Αναζήτηση:

Διαφήμιση

Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ επεισόδια βία Σχόλια

«Εμφύλιος» στο κέντρο της Αθήνας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας καθώς κουκουλοφόροι και αστυνομικοί συγκρούονται από νωρίς το απόγευμα. Καταστήματα κάηκαν ενώ η ρίψη χημικών έχει καταστήσει ασφυκτική την ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Λίγο μετά τις εννέα, αρκετά κτιρια -ανάμεσά τους ο ιστορικός κινηματογράφος «Αττικόν», το κατάστημα Kosta Boda και τα κεντρικά της Alpha- τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επαναληφθεί το γνωστό σκηνικό με την πλατεία να θυμίζει πεδίο μάχης. Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εικόνες από την Αθήνα κάνουν τον γύρο του κόσμου με σχόλια που διατυπώνουν ευθέως αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να παραμείνει στο στενό ευρωπαϊκό περιβάλλον. 

Για άλλη μια φορά η αστυνομία δεν κατάφερε να περιορίσει τους κουκουλοφόρους, παρά τις προσαγωγές που έκανε απο νωρίς το απόγευμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο η Α. Παπαρήγα, όσο και ο Α. Τσίπρας να καταφερθούν κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια και τη χρήση ανθρώπων από παρακρατικούς μηχανισμούς. 

Αργότερα ο πρωθυπουργός είπε ότι οι βανδαλισμοί δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. «Να πάρουμε τις αποφάσεις μας σαν μία συγκροτημένη κοινωνία και όταν έρθει η ώρα ο λαός θα αποφασίσει.»

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών