• Είναι αυτός ο Τσίπρας σε θαλαμηγό, λίγο μετά το Μάτι;

    Ολα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε, ο οποίος βέβαια δεν ανέφερε τις λέξεις «Αλέξης Τσίπρας» ή «Πρωθυπουργός» –απλώς έναν χαρακτηρισμό: «εξαφανισμένος».

    Ο υπαινιγμός σαφής όσο και η στόχευση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου: να αφήσει υπόνοιες ότι πρόκειται για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος όντως το καλοκαίρι του 2018, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι και πριν από το περίφημο διάγγελμα στην Ιθάκη (εδώ), είχε αραιώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του –κοινώς δεν ξέραμε πού είναι.

     

    Η ανάρτηση του δημοσιογράφου, στην οποία εμφάνιζε έναν άνδρα να απολαμβάνει τις διακοπές του σε πολυτελές σκάφος τόσο στην κουπαστή όσο και στο εσωτερικό του, δεν άργησε να γίνει viral. Πρώτος έπιασε το νήμα ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε tweet του σχολίασε δηκτικά: «Επειδή οι διακοπές του Πρωθυπουργού δεν μπορεί να είναι κρυφές και επειδή ο Πρωθυπουργός που μάχεται τις Ελίτ και πολεμά υπέρ των πτωχών είναι περίεργο να κάνει πολυτελείς διακοπές σε σκάφος: α) ποίου είναι το σκάφος; β) πότε πήγε; Επειδή είναι λαλίστατοι».

     

    Σε συνέχεια, ο «Μικροπολιτικός» ανέφερε στο δευτεριάτικο φύλλο των «Νέων» πως όντως ο Πρωθυπουργός βρισκόταν σε σκάφος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας προτού καταπλεύσει στην Ιθάκη για το περίφημο τέλος των μνημονίων. Η στήλη πάντως κράτησε κάποιες επιφυλάξεις για το αν όντως στις επίμαχες φωτογραφίες απεικονίζεται ο κ. Τσίπρας.

     

    Κάποιοι όμως θυμήθηκαν ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Παπαχρήστος, πάλι στα «Νέα» (εδώ), είχε γράψει το εξής: «Το καλοκαίρι, εκεί γύρω στης Παναγίας, Δεκαπενταύγουστο δηλαδή, βρέθηκε να κάνει – και αυτός – ό,τι και οι πλούσιοι τον Αύγουστο: διακοπές με σκάφος. Το υπέροχο Ferretti των 112 ποδών της οικογένειας Περικλή και Κατερίνας Παναγοπούλου ήταν αυτό που είχε την τιμή να φιλοξενήσει φέτος, επί μία και πλέον εβδομάδα, τον Πρωθυπουργό, τη σύζυγό του Μπέττυ και τα δυο παιδάκια τους».

     

    Και πολλοί πλέον το θεωρούν σίγουρο ότι εκεί, λίγο μετά την εθνική συμφορά στο Μάτι, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε αρχικά τον ανήξερο στη σύσκεψη στο Συντονιστικό και έπειτα στηνόταν όλη η επιχείρηση επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας, απολάμβανε αμέριμνος τις πολυτελείς διακοπές του –και πως τώρα απλώς έχουμε και τις εικόνες.

     

    Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

    Καθώς και αυτό του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της ΝΔ:

  • Δεν πήγαν όλα καλά στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Δράμα

    Δεν πήγαν όλα καλά επικοινωνιακά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.

     

    Μπορεί να έκανε επίδειξη έξυπνου πολιτικού χιούμορ αναρτώντας την μάλλον κωμική εικόνα του με τη Μαρέβα (βλέπε άλλη Βαβέλ παρακάτω), μπορεί να έδειξε ένα γοητευτικό και επιθετικό ρητορικό προφίλ στην ομιλία του στην Καβάλα το βράδυ της Κυριακής (εδώ), αλλά μια άλλη εικόνα του, από την επίσκεψή του στη Δράμα, δημιούργησε κάποιους αρνητικούς συνειρμούς.

