302
Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να αναφερθεί στη χρονική συγκυρία και όχι στην ουσία των αποκαλύψεων της εκπομπής για το Μάτι | INTIMEnews

Ζαχαριάδης: Τυχαίο ότι το ντοκιμαντέρ Παπαχελά για το Μάτι ήρθε 20 ημέρες πριν τις εκλογές;

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 15:49
Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να αναφερθεί στη χρονική συγκυρία και όχι στην ουσία των αποκαλύψεων της εκπομπής για το Μάτι
|INTIMEnews

Ζαχαριάδης: Τυχαίο ότι το ντοκιμαντέρ Παπαχελά για το Μάτι ήρθε 20 ημέρες πριν τις εκλογές;

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 15:49

Χωρίς να πει ούτε λέξη για τη δραματική διαπίστωση ότι στην κυβέρνηση γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι πριν καν στηθεί η παράσταση της συνεδρίασης στο Συντονιστικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, επέλεξε να αναφερθεί όχι στην ουσία των αποκαλύψεων, αλλά στη χρονική συγκυρία κατά την οποία προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus», o κ. Ζαχαριάδης δήλωσε μεν συγκλονισμένος από την τραγωδία, ταυτόχρονα όμως άφησε αιχμές για τον χρόνο που επέλεξε το κανάλι να προβάλει την εκπομπή για το Μάτι, παραμονές των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

«Είμαι τόσο συγκλονισμένος με αυτά τα οποία συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι στη χώρα μας, και σαν άνθρωπος, σαν πολίτης, αλλά και σαν άνθρωπος ο οποίος ασχολούμαι με τα κοινά, που βεβαίως παρακολουθώ τα πάντα, αλλά δεν καθορίζεται η θέση μου και η στάση μου από ένα ντοκιμαντέρ – μία εκπομπή εν πάση περιπτώσει, το οποίο επιλέγει 20-25 ημέρες πριν τις εκλογές να ανοίξει αυτό το θέμα με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη προσέγγιση», σχολίασε κάνοντας λόγο για προσπάθεια επηρεασμού των πολιτικών και εκλογικών πραγμάτων της χώρας με όρους συγκινησιακής φόρτισης.

Την ίδια στιγμή όμως, απέφυγε συνειδητά να απαντήσει στο βασικό συμπέρασμα που βγήκε από  τις καταγραφές των συνομιλιών των επιχειρησιακά υπευθύνων τη «Μαύρη Δευτέρα» του Ιουλίου του 2018: ότι οι στην κυβέρνηση γνώριζαν για νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοίνωναν για να «περάσουν» προς τα έξω ότι δήθεν ήλεγχαν την κατάσταση.

«Δεν θέλω να μπω στο περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες για το πότε ένα συμβάν επιβεβαιώνεται επίσημα και πότε τεκμαίρεται ένα γεγονός τόσο συγκλονιστικό. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σε φυσική καταστροφή ή φωτιά. Βεβαίως υπήρχαν πληροφορίες αλλά όλα τα υπόλοιπα έχουν απαντηθεί», αρκέστηκε να πει ο διευθυντής της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά απέδειξε όμως ότι δεν είχαν απαντηθεί όλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...