• Βάνα Μπάρμπα: Από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη στο ΚΙΝΑΛ της Φώφης

    Η Βάνα Μπάρμπα δεν είναι μόνο μια ηθοποιός μιας κάποιας καριέρας. Είναι και ένα ον πολιτικόν –πέρυσι τέτοιες ημέρες πχ. είχε διαβεί το κατώφλι του Μαξίμου για μια συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη (εδώ). Ετσι, η είδηση ότι, σύμφωνα με την ίδια, τής έχει γίνει πρόταση από το Κίνημα Αλλαγής για να είναι υποψήφια στις επικείμενες εθνικές εκλογές δεν είναι και μεγάλη έκπληξη.

     

    Απομένει βέβαια να επιβεβαιωθεί και από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά η κυρία Μπάρμπα ήταν το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open, απολύτως σίγουρη και άλλωστε φρόντισε να πλέξει και το εγκώμιο της Φώφης Γεννηματά.

     

    «Μου έγινε μια πρόταση από το ΚΙΝΑΛ, από το ΠΑΣΟΚ. Για μένα είναι ένα κόμμα της καρδιάς εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος που με κάνει να θέλω να συμπράξω είναι γιατί πρόεδρος είναι γυναίκα. Θεωρώ ότι οι γυναίκες στην πολιτική, στην Ελλάδα, στην πατρίδα μας, παίζουν πολύ μικρό ρόλο. Είναι τρομερό να είναι μόνο 5%. Ανδροκρατούμενο τελείως το πολιτικό τοπίο του τόπου…», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

     

    Μάλιστα η κυρία Μπάρμπα έκανε και μια υπαινικτική αναφορά στην απομάκρυνση του Βαγγέλη Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής, παίρνοντας το μέρος της κυρίας Γεννηματά: «Κι επειδή θεωρώ ότι είναι μία γυναίκα που έχει και τα guts είδαμε και τελευταία τις αποφάσεις της… Μ’ αρέσει, θέλω να συμπράξω!»

    Αν προσπεράσουμε αυτό με τα «guts» της κυρίας Γεννηματά που πρωί πρωί δεν είναι και το καλύτερο, είναι ενδιαφέρον αυτό που λέει η κυρία Μπάρμπα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι για εκείνην «ένα κόμμα της καρδιάς εδώ και πολλά χρόνια».

     

    Διότι πριν από επτά χρόνια, άνοιξη του 2012, ήταν υποψήφια στη Β’ Αθηνών με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

  • O Τσίπρας ποζάρει με αεροσυνοδούς σαν τον Λεονάρντο ντι Κάπριο

    Στο περιθώριο της παρουσίας του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστών Επιχειρήσεων (εδώ) στο Μέγαρο Μουσικής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε να ποζάρει με αεροσυνοδούς, επιδεικνύοντας τη πολυσυζητημένη γοητεία του –ένα από τα «πλεονεκτήματά» του όπως λένε.

     

    Δεν ξέρω αν είναι σινεφίλ ο Πρωθυπουργός, ίσως το Χόλιγουντ να το θεωρεί νεοφιλελεύθερο και «αμερικανιά» που θα έλεγε και η Μπέτυ. Αλλά στις συγκεκριμένες πόζες ο κ. Τσίπρας έχει αντιγράψει σκηνές από το «Catch me if you can», την ταινία που γύρισε το 2002 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο.

    Στην ταινία ο Ντι Κάπριο έπαιζε έναν τσογλανάκο που κατάφερνε να κάνει δουλειές (πιλότος, γιατρός κλπ) χωρίς να έχει κανένα από τα απαραίτητα εφόδια.

  • Επική στιγμή: Ο Παυλόπουλος ανάμεσα σε Μέρκελ και Μελάνια υποδέχεται την Ελισάβετ Β' στην 75η επέτειο του D-Day

    Είναι κάτι στροφές της μοίρας που σε κάνουν να ζαλίζεσαι. Τέτοια εποχή πριν από επτά χρόνια, ο Προκόπης Παυλόπουλος παρατηρούσε ακίνητος τον Κασιδιάρη να επιτίθεται στην Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτικό στούντιο –η αμέτοχη στάση του υπήρξε παροιμιώδης: «έμεινε Παυλόπουλος».