     

    Η εικόνα του προέδρου της ΝΔ με μια κοπέλα, η οποία φορούσε μια μπλούζα που έγραφε «Yes but not with you» («ναι αλλά όχι με εσένα»), μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως και σε κάθε περίπτωση έγινε viral.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή την εικόνα τη διένειμε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Κι άλλο χιούμορ;

  • Τη Νόνη Δούνια ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο παρουσίασε ο Μαρινάκης

    Μολονότι η παράταξη του υποστηριζόμενου από το Κίνημα Αλλαγής δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη δεν μοιάζει να απειλείται, ούτε από τον υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Βλαχάκο ούτε βέβαια από τον Νίκο Μπελαβίλα του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα συνεχίζει να ενισχύεται.

     

    Ο εφοπλιστής, εκδότης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος ο ίδιος με την παράταξη του κ. Μώραλη παρουσίασε μέσω Facebook την υποψηφιότητα της Νόνης Δούνια.

     

    Η 47χρονη κυρία Δούνια υπήρξε ένα από τα διασημότερα μοντέλα της χώρας στις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Τώρα δοκιμάζει την τύχη της στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Είναι τιμή μου και μεγάλη χαρά να συμμετέχω στην προσπάθεια όλων μας για έναν Πειραιά Νικητή!», σχολίασε στη σχετική ανάρτηση του κ. Μαρινάκη.

  • Νοτοπούλου των λουλουδιών

    Μετά τα Νοτοπόλιταν (εδώ) και τις προτάσεις για δημιουργία Μουσείου Ερωτικού Προσανατολισμού στη Θεσσαλονίκη (εδώ), η Κατερίνα Νοτοπούλου συνέχισε την προεκλογική της εκστρατεία για τον δήμο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, με μια ονειροπόλα φωτογραφία με ένα μπουμπούκι.

     

    Η φωτογραφία της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης αναρτήθηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την Πρωτομαγιά και συνοδευόταν από το εξής επικολυρικό σχόλιο: «Στο όνειρο η αλήθεια μας. Στο όνειρο η επιθυμία. Στο όνειρο η τόλμη. Με λογισμό και με όνειρο το Μάη #προχωράμε_μαζι»

     

    Ενα ενδιαφέρον είναι ότι δεν έκανε ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος. Ενα άλλο είναι ότι η κυρία Νοτοπούλου δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις σε βαθμό που πρέπει να ποζάρει ως μικρή Κατερίνα στο λιβάδι.

  • Ο Μητσοτάκης έπιασε τη Μαρέβα από τη μύτη

    Μια μάλλον κωμική φωτογραφία από το περιθώριο της ομιλίας του στην Καβάλα (εδώ) ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδεικνύοντας ότι αν μη τι άλλο έχει χιούμορ.

     

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να τσιμπάει τη μύτη της συζύγου του Μαρέβας η οποία του χαμογελάει με νόημα. Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε τη φωτογραφία με το εξής σχόλιο: «Μετά από μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην Καβάλα! ? Κάπου την ξέρω την κυρία!  ?»

  • Λουδοβίκος των Ανωγείων: Από τη Νατάσα Παζαΐτη στον Αλέξη Τσίπρα

    Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη είχε πολλά. Είχε ρακές, χορούς και φουριάρικα κατσίκια (εδώ), είχε και κάτι αμφιλεγόμενα εγκαίνια (εδώ) αλλά απήλαυσε και την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία στα περίφημα Ανώγεια.

     

    Εκεί, αφού ο Πρωθυπουργός της χώρας ήπιε κι έφαγε κι άλλο –έχει πάρει τελευταία και μία φωτογραφία που αναρτήθηκε δείχνοντάς τον με το πουκάμισο να ασφυκτιά, αποσύρθηκε–, βρέθηκε να ακούει τις μελωδίες που έβγαιναν από το μαντολίνο του τοπικού Λουδοβίκου.

     

    Ναι, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έπαιξε το μαντολίνο του για χάρη του κ. Τσίπρα.

    Δεν είναι η πρώτη μουσική επαφή του Λουδοβίκου των Ανωγείων με το πρωθυπουργικό περιβάλλον της χώρας. Ο δημοφιλής μουσικός είχε τρόπον τινά ως μούσα του τη Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγο του Κώστα Καραμανλή, Πρωθυπουργού της χώρας από το 2004 έως το 2009.

