642
Mε την Εφη Αχτσιόγλου στην πρώτη γραμμή της μάχης, θα βγει ο Αλέξης Τσίπρας στην 30ήμερη προεκλογική του εκστρατεία | INTIMEnews

Με Αχτσιόγλου, Χαρίτση ο Τσίπρας επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 11:45
Mε την Εφη Αχτσιόγλου στην πρώτη γραμμή της μάχης, θα βγει ο Αλέξης Τσίπρας στην 30ήμερη προεκλογική του εκστρατεία
|INTIMEnews

Με Αχτσιόγλου, Χαρίτση ο Τσίπρας επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 11:45

Οι προναγγελθείσες αλλαγές στο στενό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα μετά την οδυνηρή ήττα στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μπήκαν πλέον στην τελική τους ευθεία και στον ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν ότι θα αποδειχθούν αρκετές για την ανασύνταξη δυνάμεων εν όψει της «μάχης των μαχών» -όπως την αποκάλεσε ο ίδιος ο αρχηγός- την 7η Ιουλίου.

Ηδη δουλειά έπιασε το νέο «διευθυντήριο» -ή αλλιώς «ομάδα των έξι» που συνεδριάζει καθημερινά υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου (και όχι στο Μαξίμου).

Στη νέα επιτελική ομάδα εργασίας συμμετέχουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος -ο οποίος έχει πλεόν αναβαθμισμένο ρόλο στη χάραξη της πρεκλογικής γραμμής, αλλά και της νέας δέσμης μέτρων που θα ανακοινωθούν παραμονές της κάλπης της 7ης Ιουλίου-  ο Δημήτρης Τζανακόπουλος – ο οποίος φέρεται να είναι έτοιμος να αφήσει το πόστο του εκπροσώπου της κυβέρνησης και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτκών στην Α’ Αθήνας- ο πάντα παρών στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς και δύο ακόμα στελέχη που αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο στην καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος: ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικά η τελευταία, φέρεται να αναλαμβάνει αμέσως μετά τη διάλυση της Βουλής, πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα επικοινωνίας, με την Κουμουνδούρου να αξιοποιεί στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης τον ήπιο και μεστό της λόγο, το έργο της στο υπουργείο Εργασίας  και τη γενικότερη παρουσία της που ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάμε σκληρά και προγραμματικά», είναι το σύνθημα που εκπέμπουν για το επόμενο 30ήμερο, μέχρι την κάλπη της 7ης Ιουλίου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος και τις πληγές από την ανώμαλη προσγείωση της 26ης Μαΐου.

Επίμονος λεκές στην νέα προεκλογική εικόνα που επιχειρεί να φτιάξει για το κόμμα του ο Αλέξης Τσίπρας, παραμένει πάντως ο Παύλος Πολάκης που μετά από ολιγοήμερη σιγή, «χτύπησε» πάλι με επίθεση κατά της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ.

Ηρθε η ώρα των πολλών και της Εφης Αχτσιόγλου, έτσι ώστε Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος να ξεπεράσουν τον έντονο προβληματισμό που τους διακατέχει (ΙNTIMEnews)

Παράλληλα Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Δραγασάκης  συντάσσουν τη νέα δέσμη μέτρων, το νέο πρόγραμμα με στοχευμένες παρεμβάσεις υπέρ της μεσαίας τάξης (που τιμώρησε παραδειγματικά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη), το οποίο  θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Η Φώφη και η «γραμμή Βενιζέλου»

Οσον αφορά τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής με την απόπομπή Βενιζέλου, στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν αντιφατική τη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά.

«Βγαίνει με γραμμή Βενιζέλου», σημείωναν χαρακτηριστικά,  «εμείς όμως θέλουμε το ΚΙΝΑΛ να είναι στην οικογένεια της προοδευτικής διακυβέρνησης»

Στις υπόλοιπες αλλαγές προκειμένου να μην επαναληφθεί το Βατερλώ της 26ης Μαΐου, περιλαμβάνεται η επιλογή νέας εταιρείας που θα διενεργεί εφεξής τις δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι… προβλέψεις Βερναρδάκη άλλωστε, ήταν αυτές που συγκέντρωσαν και τα περισσότερα βέλη  της κριτικής για την ωραιοποιημένη εικόνα που παρουσίαζε στα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος και το Μαξίμου. Παροιμιώδης ήταν επίσης και η αποτυχία της VoxΡop Αnalysis του «συντρόφου» Γιάννη Σκλια, με τις εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο ίδιος ο επικεφαλής της να αφήνουν απορημένους απάντες στην Κουμουνδούρου (θυμηθείτε τι έλεγε στο βίντεο κάτω).

Πυρετωδώς εν τω μεταξύ ετοιμάζεται και η ομάδα που είναι επιφορτισμένη με τη σύνταξη των ψηφοδελτίων, ώστε την Παρασκευή να έχουν ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί επίσημα η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βράδυ της Τρίτης, τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει  συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην ΕΡΤ, όπου θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της νέας προεκλογικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει σε όσα είπε στη δική του συνέντευξη τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας θα επαναλάβει και το αίτημα του για άμεση διεξαγωγή ντιμπέιτ στο πλαίσιο της στοχευμένης επίθεσης στον «κρυπτόμενο» – όπως τον χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου- πρόεδρο της ΝΔ, το οποίο όμως είδαν να ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς στις 9 και πλέον μονάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...