Αναζήτηση:

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Νίκος Ορφανός

RSS
Νίκος Ορφανός

Ο Νίκος Ορφανός γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στον Άη Γιάννη το Ρέντη. Απ' τον πατέρα του κατάγεται από το Χουδέτσι Ηρακλείου και από τη μητέρα του απ' τον Άη Δημήτρη Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Αθηνών-τομέας Ψυχολογίας. Εργάζεται ως ηθοποιός πάνω από είκοσι χρόνια και εσχάτως σκηνοθετεί τις παραστάσεις του. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της εφαρμοσμένης Υποκριτικής: σε θεατρικές παραστάσεις παντός είδους και ρεπερτορίου, σε ιδιωτικούς και επιχορηγούμενους θιάσους, σε περιοδείες σε φεστιβάλ και μη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, με πιο ξεχωριστή "το Νησί", σε διαφημίσεις, έχει διδάξει σε Δραματική Σχολή, σε σεμινάρια, έχει ανεβάσει παραστάσεις σε Γυμνάσια, και έχει υπάρξει υπεύθυνος επί διετία στη θεατρική ομάδα του Κε.Θε.Α. Νόστος στη Σαλαμίνα.

Είναι μανιώδης συλλέκτης δίσκων βινυλίου και ακτίνας εδώ και τριάντα χρόνια, σχολαστικός αναγνώστης εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, και ενίοτε γράφει ουρανοκατέβατα πράγματα, μόνο και μόνο επειδή του καρφώνονται στο μυαλό και νιώθει την επιτακτική ανάγκη να απαλλαγεί από αυτά ρίχνοντάς τα στο χαρτί ή σε μια ηλεκτρονική οθόνη.

Κατοικεί στην Αθήνα, μαζί με τους δύο του γάτους, το Νταβίντσι και το Φώντα, ανάμεσα σε βουνά βιβλίων, δίσκων και ντιβιντί.
 

Αποτελέσματα 1 έως 24 από 79.

 • Photo: ekkoj @flickr
  Τέφρα και μπούρμπερη!

  Η ταφή είναι μυστήριο της θρησκείας, αλλά και μπίζνα χοντρή. Ο καημένος ο τελετάρχης, θα κάνει την κηδεία, θα κάνει και το μνημόσυνο, θα πάει παρακάτω. Ο ιερέας όμως παραμένει. 

  01/07/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Πεζοδρομιάκι δίπλα στο σέντραλ παρκ. Διπλοπαρκαρισμένα ούτε για δείγμα...
  Περπατώντας στη Νέα Υόρκη 3.0

  Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν κλείνουν ποτέ και για κανένα λόγο. Η πρόσβαση είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ούτε διαδηλωτές, ούτε κρατικά αμάξια έχουν δικαίωμα να κλείνουν τους δρόμους.

  22/06/2014 ΤΟΠΟΙ
 • Μητροπολιτικό - The Met
  Περπατώντας στη Νέα Υόρκη 2.0

  Η πόλη έχει θηριώδη μνήμη, έχει κουλτούρα, ζει στο σήμερα και όλα αυτά τα πουλάει συνεχώς. Η Νέα Υόρκη είναι το πιο πετυχημένο brand του πλανήτη.

  15/06/2014 ΤΟΠΟΙ
 • Περπατώντας στη Νέα Υόρκη 1.0

  Πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη κοιτάς μόνο ψηλά. Βλέπω τον πύργο της Ελευθερίας, που ολοκληρώνεται όπου να 'ναι και που οικοδομήθηκε εκεί που βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι. Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης του βόρειου ημισφαιρίου. 

  07/06/2014 ΤΟΠΟΙ
 • Photo: Konstantinos Tsakalidis / Fosphotos.com
  Η γειτονιά του μικρού Νικόλα

  Βγαίνω στη γειτονιά μου για ψώνια. Έχει ωραίους λαϊκούς ανθρώπους, οικογένειες, όχι πολλή κίνηση και κάμποσους καλλιτέχνες. Καθένας με την πετριά του.