    Μάλιστα φαίνεται ότι είτε παίζει το μαντολίνο του για την κυρία Παζαΐτη είτε για τον κ. Τσίπρα, ο Λουδοβίκος φροντίζει να φοράει την ίδια στολή εργασίας.

  • Η Βίκυ Φλέσσα τσακώθηκε με την Ελενα Ακρίτα για την αυτοκτονία του Καρυωτάκη

    Ολα ξεκίνησαν από μια φράση της δημοσιογράφου και υποψήφιας ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Βίκυς Φλέσσα σε μια συνέντευξή της στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Πρέβεζα: «Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Καρυωτάκης ήταν τόσο λυπημένος σε μια τόσο όμορφη πόλη» είπε η κυρία Φλέσσα.

     

    Την περιέλαβε λοιπόν η δημοσιογράφος και παραλίγο υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα που έχει αναλάβει ρόλο ραντάρ του Διαδικτύου σχολιάζοντας τα πάντα –δικαίωμά της, ούτως ή άλλως η δήλωση της κυρίας Φλέσσα είχε ήδη γίνει viral.

     

    Η κυρία Ακρίτα λοιπόν με ανάρτησή της στο Facebook απέδωσε «τη δυσφορία του ποιητού» στις «κάργες που κοπανουσαν τις μαύρες στέγες και τα κεραμίδια και στις γυναίκες που καθάριζαν κρεμμύδια. Ο συνδυασμός αυτός ντάπα ντουπα οι κάργες βάλε και την κρεμμυδίλα δεν το αντέχει άνθρωπος αυτό το χάλι κι αυτοκτονεί. Και η Μαρία η Πολυδούρη που τον είχε αγαπητικό τα ίδια του έλεγε ‘βρε Κώστα μου πού να τρέχεις ν’ αυτοκτονείς τώρα ολίγη υπομονή κι η ρουφιάνα η καργια κάποτε θα τον βγάλει τον καρασκασμό η δε κρεμμυδίλα φεύγει όταν το τσιγαρισεις λιγουλάκι’».

     

    Η κυρία Ακρίτα έκλεισε την ανάρτησή της για την κυρία Φλέσσα με το δηλητηριώδες hashtag #μαςτηζητάνεκιαπόάλλεςχώρες!

     

    Η ανταπάντηση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ δεν άργησε να έρθει. Ηταν μέσω Twitter αλλά ήταν εξίσου δηκτική:

  • O Καμμένος πήγε στην Τούμπα μαζί με τον Αριστείδη Φωκά

    Ο Πάνος Καμμένος είπε να πάει στην Τούμπα. Αλλά επειδή δεν είναι πια υπουργός Αμυνας να θριαμβολογεί ότι παραχώρησε στον ΠΑΟΚ στρέμματα που ήδη εκμεταλλευόταν ο σύλλογος, πήρε μαζί του τον Αριστείδη Φωκά.

     

    Τον γνωστό βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Φωκά, ο οποίος είναι τόσο ΠΑΟΚ που δεν είδε πέρυσι το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη (εδώ) και έβριζε με χουλιγκάνια «να καεί, να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή» (εδώ), προτού αποχωρήσει από την Ενωση Κεντρώων (εδώ), υποσχεθεί αιώνια αγάπη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ (εδώ) και φυσικά γίνει διάσημος για 15 λεπτά, όταν πήγε για… γκαζόζα (εδώ) σε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

     

    Πήγαν λοιπόν οι δυο τους στην Τούμπα για να δείξουν πόσο οι ΑΝΕΛ αγαπάνε τον ΠΑΟΚ. Μα είναι γνωστό, δεν είναι είδηση.

     

    Εδώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε δώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στον κ. Καμμένο τη φανέλα της ομάδας με το Νο12, που κανονικά είναι αφιερωμένη στον λαό του ΠΑΟΚ (τον 12ο παίκτη του) αλλά αφιερώθηκε αβασάνιστα στον τότε υπουργό Αμυνας.

  • Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου για τη συνάντηση Τσίπρα - Πολάκη σε ταβέρνα είναι ένας ύμνος στην πολιτική γελοιογραφία

    Η φιλική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αμφιλεγόμενο Παύλο Πολάκη, σε μια ταβέρνα παρά θιν αλός στην Κρήτη (εδώ), σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

     

    Ηταν, λέει, ένα εμφατικό μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι στηρίζει απολύτως τον άνθρωπό του, μολονότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έφθασε στο σημείο να επιτεθεί στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον ΑμεΑ υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ (εδώ), προκαλώντας μέχρι και την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας (εδώ).