     

    Επτά χρόνια αργότερα, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ίδιος κ. Παυλόπουλος θα στεκόταν ανάμεσα στην πιο ισχυρή γυναίκα του πλανήτη, την Ανγκελα Μέρκελ, και την σύζυγο του πιο ισχυρού άνδρα του πλανήτη, τη Μελάνια Τραμπ, για να υποδεχτεί τη μακροβιότερη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

     

    Η ταξιθεσία κατά τους εορτασμούς στο Πόρτσμουθ για τα 75 χρόνια από την επέτειο της Απόβασης της Νορμανδίας προσέφερε στον κ. Παυλόπουλο μια θέση δίπλα στη σαγηνευτική Μελάνια, την οποία απ’ ό,τι φαίνεται και αυτός γοήτευσε, καθώς και μια θέση στην Ιστορία.

    Για όσους σπεύσουν να καταθέσουν την απορία τους ως προς το πώς ο κ. Παυλόπουλος κατάφερε να βρεθεί τόσο κεντρικά και σε τόσο προνομιακή θέση στην εξέδρα των επισήμων για την επέτειο της D-Day, η απάντηση είναι το αδιαμφισβήτητο status του ως ηγέτη κράτους. Το πρωτόκολλο ορίζει πως οι ηγέτες χωρών είναι ανώτεροι από τους ηγέτες των κυβερνήσεων.

     

    Ετσι, ο κ. Παυλόπουλος ήταν δίπλα στο προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, ενώ, για παράδειγμα, ο Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά, χώρας που συμμετείχε με ολόκληρο εκστρατευτικό σώμα στην Απόβαση, βρέθηκε πολύ πιο μακριά.

  • Οταν ο Τσίπρας νομίζει ότι επικαλείται τον Γαλιλαίο αλλά στην πραγματικότητα τσιτάρει τον Ζουγανέλη

    Εντάξει, ο Πρωθυπουργός μας δεν είναι αυτό που λέμε και ένα «τέρας» γνώσεων –το έχουμε καταλάβει διότι δεν το κρύβει. Μοιάζει άλλωστε, να νιώθει μάλλον υπερήφανος για τα ελλείμματά του, είτε αυτά είναι στα Αγγλικά, είτε στη Γεωγραφία, είτε σε άλλο γνωστικό πεδίο –τα εκθέτει ο ίδιος σε κοινή θέα και ο επικοινωνιακός μηχανισμός που έχει στηθεί γύρω του φροντίζει έπειτα να τα αναδεικνύει σχεδόν σαν πλεονεκτήματα.

     

    Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» την Πέμπτη, επομένη της πολυσυζητημένης συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ1 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο (εδώ).

    Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε μια φράση του κ. Τσίπρα από τη συνέντευξη θέλοντας να καταδείξει ότι η διαφορά των 9,35% της ΝΔ μπορεί να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο Πρωθυπουργός είχε πει το «κι όμως γυρίζει», αποδίδοντάς το μάλιστα στον Γαλιλαίο, στη φράση που ο μέγας αστρονόμος είπε στους ιταλούς ιεροεξεταστές τον 17ο αιώνα.

     

    «Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ένα εύκολο διακύβευμα. Ισχυρίζομαι, όμως, ότι είναι ανοιχτό και απολύτως επιτεύξιμο, απολύτως εφικτό με βάση τη γλώσσα των αριθμών. Άρα, λοιπόν, στο ερώτημά σας “εάν γυρίζει”, θα σας απαντήσω με το ρητό του Γαλιλαίου “και όμως γυρίζει”», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας στον κ. Κοτρώτσο.

     

    Ενα πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη φράση του Γαλιλαίου προς τους ιεροεξεταστές δεν είναι ακριβώς «ρητό», δηλαδή δεν είναι (αντιγράφω το Λεξικό Τριανταφυλλίδη) «φράση σύντομη και επιγραμματική που εκφράζει με κατηγορηματικό τρόπο μια αλήθεια και υποδεικνύει ή επιτάσσει ορισμένη στάση ζωής ή συμπεριφορά· απόφθεγμα, γνωμικό».

     

    Ενα άλλο πρόβλημα είναι ότι ο Γαλιλαίος δεν εκστόμισε τη φράση «κι όμως γυρίζει» προς τους ιεροεξεταστές αλλά το «κι όμως κινείται».

     

    «Eppur si muove». Αυτή είναι η φράση που έχει αποδοθεί στον Γαλιλαίο, ο οποίος επέμεινε στο τέλος του μαρτυρίου του ότι είναι η Γη που κινείται γύρω από τον Ηλιο και όχι το αντίθετο.

     

    Το «κι όμως γυρίζει» είναι μια πολύ εκλαϊκευμένη μετάφραση της φράσης στα ελληνικά. Ισως ο κ. Τσίπρας να παρασύρθηκε από μια διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ζουγανέλη, στην οποία ο δημοφιλής κωμικός υποδύεται τον Γαλιλαίο και λέει το «κι όμως γυρίζει», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να «γυρίσει» ένα ποδοσφαιρικό ματς, να αλλάξει δηλαδή η έκβασή του. Αλλωστε με αυτήν την έννοια χρησιμοποίησε τη φράση και ο κ. Τσίπρας…

  • Ο Ανδρουλάκης έκανε τον Σκουρλέτη να φύγει από το στούντιο του Action24

    Εχει ενδιαφέρον αυτό που κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, επανεκλεγείς πρώτος και με διαφορά ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής. Κατ’ αρχάς κρατάει αποστάσεις από τη σφαγή Γεννηματά – Βενιζέλου· εξέφρασε μεν τις ενστάσεις του για την απόφαση της προέδρου, έστειλε τα μηνύματά του εν όψει του αποτελέσματος της 7ης Ιουλίου, αλλά ως εκεί.

     

    Προς το παρόν προτιμάει να «γλεντάει» –για να χρησιμοποιήσουμε μια αγοραία έκφραση– τους Συριζαίους στα τηλεοπτικά πάνελ, έχοντας αναδειχθεί ως ο καλύτερος τηλεοπτικός του ΚΙΝΑΛ (ας το κρατήσουμε αυτό για το μέλλον).

     

    Τις προάλλες έκανε ολόκληρο κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, να διαμαρτύρεται, όταν τον αποκάλεσε ειρωνικά «αγάπη μου» (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω) σε συζήτηση στο Open.

     

    Τώρα έκανε ολόκληρο Πάνο Σκουρλέτη να εγκαταλείψει οργισμένος το πλατό του Action24. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Δημήτρη Τάκη, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. Κάποια στιγμή ο από την αρχή νευρικός κ. Σκουρλέτης κατέφυγε στο γνωστό επιχείρημα περί επάρατου παλαιού πολιτικού συστήματος και άρχισε να μιλάει για διαφθορά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ καθώς και για τα δάνεια του κόμματος.

     

    Ο κ. Ανδρουλάκης αντεπιτέθηκε. Απάντησε στον ίδιο τόνο, υπενθυμίζοντας στον κ. Σκουρλέτη, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο γραμματείς επί των ημερών των οποίων επιβαρύνθηκε το ΠΑΣΟΚ με δάνεια βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και δεν τους κατονόμασε είναι σαφές ότι αναφερόταν στην (υπουργό σήμερα) Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και στον Γιάννη Ραγκούση. Μάλιστα, κάλεσε σε έντονο ύφος τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει με ονόματα και να σταματήσει την «εκστρατεία λάσπης».

     

    Τότε ο κ. Σκουρλέτης έχασε την ψυχραιμία του. Κατηγόρησε τον συνομιλητή του ότι «λερώνει την εκπομπή» με την παρουσία του και στη συνέχεια έβγαλε το μικρόφωνο και αποχώρησε από το στούντιο. Μάλιστα, μίλησε για χυδαιότητα και ότι δεν μπορεί να την ανεχτεί, ενώ τα έβαλε και με τον κ. Τάκη, κατηγορώντας τον ότι καλύπτει τον κ. Ανδρουλάκη!


    «Λυπάμαι πάρα πολύ, την χυδαιότητα δεν την νομιμοποιώ»,
    σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

     

    «Να λυπάστε για τον εαυτό σας», ήταν η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος αποχαιρέτησε και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Σε έναν μήνα θα φύγετε τελείως. Καλό ταξίδι».

    Θα ήθελα να δω ποιος θα είναι ο επόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα τολμήσει να βρεθεί απέναντι στον κ. Ανδρουλάκη..

  • Ο Θάνος Ασκητής μιλάει για σεξ και Βαγγέλη Βενιζέλο

    Από τα πάνελ του νεόδμητου One Channel περνάει κάθε βράδυ η μισή πολιτική σκηνή της χώρας. Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Το βράδυ της Δευτέρας για παράδειγμα, στο βραδινό τοκ σόου του Δημήτρη Μανιάτη, μίλησε ο μειλίχιος Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο καθηγητής Αγγελος Συρίγος που ανέλυσε θαυμάσια τα ελληνοτουρκικά, ο Γιώργος Κυρίτσης που εισήγαγε τον όρο «συμμετρική συρρίκνωση» για να περιγράψει τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θάνος Ασκητής –όλοι ευελπιστούν να είναι στην επόμενη Βουλή.

     

    Ολοι ωραία τα είπαν, αλλά ο σεξολόγος και υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών ίσως να ήταν ο πιο επίκαιρος αν σκεφτείς τι συμβαίνει από το Σάββατο στη Χαριλάου Τρικούπη.

     

    Ο κ. Ασκητής λοιπόν μίλησε για σεξ και πολιτική. Προφήτευσε κυριαρχία του σεξισμού τα προσεχή χρόνια, και είπε ότι ονειρεύεται να δημιουργηθεί ένα υπουργείο Οικογένειας –ποιος ξέρει, μπορεί να το βάλει η Φώφη Γεννηματά που προβάλλει σταθερά το προφίλ της μαμάς-πολιτικού στο πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ.

     

    Σε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ο κ. Ασκητής υπογράμμισε τη σημασία τις σεξουαλικής επαφής σε ένα ζευγάρι, εξηγώντας ότι αν αφαιρεθεί αυτή από τη σχέση, οι άνθρωποι χάνουν το 45% της συνολικής επικοινωνίας από τη ζωή τους. Και λίγα πρέπει να είπε.

     

    Ερωτηθείς για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, ο κ. Ασκητής εξήγησε πως επέλεξε τη Δυτική Αθήνα γιατί αντιπροσωπεύει όλη την Ελλάδα, άλλωστε υπάρχει και το σύμβολο του «εραστή δυτικών προαστίων».

     

    Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Ασκητής είπε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ένας πολιτικός με βαρύτητα και πρωταγωνιστική ταυτότητα, που έχει θέση στο κόμμα. Αλλά προσέθεσε ότι οι αποφάσεις της προέδρου του δεν θα πρέπει να αμφισβητηθούν…

  • Μαρέβα, Μπογδάνος και πανηγυρισμοί στην Πειραιώς

    Δύο ημέρες. Τόσες πέρασαν μέχρι να κάνει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος –ο δημοσιογράφος του οποίου η συμπεριφορά είχε εκθέσει προ μηνών τη ΝΔ σε βαθμό που να τον θεωρήσουν αρχικά αποσυνάγωγο (εδώ)– δυναμικά την εμφάνισή του στην Πειραιώς, αναβαπτισμένος κομματικά ως υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (εδώ).

