258
|

Ο Μπαλάφας εκνευρίστηκε: Είστε στην ΕΡΤ, μην ξανακούσω τη λέξη επίδομα, να λέτε 13η σύνταξη!

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 17:54

Ο Μπαλάφας εκνευρίστηκε: Είστε στην ΕΡΤ, μην ξανακούσω τη λέξη επίδομα, να λέτε 13η σύνταξη!

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 17:54

Οσο πλησιάζουμε στην κάλπη της 7ης Ιουλίου ο πανικός δείχνει να κυριεύει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημείο πια που χάνουν την ψυχραιμία τους ακόμα και σε ζωντανές συνεντεύξεις.

Τελευταίο κρούσμα αυτό με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υφυπουργό, Γιάννη Μπαλάφα, που εκνευρίστηκε από τον όρο επίδομα που χρησιμοποιούσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ για την αποκαλούμενη 13η σύνταξη, και άρχισε τις -όχι και τόσο ευγενικές- υποδείξεις.

«Γιατί επιμένετε στη λέξη επίδομα που χρησιμοποιεί ο Μητσοτάκης (…) πρόκειται για μία μόνιμη, μικρή, πρόσθετη 13η σύνταξη», παρατήρησε εμφανώς ενοχλημένως από τη διατύπωση της δημοσιογράφου του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Από ό,τι φαίνεται οι συνταξιούχοι δεν την εξέλαβαν ως 13η σύνταξη», επέμεινε εκείνη, επιτείνοντας τον εκνευρισμό του πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα.

 «Σας λέω τι είναι πραγματικά (…) και αφού και εσείς που είστε δημοσια τηλεόραση (εννοούσε ραδιόφωνο) και πρέπει να είστε αντικειμενικοί, λέτε τη λέξη επίδομα, καταλαβαίνετε τι λένε διάφορα κανάλια που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», διαμαρτυρήθηκε εντόνως ο κ. Μπαλάφας, ξεκινώντας ένα ιδιότυπο μάθημα ορολογίας και σαβουάρ ντιρ (savoir dire) στους δημοσιογράφους της ραδιοφωνικής εκπομπής που μάταια εξανίσταντο για τις κυβερνητικές υποδείξεις.

«Αυτό που σας λέω! Δεν είναι επίδομα! Να μην χρησιμοποιήσετε ξανά τη λέξη αυτή», συνέχισε απτόητος στο ίδιο δασκαλίστικο ύφος ο κ. Μπαλάφας, απευθυνόμενος στους συνομιλητές του. Γιατί όπως υπογράμμισε,  «άλλο το επίδομα και άλλο το μόνιμο μέτρο»…

Ακούστε κάτω ολόκληρο τον απίθανο διάλογο του κυβερνητικού βουλευτή με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ:

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι για πρώτη ίσως φορά οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν κατέβασαν το κεφάλι στην αγριάδα του πρώην στελέχους της κυβέρνησης. Είναι που είναι και απερχόμενη βέβαια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...