847
Ο Νίκος Παππάς στην αγκαλιά μίας από τις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στην κάλπη. Τώρα, σύμφωνα με το νέο του αφήγημα, περιμένει άλλους 500.000 να πάνε και στις 7 Ιουλίου | INTIMEnews

Παππάς: Δεν είναι στρατηγική ήττα, χάσαμε μόλις δύο Περιφέρειες

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 13:04
Ο Νίκος Παππάς στην αγκαλιά μίας από τις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στην κάλπη. Τώρα, σύμφωνα με το νέο του αφήγημα, περιμένει άλλους 500.000 να πάνε και στις 7 Ιουλίου
|INTIMEnews

Παππάς: Δεν είναι στρατηγική ήττα, χάσαμε μόλις δύο Περιφέρειες

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 13:04

Ο χάρτης της χώρας έγινε μπλε (πλην Κρήτης και νησιών Β. Αιγαίου), ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε κατά κράτος στην Περιφέρεια Αττικής και όλους τους μεγάλους δήμους, ο Νίκος Παππάς ωστόσο δείχνει να μην πτοείται από τη διπλή συντριβή στις  ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτιμώντας πως δεν πρόκειται για στρατηγική ήττα. Αντίθετα, ποντάρει πολλά στους 500.000 ψηφοφόρους που -όπως λέει-  δεν προσήλθαν στην κάλπη και θα έρθουν -όπως ευελπιστεί- να ψηφίσουν στις 7 Ιουλίου…

«Δεν είναι στρατηγική ήττα», τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Νews 24/7. Πρόκειται, παραδέχθηκε, για ένα δύσκολο αποτέλεσμα αλλά, όπως υπενθύμισε, ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος, καθώς υπό το δικό του πρίσμα,  η ΝΔ μπορεί μεν να διεύρυνε τα αποτελέσματά της, αλλά στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μόλις δύο Περιφέρειες, αυτή στην Αττική  με τη Ρένα Δούρου και αυτή των Ιονίων Νήσων.

«Η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της πράγματι. Είμαστε ενώπιον μιας εκλογικής μάχης και αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Όλα θα συζητηθούν», αρκέστηκε να πει να για την επομένη της διπλής ήττας.

Πιστός εξάλλου στο αφήγημα της Κουμουνδούρου, ο κ. Παππάς κάλεσε τους πολίτες να «ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουμε στη δίκαιη ανάπτυξη και να μη γυρίσουμε στις πολιτικές του ΔΝΤ».

«Οσο περνούν οι μέρες αυτό το δίλημμα θα εντείνεται. Είναι τεράστιος ο κίνδυνος με μια πιθανή επιστροφή Μητσοτάκη», προειδοποίησε ο υπουργός και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα και χαρακτήρισε «αντιδραστικό» και «αποτυχημένο» το πρόγραμμα της ΝΔ, αφού όπως υποστηρίζει, «οδηγεί σε κοινωνική αστάθεια και συνοδεύεται από πρόγραμμα νόμου και τάξης και αναθεώρησης της ιστορίας».

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεδιπλώνοντας τον αντιπολιτευτικό του λόγο κατά της Νέας Δημοκρατίας, τον μπόλιασε με αναφορές στη Χούντα και γενναίες δόσεις τρομολαγνείας:

«Υποψήφιοι της ΝΔ λένε πως τα παιδιά που ξεσηκώθηκαν στο Πολυτεχνείο φταίνε που χάσαμε τη μισή Κύπρο. Εχουμε ξέπλυμα από τηλεόρασης επιφανών χουντικών που θα παίξουν ρόλο, όπως ο κ. Μαστοράκης. Είχε σε ζωντανή μετάδοση να κάνουν δηλώσεις μετανοίας τα παιδιά που βασανίστηκαν επί Χούντας. Η ΝΔ έχει υποψηφίους που εκστομίζουν τέτοια πράγματα και δεν τους τραβάει κανείς το αυτί», παρατήρησε χαρακτηριστικά και ελλείψει άλλων επιχειρημάτων μίλησε για «αντικοινωνικό πρόγραμμα Μητσοτάκη» που «χρειάζεται βραχίονα νόμου και τάξης» για να εφαρμοστεί.