  06/04/2014 ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • photo: ur1336@Flickr
  Να συλληφθεί το ντουμάνι!*

  Θέλω να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος. Θέλω έναν θαρραλέο υπουργό, που να βγει και να πει ότι δε μπορεί να εφαρμόσει το νόμο και να τον καταργήσει. 

  24/03/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Ο Κουφοντίνας και ο Γουόλτερ Γουάιτ

  Διαβάζω αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του επονομαζόμενου «φαρμακοχέρη». Ο Γουόλτερ Γουάιτ, από το «Breaking Bad», θα ήταν ο καλύτερος αρχηγός της 17 Νοέμβρη.

  17/03/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • photo: Free Grunge Textures - www.freestock.ca@Flickr
  Θα πέσει Κίνα!

  Η Ελλάδα είναι μια μέση κινεζική πόλη, σε πληθυσμό. Με νόμους και ιδεολογίες η Κίνα δεν ελέγχεται. Η καταναλωτική επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει κι εσύ μου μιλάς για προσλήψεις με νόμους;

  07/03/2014 ΚΟΣΜΟΣ
 • Μία επιστολή στον Κώστα Βουτσά

  Γράφτηκε ότι εγώ είπα «να φύγουν τα ραμολιμέντα από το θέατρο». Στενοχωρήθηκα αφάνταστα από το γεγονός ότι μπορεί να θεωρήσατε ότι εννοούσα εσάς ή κάποιον άλλο συγκεκριμένο συνάδελφο.

  24/02/2014 ΘΕΑΤΡΟ
 • Λεφτέρης Πούλιος: ένας μπητ ποιητής στην Αθήνα

  Ο Λεφτέρης Πούλιος γράφεται και με φι. Είναι ξωτικό. Με τα μακριά άσπρα μαλλιά του και τον μπερέ, φορεμένο αριστερίστικα στα δεξιά, ξεγελάει για κάποιο είδος θεωρητικού. Αλλά καμία σχέση. 

  21/02/2014 ΠΡΟΣΩΠΑ
 • photo: @HellenicOlympic / Twitter
  Εθνική Ελλάδας: Και οι 7 είναι υπέροχοι!

  Ο ελληνικός αθλητισμός πληρώνει τη χρεοκοπία της χώρας με μοιραίο τρόπο. Αλλά κάποιοι δεν το βάζουν κάτω. Η ελληνική αποστολή στο Σότσι.

  08/02/2014 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 • Photo: Alexandros Katsis / Fosphotos.com
  Δημοκρατία ή βαρβαρότητα;

  Φασίστες στη Βουλή. Φασίστες στην κυβέρνηση. Φασίστες στην άκρα Αριστερά. Χριστιανοφασίστες με ράσα. Φασιστάκια δημοσιογράφοι. Φασίστες παντού. 

  04/02/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Konstantinos Tsakalidis / Fosphotos.com
  Σκύψτε, ευλογημένοι!

  Παρακολουθώ την κουβέντα τις τελευταίες μέρες για τον ρόλο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία. Πρώτα θα απορήσω λοιπόν, κατόπιν θα συμπεράνω και στο τέλος θα μετανοήσω (ελπίζω)...

  28/01/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Νεραντζόδρομοι!

  Η Αθήνα και οι γειτονικοί Δήμοι είναι γεμάτοι νεραντζιές. Απορείς με τον συντονισμό στη διάδοσή τους, λες και κάποιος τις χάρισε κατά χιλιάδες στην αττική επικράτεια...

  27/01/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Photo: Α. Κατσής @fosphotos.com
  Ο Λύκος του υπουργείου Αμύνης

  Τα πήρα, κύριοι δικαστές, δωροδοκήθηκα, τα τσέπωσα, τα άρπαξα, τα τσάκωσα νύχτα που λένε, τα παντελόνιασα. Έκανα τον όρκο μου στην πατρίδα λάστιχο, ώσπου στο τέλος έσπασε στα μούτρα μου...

