158
Σερβίρουμε το σουβλάκι του ψαριού με τους ασκολύμπρους και το ντρέσινγκ φρέσκιας ντομάτας | Ευστράτιος Καλαθάκης

Σουβλάκι με μαγιάτικο και ασκολύμπρους

Στεφανία Ρουμπάκη 3 Σεπτεμβρίου 2020, 19:05
Σερβίρουμε το σουβλάκι του ψαριού με τους ασκολύμπρους και το ντρέσινγκ φρέσκιας ντομάτας
|Ευστράτιος Καλαθάκης

Σουβλάκι με μαγιάτικο και ασκολύμπρους

Στεφανία Ρουμπάκη 3 Σεπτεμβρίου 2020, 19:05

Ένα υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο, που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, καθώς περιλαμβάνει ψάρι και χόρτα, που απολαμβάνουν όσοι το δοκιμάσουν. Τα συγκεκριμένα χόρτα είναι τα αγαπημένα μου και μυρίζουν Κρήτη: Ασκόλυμπρος ή σκολιάμπρι ή σκόλυμος ή ασπράγκαθο ή σταυράγκαθο είναι πέντε ονόματα για το ίδιο χόρτο, δεν τα λες και λίγα…

Όσο για το ψάρι όλοι ξέρουμε πως αποτελεί ένα τρόφιμο άριστης θρεπτικής αξίας. Είναι στενά συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και παράδοση, και στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής κατέχει σημαντικότατη θέση. Οι μελέτες που έχουν γίνει σε σχέση με τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριών δείχνουν πως πρόκειται για μια τροφή πολύ ευεργετική για τον άνθρωπο (σε όποια ηλικία και αν είναι).

Οχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους, αφού παρέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα για τον καλύτερο δυνατό κορεσμό. Οπότε όπως καταλαβαίνετε το σημερινό είναι ένα τέλειο πιάτο από τον Executive Chef Ευστράτιο Καλαθάκη.

Δείτε εδώ τη συνταγή