     

    Ο κ. Μπογδάνος έσπευσε στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης νωρίς το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και πόζαρε κάνοντας το σήμα της νίκης.

     

    Για όποια σημασία έχει ο κ. Μπογδάνος εμφανίστηκε και στο πλευρό της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου της προέδρου της ΝΔ, καθώς και το ζεύγος Μητσοτάκη έφτασε την ίδια ώρα στα γραφεία της Πειραιώς.

  • Η Δούρου αισθάνεται, λέει, «σαν τον μαυροσκούφη στο ανάχωμα» - τι εννοεί;

    Η Ρένα Δούρου έχει ένα ταλέντο. Πότε ενδύεται τον μανδύα της βαρυπενθούσας και εύθραυστης πολιτικού που την κυνηγάνε επειδή είναι γυναίκα και πότε ντύνεται μαγκάκι, χορεύει ζεϊμπέκικα και κάνει όνειρα καραβανά, μια Ράμπω των Βαλκανίων.

     

    Ετσι, τώρα που έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια για να προωθήσει την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Αττικής, παρομοίασε τον εαυτό της, μία στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Τετάρτης και μία στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, με «μαυροσκούφη μέσα στο ανάχωμα που δίνει τη μάχη για την ανακατάληψη».

     

    Ωραία παρομοίωση με ένα μόνο πρόβλημα: οι μαυροσκούφηδες είναι στα τεθωρακισμένα και αν ένα τανκ έχει πέσει σε ανάχωμα μάλλον είναι καταδικασμένο.

     

    Εκτός και αν η κυρία Δούρου αισθάνεται σαν τους Μαυροσκούφηδες (με κεφαλαίο Μ), που ήταν ο έφιππος ουλαμός και η σωματοφυλακή του Αρη Βελουχιώτη.

     

    Αλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Βελουχιώτης είναι επίκαιρος οπότε μπορεί όντως η Ρένα να ονειρεύεται να καλπάζει καβάλα σε ένα άλογο και να ρίχνεται σε ένα ανάχωμα.

     

    Ποτέ δεν ξέρεις τι έχει στο μυαλό της αυτή η κοπέλα…

  • Οταν ο Ανδρουλάκης αποκάλεσε «αγάπη μου» τον Τζανακόπουλο

    Το πάνελ που έστησε η Ελλη Στάη το βράδυ της Πέμπτης είχε δύο ενδιαφέροντα στοιχεία.

     

    Το πρώτο σημειολογικό: ο ακριβοθώρητος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν ήταν μόνος του αλλά κάθησε ως ένας από τους πολλούς, δίπλα μάλιστα στον Νίκο Ανδρουλάκη του Κινήματος Αλλαγής και απέναντι από την Ντόρα Μπακογιάννη.

     

    Το δεύτερο ότι ο κ. Τζανακόπουλος ήταν και αμήχανος και τα άκουσε κανονικά από τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε την άνεση να τον χλευάζει.

     

    Χαρακτηριστικός ο διάλογος που κατέληξε σε ένα «αγάπη μου» και ανάγκασε τον κ. Τζανακόπουλο να παρακαλέσει τον συνομιλητή του να μην του μιλάει έτσι.

     

    Ακολουθεί ο διάλογος:

     

    «Κάνατε ένα δημοψήφισμα περίγελο, αυτά δεν γίνονται», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Είστε μια κυβέρνηση που για μένα είναι ανήθικο και παράνομο….», πρόσθεσε.

     

    «Το ότι είναι ανήθικο και παράνομο είναι η άποψή σας» αποκρίθηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

     

    «Είπε ο κ. Τζανακόπουλος ότι “πολύ ωραία πράξαμε το 2015 με το δημοψήφισμα”, δεν ντρέπεστε αντί να ζητήσετε συγγνώμη», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

     

    «Εσείς δεν ντρέπεστε που βάλατε τη χώρα στο μνημόνιο;» τον διέκοψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

     

    Και τότε ο κ. Ανδρουλάκης του είπε: «Το τρίτο μνημόνιο έφερες αγάπη μου, το ξέχασες;».

