Λαζάνια με τα νόστιμα της Μάνης μέσω Σικελίας

Γεύμα με χρώματα της Μάνης. Λαζάνια χειροποίητα, σύγκλινο και λουκάνικο από οικογενειακή επιχείρηση, ντομάτα φρέσκια και άνυδρη, αλάτι από τα βράχια

Γεωργία Κουτσούκου
21 Οκτ21 Οκτωβρίου 2017, 09:00

Tορτίγια με σπαράγγια

Η απλή ισπανική ομελέτα του νεαρού σεφ Μίλτου Αρσένη, που μετά από ένα ταξίδι εφτά χρόνων σε διεθνείς κουζίνες πολλών αστέρων...

Κική Τριανταφύλλη
20 Οκτ20 Οκτωβρίου 2017, 11:00

Τονομακαρονάδα η εργένικη

Μπορεί τα υλικά να φαίνονται δύσκολο στο να συνδυαστούν, αλλά το αποτέλεσμα θα ανταμείψει όσους την επιχειρήσουν, πιστέψτε με!

Χρυσαυγή Μπόμπολα
19 Οκτ19 Οκτωβρίου 2017, 17:21

Μαροκινά ρεβίθια με κινόα

Στις χώρες της βόρειας Αφρικής πολύ συχνά «μπερδεύουν» αλμυρές και γλυκές γεύσεις, παίζοντας με τα μπαχαρικά. Αυτή η συνταγή για ρεβίθια...

Εύη Σκούρα
18 Οκτ18 Οκτωβρίου 2017, 14:26

Αποξήρανση σύκων: συκοπιταρίδες και αλλιώς

Σε όλη την Ελλάδα αποξηραίνουν τα σύκα. Είναι ένας ανέξοδος τρόπος να διατηρηθεί το καλοκαιρινό φρούτο όλο τον χειμώνα. Φέτος έχω...

Βαγγελιώ Κασσαπάκη
16 Οκτ16 Οκτωβρίου 2017, 08:50

Γαρίδες πίρι-πίρι

Οι πικάντικες γαρίδες είναι ο ιδανικός μεζές χειμώνα καλοκαίρι. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και ένα πολύ νόστιμο σάντουιτς

Γεωργία Κουτσούκου
14 Οκτ14 Οκτωβρίου 2017, 11:00

Η κολοκυθόπιτα – μωρό της Rosemary

Σας θυμίζει Πολάνσκι ο τίτλος; Ε ναι, κι εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου όταν μπήκα στο ωραίο μαγαζάκι της Μαρίας...

Κική Τριανταφύλλη
13 Οκτ13 Οκτωβρίου 2017, 11:00

Κοτόπουλο φιλέτο και να καίει

Καυτερό, πικάντικο φιλέτο κοτόπουλου. Φτιάχνετε ένα πικάντικο λάδι, αναμειγνύοντας ελαιόλαδο και διάφορα μπαχαρικά, με μέρος του οποίου μαγειρεύετε το κοτόπουλο. Το...

Εύη Σκούρα
12 Οκτ12 Οκτωβρίου 2017, 11:00

Τυροπιτάκια κουρού, πολύσπορα κι εθιστικά

Πειραματίστηκα με αρκετές συνταγές και προέκυψαν αυτά τα μικρά τυροπιτάκια της μιάμισης μπουκιάς. Μοιάζουν πολύ με εκείνα του φούρνου, τα κοντράρουν...

Χρυσαυγή Μπόμπολα
11 Οκτ11 Οκτωβρίου 2017, 11:00

Μηλόπιτα με τον τρόπο του maestro

Η ιδέα είναι του ιταλού ζαχαροπλάστη Λούκα Μοντερσίνο και στην ουσία πρόκειται για ένα απίθανο κέικ, αφράτο και βουτυράτο, θυμίζει τα...

Μαρίνα Μαυρομάτη
10 Οκτ10 Οκτωβρίου 2017, 10:00

Έχουμε τραχανά απλωμένο…

Με σκληρό κίτρινο αλεύρι από σιτάρι και φρέσκο κατσικίσιο γάλα φτιάξαμε ζυμάρι και το τρίψαμε πάνω στο ρομόνι για να γίνουν...

Κική Τριανταφύλλη
9 Οκτ9 Οκτωβρίου 2017, 11:30

Τα γιουβαρλάκια των τριών τετάρτων

Σε τρία τέταρτα έχεις έτοιμο φαγητό, το αφήνεις και ένα τεταρτάκι στην άκρη να μελώσουν τα γιουβαρλάκια μέσα στη σάλτσα τους...

Κική Τριανταφύλλη
6 Οκτ6 Οκτωβρίου 2017, 15:00

Καιρός για πατατόσουπα

Στην Κρήτη τη λένε πατατόγαλο και είναι μια βελουτέ σούπα, από τα θαυμάσια εκείνα πιάτα των τριών-τεσσάρων υλικών της κρητικής κουζίνας,...

Βαγγελιώ Κασσαπάκη
4 Οκτ4 Οκτωβρίου 2017, 09:00

Ιμάμ μπαϊλντί: γιατί άραγε;

Γιατί άραγε μπαΐλντισε ο ιμάμης και έδωσε το όνομα αυτό σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού; Οι εκδοχές...

Βαγγελιώ Κασσαπάκη
2 Οκτ2 Οκτωβρίου 2017, 09:00

Γιουβέτσι κοκκινιστό με χοιρινές μπουκίτσες

Το γιουβέτσι του σημερινού πιάτου είναι κοκκινιστό με χοιρινές μπουκίτσες και ένα γευστικό προφίλ πικάντικο και απολαυστικό. Το κρέας κόβεται σε...

Νίκος Μορόπουλος
1 Οκτ1 Οκτωβρίου 2017, 09:00

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με ολίγη ποίηση

"Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά..." έγραφε στο διάσημο ποίημά του ο Γεώργιος Δροσίνης. Κι εγώ, σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για...

Γεωργία Κουτσούκου
30 Σεπ30 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00

Οι παπαρδέλες της Πέμπτης είναι… πολυφωνικές!

Σήμερα φτιάχνουμε μακαρονάδα με κρέμα, μανιτάρια και μπέικον. Κατά προτίμηση με παπαρδέλες γιατί είναι ένα ντελικάτο ζυμαρικό, πλατύ και ευλύγιστο όσο...

Χρυσαυγή Μπόμπολα
28 Σεπ28 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00

Μύδια Ολυμπιάδας Μαρινιέρ με Mακαρόνια

Η αυταπάτη της επιλογής όταν πρόκειται περί μίας και μοναδικής, ισχύει και στην μαγειρική: Προτίμησα μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής Μαρινιέρ...

Νίκος Μορόπουλος
24 Σεπ24 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00