206
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Φωτίου έφτιαξε νέο αφήγημα: Στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννιά μήνες!

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2019, 12:39
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Φωτίου έφτιαξε νέο αφήγημα: Στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννιά μήνες!

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2019, 12:39

Με μια ιδιότυπη μέτρηση του χρόνου η Θεανώ Φωτίου επιχείρησε να δικαιολογήσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε όσα υποσχόταν για να ενισχύσει όσους είχαν ανάγκη.

«Αυτά που κάναμε ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουμε, σαν μια μικρή ανάσα στον λαό από αυτά που υπεραπόδοσαν. Αυτά και δεν τα έχει βιώσει ο λαός, δηλαδή δεν τα ζει στην καθημερινότητα του γιατί ήταν τελευταία», δήλωσε το Σάββατο στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Εμείς στην πραγματικότητα κυβερνούμε εννιά μήνες -ούτε εννιά- από την έξοδο από το Μνημόνιο», είπε.

Παραδέχτηκε ακόμη ότι προηγουμένως η κυβέρνηση είχε υποχρεωθεί να εφαρμόσει μια συμφωνία που περιείχε δύσκολα μέτρα, αλλά πάντως πρόσθεσε ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε αυτή τη συμφωνία.

Προτεραιότητά της κυβέρνησης, κατά την κυρία Φωτίου, ήταν να προστατεύσει όσους είναι στα όρια του κινδύνου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την υποστήριξη των μεσαίων στρωμάτων. Κατηγόρησε δε τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι από το 2009 μέχρι το 2015 φτωχοποίησαν τα μεσαία στρώματα.

Ακόμη απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την αλόγιστη χορήγηση επιδομάτων. Εξήγησε ότι όταν η ίδια ανέλαβε τη θέση της στο υπουργείο βρήκε 200 διαφορετικά επιδόματα τα οποία ενσωμάτωσε σε έξι μεγάλα και διερωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με αυτά ο κ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...