     

  • Ο Τσιτουρίδης δεν θα κατέβει στις εθνικές εκλογές - αλλά η ΕΡΤ1 δεν διέκοψε το πρόγραμμά της για να μεταδώσει την είδηση

    Η περίπτωση του Σάββα Τσιτουρίδη, πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, είναι λίγο πολύ γνωστή.

     

    Μια ωραία μέρα του περασμένου Μαρτίου, πήγε στον Αρειο Πάγο για να ιδρύσει κόμμα, τους Ελληνες Ριζοσπάστες. Εντελώς συμπτωματικά, εκείνη την ώρα ήταν μια κάμερα και ένα συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ εκεί, και έτσι η δημόσια τηλεόραση αποφάσισε να διακόψει το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 για να μεταδώσει το γεγονός, αναδεικνύοντας το σε μείζον.

    Στο μυαλό του κ. Τσιτουρίδη και των ιθυνόντων της ΕΡΤ, οι Ελληνες Ριζοσπάστες θα μπορούσαν να ροκανίσουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     

    Τελικά ο κ. Τσιτουρίδης ψηφίστηκε από 9.264 πολίτες και μαζί με τη δική του ψήφο (λογικά τη βρήκε), έφτασε τις 9.265 ψήφους, ποσοστό 0,16%. Το γεγονός ότι τα πήγε καλύτερα από τον Κολλάτο (0,06%, 3.131 ψήφοι) φαίνεται ότι δεν τον ικανοποίησε.

     

    Και έτσι, ο κ. Τσιτουρίδης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι Ελληνες Ριζοσπάστες δεν θα κατεβούν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Μολονότι είπε ότι η θετική ψήφος (και των 9.264) τού δίνουν τη «δημοκρατική νομιμοποίηση» να συνεχίσει «την πορεία του ακηδεμόνευτου ριζοσπαστισμού», παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες για αυτήν την πορεία δεν είναι ευνοϊκές.

    «Το μήνυμα των ευρωεκλογών και οι αντικειμενικές συνθήκες που διαμορφώνονται από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μας οδηγούν σήμερα στην απόφαση να μη μετέχουμε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου», σημείωσε.

     

    Παραδόξως η ΕΡΤ1 δεν διέκοψε το πρόγραμμά της για να μεταδώσει την είδηση…

  • Οταν τα κανάλια υπερπροβάλλουν τον Κυριάκο Βελόπουλο για να λέει ότι θα συνεργαστεί με τον... Θεό

    Για όσους απορούν –ή και τρομάζουν– με τα υψηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ενός ανθρώπου που πουλούσε «επιστολές του Ιησού» μέσω της τηλεόρασης και εξελέγη ευρωβουλευτής, η απάντηση είναι μία: η προβολή του από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

     

    Ο ίδιος βέβαια, επαναλαμβάνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι οι δημοσιογράφοι τον «φιμώνουν», ότι δεν τον καλούσαν στα πάνελ και ότι τον είχαν αποκλεισμένο, αλλά αυτό –όπως και πολλά άλλα– κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι.

     

    Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εν όψει των εθνικών εκλογών ο κ. Βελόπουλος έχει αρχίσει να παρελαύνει με άνεση από τα τηλεοπτικά στούντιο των καναλιών τα οποία, προς άγραν τηλεθέασης, τού προσφέρουν αβασάνιστα όση προβολή θέλει: Την Τρίτη o πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» ήταν στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, μετά πήγε και στον Νίκο Χατζηνικολάου στο ίδιο κανάλι, και έπειτα πέρασε και από το One TV του ομίλου Μαρινάκη στην εκπομπή του Δημήτρη Μανιάτη.

