Ζελέ λεμόνι από τη Σικελία

Είναι ένα παραδοσιακό γλυκάκι της σιτσιλιάνικης κουζίνας, με αμιγώς μεσογειακή γεύση. Γίνεται οπωσδήποτε με ακέρωτα λεμόνια, προσέξτε το αυτό, γιατί μερικές...

Μαρίνα Μαυρομάτη
19 Ιούλ19 Ιουλίου 2019, 17:02

Ωδή στις τηγανητές πατάτες. Με αυγά

Είναι ιδέα, είναι θρησκεία, είναι τέχνη και συναίσθημα μαζί! Είναι αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, το junk food της γιαγιάς...

Χρυσαυγή Μπόμπολα
18 Ιούλ18 Ιουλίου 2019, 16:40

Τα Κρητικά: μελιτζάνες με ξινόχοντρο

Ξινόχοντρο λένε στην Κρήτη ένα είδος τραχανά που γίνεται με ξινισμένο γάλα και σπασμένο σιτάρι, ταιριάζει πολύ με κρέας, κοτόπουλο, σαλιγκάρια...

Νεκταρία Κοκκινάκη
12 Ιούλ12 Ιουλίου 2019, 10:45

Η τατέν της Μεσογείου: με πομοντόρια και τυρί

Στη γαλλίδα τάρτα ταιριάζει ωραία και η Μεσόγειος: όψη τραγανής, λεπτοζυμωμένης πίτσας, γεύση καψαλισμένης ντομάτας και μυρωδάτου τυριού - οι πιο...

Δημήτρης Μπούτος
10 Ιούλ10 Ιουλίου 2019, 15:57

Μακαρονάδα με σάλτσα άσπρης μελιτζάνας

Με άσπρες μελιτζάνες, που είναι γλυκές και με πυκνή υφή, κάνω μια από τις ωραιότερες καλοκαιρινές σάλτσες για ζυμαρικά. Η σάλτσα...

Κική Τριανταφύλλη
8 Ιούλ8 Ιουλίου 2019, 11:20

Σάλτσα ντομάτα σε βαζάκια

Αυτή την εποχή υπάρχει αφθονία ντομάτας, στα χωράφια και στην αγορά. Φτιάξτε λοιπόν σάλτσα για να την έχετε έτοιμη για τα...

Νεκταρία Κοκκινάκη
3 Ιούλ3 Ιουλίου 2019, 11:28

Μελιτζάνες στον φούρνο, του καλοκαιριού

Στρώματα από ελαφριές ψητές μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας με μπόλικο κρεμμύδι που θυμίζει ιμάμ, και φρέσκος βασιλικός, παρμεζάνα και μοτσαρέλα, για μια...

Μαρίλη Κουβαρά
2 Ιούλ2 Ιουλίου 2019, 13:39

Ενα λάθος είναι και μια ευκαιρία

Ένα από τα πιάτα «με υπογραφή» του Μάσιμο Μποτούρα είναι στην ουσία ένα «διορθωμένο» λάθος, με το οποίο ο κορυφαίος εκπρόσωπος...

Νίκος Μορόπουλος
1 Ιούλ1 Ιουλίου 2019, 11:47

Σπανακόπιτα με πράσο και φινόκιο

Φέτος άρχισα να βρίσκω ωραίο, φρέσκο και ζωντανό φινόκιο και δεν μπόρεσα να του αντισταθώ. Αν και τα πράσα δεν είναι...

Μαρίνα Μαυρομάτη
27 Ιούν27 Ιουνίου 2019, 12:23

Ενα πολύχρωμο μπριάμ για το καλοκαίρι

Το παραδοσιακό μπριάμ, τουρλού ή ρατατούιγ για τους γαλλοτραφείς, το φτιάχνω με τα εποχιακά, μεσογειακά λαχανικά, ελαφρώς παραποιημένο απ΄ότι το έμαθα...

Χρυσαυγή Μπόμπολα
26 Ιούν26 Ιουνίου 2019, 12:29

Ντομάτες ψητές της Προβηγκίας

Οι ντομάτες αλα προβενσάλ (tomates à la provençale) είναι ένα από τα πιό φημισμένα ορεκτικά της γαλλικής κουζίνας. Ο χαρακτηρισμός "αλά...

Μαρίνα Μαυρομάτη
21 Ιούν21 Ιουνίου 2019, 14:10

Βασίλισσες… οι μπάμιες μπολονέζ

Απλωτές, ολόκληρες, ξεροψημένες από πάνω, μαλακές και μελωμένες από κάτω. Όπως και να το κάνουμε η μπάμια θέλει το χώρο της,...

Χρυσαυγή Μπόμπολα
20 Ιούν20 Ιουνίου 2019, 15:42

Σαλάτα με βασιλικό καβούρι

Φτιάξτε μια σαλάτα νόστιμη που συνδυάζει την απαλή γεύση του ψητού καβουριού με το αβοκάντο και μια βινεγκρέτ με μέλι, γκρέιπφρουτ...

Κική Τριανταφύλλη
19 Ιούν19 Ιουνίου 2019, 13:42

Παστίτσιο με ριγκατόνι, κιμά και μελιτζάνες

Οι μελιτζάνες μάς αρέσουν ιδιαίτερα και πολύ συχνά τις συνδυάζουμε με τα μακαρόνια. Η ιδέα γι'αυτό το παστίτσιο, προέκυψε ουσιαστικά από...

Μαρίνα Μαυρομάτη
18 Ιούν18 Ιουνίου 2019, 16:08

Μαρμελάδα βερίκοκο με μέντα

Είναι μια από τις πιο ωραίες μαρμελάδες που μπορείς να φτιάξεις και τώρα είναι η εποχή τους. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγη μέντα...

Νεκταρία Κοκκινάκη
17 Ιούν17 Ιουνίου 2019, 08:54

Σαλάτα του Καίσαρα, η αυθεντική

Στην αρχή η σαλάτα του Καίσαρα δεν είχε ούτε κοτόπουλο, ούτε μπέικον ούτε αντζούγιες φυσικά, όλα αυτά προστέθηκαν πολύ αργότερα. Και...

Κική Τριανταφύλλη
13 Ιούν13 Ιουνίου 2019, 09:15

Φαλάφελ με δροσερή σάλτσα ταχίνι

Kαταπληκτικά φαλάφελ ή, για εμάς τους Έλληνες, ρεβυθοκεφτέδες! Μια συνταγή απόλυτα εναρμονισμένη στην ελληνική διατροφική κουλτούρα αφού ρεβυθοκεφτέδες φτιάχνουμε στον τόπο...

Χρυσαυγή Μπόμπολα
12 Ιούν12 Ιουνίου 2019, 13:54