385
|

Δεν την προλαβαίνουν: Ρεκόρ προσλήψεων από την υφ. Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2019, 10:43

Δεν την προλαβαίνουν: Ρεκόρ προσλήψεων από την υφ. Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2019, 10:43

Πότε θα γίνουν εκλογές; «Οσο πιο αργά, τόσο το καλύτερο», έκρινε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (εννοώντας τα περιθώρια βελτίωσης του κλίματος για τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το φθινόπωρο). Αλλα στελέχη όμως στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και την Κουμουνδούρου λένε ακριβώς το ίδιο, με διαφορετικά ελατήρια: «όσο πιο αργά τόσο το καλύτερο», όσο περισσότερο στην εξουσία τόσο το καλύτερο.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η παραμονή στην καρέκλα και η διατήρηση των ενισχυμένων αμοιβών για τα εκατοντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μπει σε θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, έχουν συνδεθεί ξανά ως καθοριστικός παράγοντας για τον χρόνο προσφυγής στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Και δεν φαίνεται να έχει άδικο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπουργοποιηθείσα στον τελευταίο μίνι ανασχηματισμό του περασμένου Φεβρουαρίου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η κατά τα άλλα υπερευαίσθητη υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης (όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη ομιλία της στην εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη – περισσότερα εδώ), πρόλαβε να προσλάβει δέκα συνεργάτες στο γραφείο της.

Οπως έγραψε ο «Ελεύθερος Τύπος», μόνο μέσα σε λίγες ώρες προσέλαβε πέντε άτομα (είχαν προηγηθεί άλλα τρία στα μέσα Μαρτίου), ενώ απέσπασε δύο δημόσιους υπαλλήλους.

Πιο αναλυτικά, θέση στο Διοικητήριο ως «ειδικός σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο της υφυπουργού» πήρε ο δικηγόρος Αναστάσιος Τρελόπουλος -γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Θεσσαλονίκη), που πριν από ένα χρόνο είχε διοριστεί και στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης!

Ως «ειδική σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο της υφυπουργού» διορίστηκε και η δημοσιογράφος Γεωργία Αγγέλη, η οποία απασχολείται στο Γραφείο Τύπου της υφυπουργού (σ.σ. το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έχει φυσικά διαφορετικό Γραφείο Τύπου).

Επιπλέον, στον χορό των προσλήψεων της κυρίας Χατζηγεωργίου μπήκε και ο Θεόδωρος Κατής, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2015 είχε εκλεγεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης.

Στο γραφείο της υφυπουργού προσελήφθησαν επίσης οι Γεράσιμος Τσιριόπουλος και Ελένη Σταυρή, ενώ όπως προναφέρθηκε η ευρέθιστη υφυπουργός απέσπασε στο Πολιτικό Γραφείο της τη Μαρία Φουντουκάκη και τη γνωστή εκπαιδευτικό του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τζώγα.

Μόλις περασμένο Μάρτιο το Πολιτικό Γραφείο της κυρίας Χατζηγωγεωργίου είχε «ενισχυθεί» με τρία νέα στελέχη: την Κατερίνα Πιτσούλη (διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της πρώην υφυπουργού Κατερίνας Νοτοπούλου), τον Βασίλη Σιωμάδη (υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου) και τον Κωνσταντίνο Καρπουχτσή (πρώην συνεργάτη της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά από τους ΑΝ.ΕΛ.).

Γι’αυτό λοιπόν, «όσο πιο αργά, τόσο το καλύτερο», για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...