     

    Σε κάθε περίπτωση, η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε εικονογράφησε την τρυφηλή ζωή των κυβερνητικών στελεχών, του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου.

    Ισως καλύτερα το απέδωσε με το παρακάτω σκίτσο του στην «Καθημερινή» της Πέμπτης ο γελοιογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος. Φέρνοντας στο κάδρο των ευθυνών για τα όσα εμετικά λέει κατά καιρούς ο κ. Πολάκης, τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

  • Οταν ο Αδωνις Γεωργιάδης έγινε θέμα στο «Rouk Zouk» της Μακρυπούλια ακούστηκαν απίστευτα πράγματα

    Αν μη τι άλλο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης έχει χιούμορ. Διότι όταν αναφέρθηκε το όνομά του στο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 «Rouk Zouk», από την παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια, η αντίδραση και οι απαντήσεις των νεαρών παικτών, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και τόσο ενθαρρυντικές για έναν πολιτικό που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών.

     

    Μία παίκτρια δεν ήξερε καν ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι πολιτικός. Αλλοι τον περιέγραψαν ως πλούσιο και… ψηλό (και δεν τον λες και πρώτο μπόι τον αντιπρόεδρο).

     

    Αλλά σε κάθε περίπτωση ο κ.  Γεωργιάδης είχε το θάρρος και την αυτοσαρκαστική διάθεση να αναρτήσει το σχετικό βίντεο-απόσπασμα από το «Ρουκ Ζουκ» και να ευχαριστήσει την κυρία Μακρυπούλια.

  • Ο Πατούλης θέλει να γίνει περιφερειάρχης Αττικής σουβλίζοντας δεκάδες αρνιά

    O πολιτικός πολιτισμός του Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου και υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, έχει μια νέα εικονογράφηση: ο ίδιος να ποζάρει κατενθουσιασμένος μπροστά σε δεκάδες σουβλισμένα αρνιά στη νέα φιέστα που έστησε προς τιμήν των δημοτών του την Κυριακή του Πάσχα στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου.

    Δίπλα στον «γαλάζιο» υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής ήταν η όπως πάντα διαχυτική σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη, η οποία πάντως φρόντισε να φωτογραφηθεί όχι με τα σουβλισμένα αρνιά αλλά με αμήχανους δημότες.

    Κατά τα άλλα, ο κ. Πατούλης έκανε τα προβλεπόμενα: Χαιρέτησε κόσμο, έριξε και κάνα δυο παραδοσιακούς χορούς και είδε το προεκλογικό του υλικό να γίνεται ανάρπαστο μεταξύ των παρευρισκομένων.

    Υπάρχει ένα καλό σε όλο αυτό. Καθώς η δημοτική αρχή θα αλλάξει μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου, αυτό το μαζικό σούβλισμα αρνιών υπό την αιγίδα του ζεύγους Πατούλη συνέβη για τελευταία φορά.

     

    Σκέφτεστε όμως να εκλεγεί περιφερειάρχης και να θέλει να το επαναλάβει του χρόνου σε παναττική κλίμακα;

  • O Τσίπρας έκανε Ανάσταση με Μπαζιάνα και τον πιστό του Μπονέτι

    Γενικά ο Πρωθυπουργός μας δηλώνει άθεος. Ειδικά συμμετέχει σε όλα τα πασχαλινά δρώμενα διότι καλή η αθεΐα αλλά μη μας πιστέψουν κιόλας — άλλωστε για χάρη της εξουσίας τού αρέσει ακόμα και το Αγιον Ορος (εδώ).

     

    Το επόμενο επικοινωνιακό σχήμα είναι η ταπεινότητα: ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει τους μεγαλοπρεπείς ναούς, αναζητά ήσυχα καταφύγια της χριστιανοσύνης. Ετσι, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου βρέθηκε στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου ώστε να παραστεί μαζί με τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, στην τελετή της Ανάστασης παρέα με απλούς πιστούς της Κρήτης (απουσίαζε πάντως από το κάδρο ο πιο κρητίκαρος της κυβερνήσεως Τσίπρα, ο Παύλος ο Πολάκης).