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 7 Ιουλίου, δεν υπάρχει αλλαγή σχεδιασμού»

«Στόχος μας είναι η πρώτη θέση στις εκλογές», επέμεινε παρά την εκκωφαντική αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της 26ης Μαΐου, ενώ πιστός στην ερμηνεία του για το αποτέλεσμα και τον ρόλο που έπαιξε η αποχή (περισσότερα εδώ), θέλησε να επαναλάβει ότι «οι εθνικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετική κάλπη».

«Πάνω από μισό εκατομμύριο που δεν ψήφισαν, θα έρθουν να ψηφίσουν τώρα και το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό», εκτίμησε και έθεσε ξανά αίτημα για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη, καθώς όπως είπε, η ΝΔ δεν θα καταφέρει να κρύψει μέρος της ατζέντας της.

«Οσοι έπαιξαν την αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή ευνόησαν τη ΝΔ»

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι όσοι τήρησαν γραμμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που πέτυχαν ήταν να ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία.

«Οταν έχουμε μια πορεία προς την πόλωση είναι λογικό κάποια κόμματα να πληρώνουν κόστος συμπίεσης από τους δύο πόλους. Αυτό το είδαμε με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, τη ΛΑΕ, την Ένωση Κεντρώων. Το ίδιο γίνεται και με το ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το κάνει όμως με πολύ αντιφατικό τρόπο. Η κυρία Γεννηματά υπηρετεί τη γραμμή Βενιζέλου έχοντας τον κ. Βενιζέλο εκτός ψηφοδελτίου. Ζητά την καταδίκη των υποψηφίων που προέρχονται από την κεντροαριστερά. Ήταν ο Ηλιόπουλος απέναντι στον Μπακογιάννη και η Δούρου απέναντι στον Πατούλη. Η κυρία Γεννηματά λοιπόν εκφράζει μια αντιφατικότητα.

»Οσοι έπαιξαν την αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή ευνόησαν τη ΝΔ. Αυτή τη στιγμή στο ΚΙΝΑΛ επιτείνονται τα προβλήματα, εμείς θα θέλαμε να είναι κομμάτι της προοδευτικής ομάδας που θα εγγυηθεί την προοδευτική πορεία της χώρας. Διαφωνούμε με τη στάση που έχουν η οποία συμπυκνώνεται στο να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης, και θα προτάξουμε την προοδευτική γραμμή μας που συγκροτημένα μειώνει τα βάρη από τις ομάδες που έχουν βιώσει τις μεγαλύτερες περικοπές», δήλωσε ο υπουργός και εκτίμησε πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος «μπορεί να πάει στη ΝΔ».

Οσο για τα περιθώρια μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Παππάς σημείωσε πως μία τέτοια συνεργασία θα πρέπει να εδράζεται σε προγραμματικές αρχές και θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών. «Οτιδήποτε άλλο προκρίνει τη δεξιά λύση», πρόσθεσε, «ο κ. Βενιζέλος ήταν κύριος εκφραστής της αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορικής και η κυρία. Γεννηματά αναπαράγει τα ίδια πράγματα».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομήσει»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κλήθηκε να τοποθετηθεί και για την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάει με αφορμή τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

«Το Σύνταγμα», είπε, «ορίζει το πώς ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ο νόμος Καστανίδη τη διαδικασία για το πώς. Αυτά τα γνωρίζουν άπαντες. Τα επιχειρήματα των αντιπάλων μας δεν είναι νομικά και συνταγματικά», επέμεινε και προέβη στην εκτίμηση ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομήσει».

«Το Σύνταγμα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα. Ο Πρόεδρος δεν έχει δείξει πως είναι δεκτικός σε τέτοιες πιέσεις», παρατήρησε για τις φωνές που καλούν τον κ. Παυλόπουλο να μην υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα παραμονές εθνικών εκλογών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...