441
Οπως όλα δείχνουν τα κεφάλια θα είναι αισθητά λιγότερα στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα | INTIMEnews

Ψηφοδέλτια: Δεν βγαίνουν ούτε οι μισοί και στον ΣΥΡΙΖΑ αγχώνονται

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 11:02
Οπως όλα δείχνουν τα κεφάλια θα είναι αισθητά λιγότερα στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα
|INTIMEnews

Ψηφοδέλτια: Δεν βγαίνουν ούτε οι μισοί και στον ΣΥΡΙΖΑ αγχώνονται

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 11:02

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να λέει ότι «το ματσάκι γυρίζει», στον ΣΥΡΙΖΑ όμως συνειδοποιούν ότι άνευ συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνει εκτός της επόμενης Βουλής σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα (σ.σ. η τελευταία δημοσκόπηση έδινε 75-77 έδρες στο κυβερνών κόμμα), με αποτέλεσμα η σύνταξη των ψηφοδελτίων για την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου  να εξελίσσεται σε διαδικασία – αποστολή ειδικών απαιτήσεων.

Σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου γράφουν και ξαναγράφουν τις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων, τις περιφέρειες που θα κατέβουν και παραδίπλα τις πιθανότητες εκλογής που εκτιμάται ότι θα έχουν.

«Ποιος, πού και πώς» είναι το τριπλό ερώτημα στο οποίο συμπυκνώνεται η αγωνία του κομματικού επιτελείου.

Σε  κάθε περίπτωση, στόχος είναι η τελική λίστα των υποψηφίων να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, έτσι ώστε να τεθούν προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή τη φορά η διαδικασία δεν θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, αλλά αντιθέτως θα κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να συνοδεύεται από μεγαλόστομες διακηρύξεις και εκφράσεις προσδοκιών από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κορυφαία στελέχη.

Στα φαβορί για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας περιλαμβάνεται χωρίς καμία αμφιβολία, η Εφη Αχτσιόγλου (προαλειφόμενη ως νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάλυση της Βουλής), ενώ εκλόγιμη θέση φαίνεται να εξασφαλίζει ο οξυθυμος και ευερέθιστος τελευταία, Πάνος Σκουρλέτης.

Στην Α’ Αθήνας στριμώχονται πολλά ηχηρά ονόματα, με νεοεισερχόμενο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο που φέρεται να επιδιώκει την εκλογή του με σταυρό, αλλά και την νυν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.  Στην ουρά της ίδιας περιφέρειας συνωστίζονται ακόμαη Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ως ιδιαίτερα υποσχόμενη αξιολογείται από τους επιτελείς της Κουμουνδούρου  η ομάδα των υποψηφίων στη Β’ Αθήνας (Βόρειος Τομέας), με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να πλαισιώνεται από τους Τάσο Πετρόπουλο και Κώστα Ζαχαριάδη.

Νίκος Παππάς, Νίκος Ξυδάκης, Θεανώ Φωτίου, (ο αυστηρός) Γιάννης Μπαλάφας και πιθανώς ο Αλέξης Χαρίτσης κατεβαίνουν στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, ενώ την έκπληξη κάνει  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, που εμφανίζεται έτοιμος να ριχτεί στη μάχη του σταυρού στον δυτικό τομέα της Β΄Αθηνών.

Εκεί φέρονται να κατεβαίνουν τόσο ο πρώην ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, όσο και ο πρώην ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. Οσον αφορά τις άλλες δύο μεταγραφές από τους ΑΝΕΛ, τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον Βασίλη Κόκκαλη, θα κατέβουν σε Μαγνησία και Λάρισα αντίστοιχα.

Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Τσίπρας πάνε πιθανότατα για το Υπόλοιπο Αττικής.

Φαβορί για τη Θεσσαλονίκη αποτελεί τέλος το θηλυκό δίδυμο Νοτοπούλου – Χατζηγεωργίου, με την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης να δείχνει πάντως σχετικά απρόθυμη να μπει στη βάσανο της κάλπης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...