  11/01/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • Greekwalk Empire!

  Σε εσένα λοιπόν, πραγματικό στήριγμα της οικονομίας μας, εύχομαι μια γαμημένα καλή χρονιά! Και πού ’σαι, κέρνα και τίποτα και μας τα φτωχαδάκια, έτσι; 

  04/01/2014 ΕΛΛΑΔΑ
 • To βλέπω να έρχεται

  Η λέξη του μέλλοντος: πολλαπλότητα. Ο εργαζόμενος του μέλλοντος είναι άριστος επαγγελματίας και πολυπράγμων. Οι Μεσσίες ψοφάνε. 

  31/12/2013 ΕΛΛΑΔΑ
 • Για έναν Δεκέμβρη αδειανό, μια ματωμένη Ελένη...

  Aθήνα, Δεκεμβριανά. Η Ελένη Παπαδάκη σώζει με τη μεσολάβησή της κόσμο και κοσμάκη. Αλλά συκοφαντείται και διαγράφεται από το σωματείο Ηθοποιών ως συνεργάτης των Γερμανών. «Θάνατος στην πουτάνα»!

  16/12/2013 ΠΡΟΣΩΠΑ
 • Photo: kalina813/Flickr
  Ζωή λόου μπάτζετ!

  Για να εισπράξεις, πρέπει πρώτα να δώσεις, αφεντικούλη. Με φέσια στον εργαζόμενο δε γίνεται προκοπή. Όταν πληρώνεις τους υπαλλήλους σου ψίχουλα, με ψίχουλα κι εσύ θα ζήσεις.

  01/12/2013 ΕΛΛΑΔΑ
 • photo: DeaPeaJay@flickr
  Άκου, αγαπημένε μου θεατή!

  Σου εύχομαι να απολαύσεις με την καρδιά σου μια απολύτως ελληνική εφεύρεση, την ύψιστη καλλιτεχνική σύλληψη του ανθρώπινου νου. Οδηγίες από έναν ηθοποιό προς τον μελλοντικό θεατή.

  28/11/2013 ΘΕΑΤΡΟ
 • Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com
  Το Πολυτεχνείο ζει;

  Το Πολυτεχνείο έδωσε το όνομά του στην ομώνυμη γενιά, που μεταδικτατορικά διεκδίκησε ενεργό συμμετοχή στα κοινά, και καλά έκανε εδώ που τα λέμε. Αλλά, το λάθος της ήταν ότι αφέθηκε να καθοδηγηθεί από ηγέτες της προηγούμενης γενιάς.

  17/11/2013 ΕΛΛΑΔΑ
 • Φώσκολος ώρα μηδέν!

  Οι πρωταγωνιστές του δε γελούν ποτέ. Έχουν βλέμμα σκληρό. Προδίδονται. Ο Φώσκολος δημιούργησε τους δικούς μας λαϊκούς σούπερ ήρωες. Έφτιαξε ταινίες, όταν σημασία είχε το σενάριο και οι ερμηνείες.

  03/11/2013 ΠΡΟΣΩΠΑ
 • Τσιγγάνοι ή γύφτοι;

  Υπάρχουν Τσιγγάνοι και Ρομά, και υπάρχουν και γύφτοι (με την κακή έννοια) Τσιγγάνοι και Ρομά. Όπως υπάρχουν και Έλληνες γύφτοι και γύφτουλες. Πώς τους ξεχωρίζουμε όλους αυτούς;

  24/10/2013 ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com
  Μεσάνυχτα (μαύρα) στην Αθήνα

  Φαντάζομαι τον Γούντι Άλεν να γυρίζει ταινία στην Αθήνα. Έχει περάσει από τις επιτροπές και προσπαθεί να βγάλει άκρη με το υπόλοιπο σύστημα. Ανέφικτο. Θα του έβγαινε κάτι σε θρίλερ. 

  21/10/2013 ΕΛΛΑΔΑ