217
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Πότε θα βγούμε από το lockdown

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 18:46
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Πότε θα βγούμε από το lockdown

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 18:46

Οι αριθμοί των ημερήσιων κρουσμάτων που αναφέρουν καθημερινά ειδικοί ως ορόσημο για την έξοδο από το lockdown δεν έχουν καμία πρακτική αξία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση των 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

«Να μη μιλάμε για νούμερα, αλλά για μία κατάσταση που δεν θα πιέζει το σύστημα υγείας. Η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων σημαίνει ότι θα ακολουθήσει μία μείωση, αλλά δεν είναι αυτό το κριτήριο για έξοδο από το lockdown», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, θα πρέπει να δούμε ποιοτικά και όχι μόνο ποσοτικά χαρακτηριστικά, καθώς είναι άλλο να έχεις 500 κρούσματα σε μία δομή και άλλο 500 πανελλαδικά, αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τους ειδικούς για τον κορονοϊό και την πανδημία.

«Γνωρίζουμε, έχει αποδειχθεί, ότι με τα μέτρα του lockdown θα βελτιωθούν οι δείκτες συνολικά», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Νοσοκομείου «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ωστόσο, κάθε παράβαση μάς πηγαίνει πιο μακριά από την επίτευξη του στόχου μας, που είναι η σταδιακή άρση των περιορισμών και η επιστροφή στην κανονικότητα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι μετακινήσεις, υπό το καθεστώς του lockdown, γίνονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και ότι όλες οι μετακινήσεις είναι «κατ’ εξαίρεση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...