     

    Μάλιστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 είπε ότι «τα πολύ ναζισιστικά τον βρίσκουν αντίθετο». Ο κ. Χατζηνικολάου δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τον κ. Βελόπουλο αν αυτό σημαίνει ότι συμφωνεί με τα «λίγο» ναζιστικά…

    Την Τετάρτη το πρωί, ο κ. Βελόπουλος πέρασε και από τον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

     

    Οι οποίοι τον άκουγαν να λέει ανερυθρίαστα διάφορα ομοφοβικά και θρησκόληπτα, να προτείνει να γίνουν ναρκοπέδια (!) στον Εβρο για να μην μπαίνουν οι πρόσφυγες και να απαντάει στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με κάποιο κόμμα λέγοντας ότι θα συνεργαστεί «με τον Θεό»!

     

    Οσοι λοιπόν –ειδικά από την τηλεόραση– μιλούν για «έκπληξη» της παρουσίας του κ. Βελόπουλου στην Ευρωβουλή, να μην εκπλήσσονται τόσο. Δικό τους δημιούργημα είναι. Οπως μέτρησαν τα Ellinika Hoaxes, από τον Οκτώβριο του ’18 έως και τον περασμένο Μάρτιο (χωρίς να μετράμε δηλαδή την παρουσία του την Τρίτη), ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» φιλοξενήθηκε επτά φορές στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη. Αλλες επτά φορές τού έδωσε βήμα ο ΣΚΑΪ. Και όπως φαίνεται, τα συγκεκριμένα τουλάχιστον κανάλια, δεν έχουν καμία διάθεση να σταματήσουν να τον υπερπροβάλλουν…

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και ο Καρανίκας) ως ζόμπι στο «Walking Dead», δια χειρός Χαντζόπουλου

    Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ημέρες είναι η χαρά του γελοιογράφου. Κάτι η απόλυτη βεβαιότητα των κυβερνώντων ότι θα έβγαιναν νικητές στις ευρωεκλογές —για να καταλήξουν με μια διαφορά 9,5% υπέρ της ΝΔ στο κεφάλι—, κάτι η επακόλουθη γκρίνια των στελεχών, κάτι η θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν ο λαός που δεν κατάλαβε και άρα φταίει για το αποτέλεσμα, έδωσαν στους σκιτσογράφους άφθονο υλικό.

     

    Aυτός που έδωσε δύο ημέρες ρεσιτάλ ήταν ο Δημήτρης Χαντζόπουλος της «Καθημερινής», τόσο με το σκίτσο της επομένης των εκλογών όσο και με αυτό της δεύτερης ημέρας.

    Το πρώτο ήταν με τους συντρόφους κυβερνήτες να συνομιλούν με τον «πατερούλη» Στάλιν. Χαρακτηριστική η φιγούρα του Παύλου Πολάκη (τρίτου από αριστερά).

    Το δεύτερο με την ομάδα του Μαξίμου ως ζόμπι στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Walking Dead» —απίθανος ο Νίκος Καρανίκας (δεύτερος από αριστερά) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως ζωντανός-νεκρός με σακίδιο (δεύτερος από δεξιά).

  • Οταν ο Αντώναρος ζήτησε «συγγνώμη» από τους δημοσκόπους


    Αν έβλεπες την περασμένη εβδομάδα την ΕΡΤ και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, θα καταλάβαινες ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι ένας Νέιτ Σίλβερ των Βαλκανίων. Ή μάλλον, αν δεις την προβολή που του επιφύλαξαν, ο Σίλβερ πρέπει πλέον να συστήνεται ως ο Αμερικανός Αντώναρος.

