212
Ο Νίκος Ξυδάκης μπήκε με τη σειρά του στη λίστα των όψιμων επικριτών για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα σε κόμμα και κυβέρνηση | INTIMEnews

Ο Ξυδάκης τα βάζει τώρα με τους γυρολόγους και τους μισθοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 13:35
Ο Νίκος Ξυδάκης μπήκε με τη σειρά του στη λίστα των όψιμων επικριτών για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα σε κόμμα και κυβέρνηση
|INTIMEnews

Ο Ξυδάκης τα βάζει τώρα με τους γυρολόγους και τους μισθοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 13:35

Χωρίς ούτε μια ματιά στον καθρέφτη τους, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός του, επιχειρούν από το βράδυ της Κυριακής να εντοπίσουν τα αίτια της οδυνηρής ήττας της 26ης Μαΐου.

Ανάμεσα σε όσους άνοιξαν την κουβέντα στο ιδιότυπο αυτό blame game, ήταν και ο πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, που έβαλε με την πένα του κατά των «ετερόκλητων μισθοφόρων και γυρολόγων» της κυβέρνησης.

«Στον πόλεμο ο ηγέτης χρειάζεται και συμμάχους, επιμελητεία, επιτελεία, σχηματισμούς μάχης με στρατηγούς και μαχητές καταρτισμένους και αφοσιωμένους, όχι ετερόκλητους μισθοφόρους και γυρολόγους», παρατήρησε με νόημα σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Ξυδάκης και σε ευθεία βολή και για τον «βαρύ και ασήκωτο» Πολάκη, πρόσθεσε: «το ‘όλοι σας και μόνος μου’ ισχύει μόνο στα γουέστερν και στο εικονικό σύμπαν του Facebook. Ασφαλώς δεν ισχύει για την έλλογη, κυβερνώσα Αριστερά».

Του διαφεύγει όμως, ότι γυρολόγους της πολιτικής και μισθοφόρους (όπως για παράδειγμα οι πασοκογενείς Τόσκας και Μωραΐτης, αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που «εν μία νυκτί» βρέθηκε στη θέση του υπουργού Τουρισμού) τούς μάζεψε στην κυβέρνηση προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επίσης παρείχε -όποτε χρειάστηκε- απόλυτη και σταθερή κάλυψη στον Παύλο Πολάκη.

Οπότε οι επισημάσεις Ξυδάκη μάλλον θυμίζουν το γνωστό ρητό «βαράει το σαμάρι για ν’ ακούσει ο γάιδαρος»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News