Σπετζοφάι, κάντο όπως στη Μακρινίτσα

Τρία υλικά, πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, σκουροπράσινες πιπεριές και οπωσδήποτε φρέσκια ντομάτα αρκούν για ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά φαγητά του...

Κική Τριανταφύλλη
11 Δεκ11 Δεκεμβρίου 2017, 09:30

Το σοκολατένιο δεντράκι των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη η σημερινή μας συνταγή. Σας προτείνουμε ένα δεντράκι φτιαγμένο από σοκολάτα, ξερά σύκα και αμύγδαλα. Θα στολίσετε το σπίτι σας...

Εύη Σκούρα
8 Δεκ8 Δεκεμβρίου 2017, 07:17

Χορτοκεφτέδες: οι αμαρτίες της λαϊκής

Συνήθως η επιστροφή από τη λαϊκή μάς βρίσκει με περισσότερα λαχανικά από όσα είχαμε υπολογίσει. Τι κάνεις όμως μετά από τρεις-τέσσερις...

Μαρία Τσέκου
4 Δεκ4 Δεκεμβρίου 2017, 09:07

Τα μελομακάρονα της μαμάς μου

Δεν γίνονται Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονο. Ξεκίνα από τώρα για να μυρίσει το σπίτι αρώματα γιορτής, πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο. Και προσοχή...

Γεωργία Κουτσούκου
2 Δεκ2 Δεκεμβρίου 2017, 05:50

Το μινεστρόνε της απελπισίας

Είναι ένα από τα πιο παλιά φαγητά της ιταλικής αγροτικής κουζίνας, νόστιμο και θρεπτικό, που αξιοποιεί σχεδόν όλα τα περισσεύματα από...

Κική Τριανταφύλλη
30 Νοέ30 Νοεμβρίου 2017, 08:00

Πες το κι έγινε: τρουφάκια με νουτέλα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένια και τραγανά τρουφάκια. Δεν χρειάζεται να είσαι ζαχαροπλάστης για να τα φτιάξεις!

Μαρίνα Μαυρομάτη
29 Νοέ29 Νοεμβρίου 2017, 17:00

Μπρουσκετάκια για ώρα ανάγκης

Με δυο φέτες φρυγανισμένο ψωμί, 2-3 κουταλιές ψητά λαχανικά διατηρημένα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο κατσικίσιο τυρί έχεις ένα υπέροχο...

Κική Τριανταφύλλη
29 Νοέ29 Νοεμβρίου 2017, 08:00

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο

Ένα υπέροχο κέικ με άρωμα Χριστουγέννων, αφράτο και γευστικό, φτιαγμένο χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς γάλα. Ιδανικό για όσους έχουν...

Μαρίνα Μαυρομάτη
25 Νοέ25 Νοεμβρίου 2017, 10:30

Πένες αλ’ αραμπιάτα, οι καυτερές

Το όνομα της οφείλεται στο γεγονός ότι η σάλτσα είναι καυτερή και όποιος φάει κινδυνεύει να γίνει το πρόσωπο του κατακόκκινο,...

Μαρίνα Μαυρομάτη
21 Νοέ21 Νοεμβρίου 2017, 12:20

Στη Λέσβο το λένε κατίκ

Απαλό και αλοιφώδες σπιτικό τυρί υπόξινο και δροσερό, το κατίκ της Λέσβου γίνεται με φέτα και φρεσκοαρμεγμένο κατσικίσιο ή και πρόβειο...

Κική Τριανταφύλλη
20 Νοέ20 Νοεμβρίου 2017, 15:05

Τυροψωμάκια μπουκιές

Φτιάξτε αυτές τις πεντανόστιμες μπουκιές που είναι το πιο ωραίο σνακ για το γραφείο την ώρα της μεγάλης πείνας

Κική Τριανταφύλλη
18 Νοέ18 Νοεμβρίου 2017, 12:10