     

    Οι χρησμοί τού πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου για το αποτέλεσμα της Κυριακής παρουσιάζονταν ως θέσφατα. Η αμφισβήτηση στα έως τότε ευρήματα των δημοσκόπων αναγνωριζόταν ως η απόλυτη αλήθεια. Οι αποκαλύψεις του για τις «πραγματικές» δημοσκοπήσεις που δήθεν είχαν στη διάθεσή τους στην Πειραιώς και έδειχναν τη ΝΔ μπροστά με μόλις 1,2%, αντιμετωπίζονταν από τους παρουσιαστές της δημόσιας τηλεόρασης ως σημαντικές αποκαλύψεις που συνιστούσαν μείζον πολιτικό γεγονός. Εν ολίγοις, ό,τι έλεγε ο κ. Αντώναρος κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαν να ήταν γραμμένο σε πέτρα. Και αν δεν ήταν θα έπρεπε να σμιλευτεί σε μία, ίσως δίπλα στο μνημείο για τους νεκρούς της ΕΡΤ.

     

    Τέλος πάντων, ο κ. Αντώναρος είχε μια άτυχη στιγμή, απλώς επαναλαμβανόμενη. Οι δημοσκοπήσεις ήταν σωστές. Δεν υπήρχε καμία που να έδειχνε διαφορά στο 1,2% εκτός και αν οι ερωτήσεις είχαν γίνει στο Ραδιομέγαρο και τελικά το αποτέλεσμα της ΝΔ «έκατσε» στο 9,5%.

     

    Και έτσι τη Δευτέρα, σε μια ανάρτηση, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος που ξαφνικά κάποιοι από την ΕΡΤ τον ανήγαγαν σε μέγα πολιτικό αναλυτή, αναγκάστηκε να ζητήσει μια συγγνώμη από τους δημοσκόπους τους οποίους είχε αμφισβητήσει: «Οφείλω να ομολογήσω ότι αδίκησα πολλούς δημοσκόπους με τα σχόλια μου το τελευταίο διάστημα» είπε, αφού πρώτα είχε φιλοσοφήσει πάνω στο αποτέλεσμα που τον εξέθεσε πολλαπλώς.

     

    Περισσότερο όμως είχε εκθέσει ο ίδιος τη δημόσια τηλεόραση…

     

  • Στην Κουμουνδούρου έχασαν αλλά ο Στέλιος Παππάς φιλούσε την Μπέτυ Μπαζιάνα

    Για την Μπέτυ Μπαζιάνα, που ως γνωστόν κλαίει στις 5 Ιουλίου και άλλα τέτοια «αριστερά», ήταν μια ασυνήθιστη στιγμή: έπρεπε να μπει στην Κουμουνδούρου ακολουθώντας τον σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε μόλις δεχθεί μια διαφορά 9% από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Τον ρόλο του ψυχολογικού υποστηρικτή της κυρίας Μπαζιάνα ανέλαβε ο στοργικός Στέλιος Παππάς, μπαμπάς του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και πρόεδρος του ΟΑΣΘ (άσχετο).

     

    Ο οποίος περίμενε το ζεύγος και αφού αγκάλιασε και φίλησε την σύντροφο του Πρωθυπουργού, τής είπε: «Χαμογέλα, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».

    Η κυρία Μπαζιάνα χαμογέλασε. Το πόσο δρόμο έχει ακόμα είναι μια άλλη κουβέντα.

  • Το «πρωτότυπο» σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει περίεργα ίδιο με ένα του Independent 20 χρόνια πριν

    Στην Τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση, λένε. Προφανώς ούτε και στην πολιτική διαφήμιση. Ετσι, ένα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «μη δεις αυτό το βίντεο» μοιάζει απελπιστικά πολύ με ένα προ 20ετίας διαφημιστικό της βρετανικής εφημερίδας The Independent.

     

    Η ιδέα, η σκηνοθεσία είναι ακριβώς ίδια, σε βαθμό που κάποιοι θα μπορούσαν να μιλήσουν για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Αλλά αυτά τα λένε οι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το πιθανότερο είναι ότι οι ιθύνοντες του Independent είχαν μπει το 1999 σε μια χρονοκάψουλα, είχαν ταξιδέψει στο 2019, είχαν δει την πρωτότυπη ιδέα των διαφημιστών του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη μετέφεραν πίσω στον χρόνο ως δικιά τους. Ατιμοι άνθρωποι οι Βρετανοί…




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14