, 16:37

Σουχλί: ένα νόστιμο «πακετάκι» με κρέας και τυρί

Σουχλιά και σούφερα λέμε στην Κρήτη τα κουτσομπολιά, τα ανακατώματα , τις μηχανορραφίες. Σουχλίζω πάλι θα πει κουτσομπολεύω  και μηχανορραφώ, και...

Της Βαγγελιώς Κασσαπάκη
24 Ιούλ24 Ιουλίου 2017, 15:32

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Από τις πιο αγαπημένες μου γεύσεις το παγωτό σύκο. Δύσκολο όμως να την αναπαράγει κάποιος που θα επιχειρήσει να το φτιάξει...

Tης Μαρίνας Μαυρομάτη
21 Ιούλ21 Ιουλίου 2017, 17:02

Το τσιζκέικ πάγωσε!

Τούρτα παγώτο τσιζκέικ κάτα της ζέστης

της Χρυσαυγής Μπόμπολα
18 Ιούλ18 Ιουλίου 2017, 18:28

Αρνίσια συκωταριά με βλαστάρια στη σύβραση

Ολοταχώς επιστροφή στην ποιμενική κουζίνα της μητέρας Ελλάδας, με αρνίσια συκωταριά και χόρτα βλαστάρια στη σύβραση. Τα βλαστάρια είναι πεντανόστιμα χόρτα,...

Νίκος Μορόπουλος
17 Ιούλ17 Ιουλίου 2017, 17:20

Βάλε το λεμόνι στην κατάψυξη

Η βασική ιδέα για το επιδόρπιο του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου στο Sense είναι απλή αλλά μεγαλοφυής όπως οι περισσότερες απλές ιδέες....

Κική Τριανταφύλλη
11 Ιούλ11 Ιουλίου 2017, 17:12

Λαχταριστή αλμυρή τάρτα με πράσο και τυριά

Κατά τους ιστορικούς της γαστρονομίας η τάρτα είναι η εξέλιξη της πίτας. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν πάνω...

Βαγγελιώ Κασσαπάκη
11 Ιούλ11 Ιουλίου 2017, 10:00

Αχνιστή σκορπίνα με λαχανικά

Το πλήρες όνομα του πιάτου είναι «Σκορπίνα στον ατμό με λαχανικά μαγειρεμένα στην κατσαρόλα, σάλτσα κακαβιάς και μαγιονέζα με σκόρδο». Και...

Νίκος Μορόπουλος
9 Ιούλ9 Ιουλίου 2017, 11:04

Τάρτα βερίκοκο, ανάποδη

Με δυο φύλλα σφολιάτας, βερίκοκα κομμένα στη μέση και μια ωραία κρέμα φτιάχνουμε τάρτα βερίκοκο, ένα γλυκό με γεύση από αθώα...

Γεωργία Κουτσούκου
8 Ιούλ8 Ιουλίου 2017, 22:40

Λαβράκι καρπάτσιο

Στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, στο εστιατόριο Μύθος, δοκιμάσαμε ένα νόστιμο λεπτοκομμένο φιλέτο από λαβράκι, μαριναρισμένο σε χυμούς εσπεριδοειδών. Είναι ένα πανεύκολο...

Κική Τριανταφύλλη
7 Ιούλ7 Ιουλίου 2017, 16:12

Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο

Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο με κρεμμυδάκια, σάλτσα ντομάτα, δάφνη, δενδρολίβανο και φέτα όπως το κάνουν στα Μπαρδούνια της Λακωνίας

Δημήτρης Καρτάλιας
7 Ιούλ7 Ιουλίου 2017, 15:57