     

    Η σκηνοθεσία ολοκληρώνεται με τη διανομή των σχετικών φωτογραφιών. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να (θέλει να) φαίνεται ταπεινός και ότι τιμά τις εορτές της Ορθοδοξίας, αλλά το βασικό είναι η επικοινωνία, η εικόνα, ακόμα και εις βάρος του είναι.

     

    Ετσι, ο κατά τα άλλα αυθόρμητος κ. Τσίπρας είχε στο πλευρό του στο Ροδάκινο, όχι μόνο την κυρία Μπαζιάνα, αλλά και τον πιστό του, προσωπικό φωτογράφο, Αντρέα Μπονέτι, ο οποίος φρόντισε να καταγράψει το όλο θέαμα, διαλέγοντας και διανέμοντας (μέσω του Μαξίμου) τις καλύτερες εικόνες ενός πρωθυπουργικού ζεύγους σε κατάνυξη.

  • O Νίκος Παππάς έστειλε ένα... αβγό στη Σελήνη

    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής (και Διαστήματος) Νίκος Παππάς είναι άνθρωπος των παραδόσεων και των εθίμων.

     

    Πέρυσι μας είχε ευχηθεί καλό Πάσχα με μια ψηφιακή κάρτα στην οποία ένα διαστημικό λεωφορείο έβγαινε από ένα αβγό (εδώ), θέλοντας προφανώς να τιμήσει και το magnum opus της υπουργίας του –τον ΕΛΔΟ και όχι τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

     

    Εφέτος συνέχισε το έθιμο με μια νέα ευχητήρια «διαστημική» κάρτα, στην οποία μάλιστα φρόντισε να «επικοινωνήσει», όπως λένε οι διαφημιστές, τη συμφωνία του ΕΛΔΟ με τη ΝASA για την αποστολή στο Φεγγάρι (εδώ).

     

    «Ανθρωπο αργούμε, αβγό όμως θα στείλουμε μέχρι το 2022», έγραψε στην κάρτα, παραπέμποντας στο σχέδιο να σταλεί κάτι το ελληνικό στη Σελήνη.

     

    Καλό Πάσχα κ. Παππά…

     

  • O Κώστας Αχ. Καραμανλής ζήτησε συγγνώμη για τις ζώνες ασφαλείας - όχι σαν κάποιους άλλους

    Σε όρους πολιτικής επικοινωνίας το «κακό» ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο όταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ είπε να αναρτήσει στο Facebook μια φωτογραφία της μέσα από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί με τον βουλευτή και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος Κώστα Αχ. Καραμανλή καθ’ οδόν για την Πρώτη Σερρών.

     

    Η εικόνα ήταν πολύ όμορφη και έδινε και καραμανλικό τόνο κοντά στη γενέτειρα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, μόνο που το «κακό» ξεπερνούσε την επικοινωνία: στο εσωτερικό της καμπίνας ήταν ευδιάκριτα τα προσεκτικά τοποθετημένα «κλιπ» στις υποδοχές των ζωνών ασφαλείας –μια «ελληνική» πατέντα ώστε και να μην φοράς ζώνη αλλά και να μην κάνει το όχημα τον χαρακτηριστικό και διαπεραστικό ήχο που σου θυμίζει τη ζώνη.

    Η εικόνα της κυρίας Βόζενμπεργκ έγινε viral. Και έπληξε και τον κ. Καραμανλή, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και αρμόδιος τομεάρχης Μεταφορών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    Ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε βέβαια να το αγνοήσει, να το αφήσει να χαθεί στον ωκεανό του Διαδικτύου, αλλά δεν το έκανε. Επιδεικνύοντας θάρρος –σε αντίθεση με άλλους που ξερνούν χολή στα social media χωρίς να απολογούνται– ο βουλευτής Σερρών έκανε μια ανάρτηση στο Facebook. «Οποιαδήποτε εξήγηση για τη φωτογραφία θα ακουστεί σαν δικαιολογία και δεν θέλω» τόνισε μεταξύ άλλων.

  • Ο Ταχιάος ήθελε να δώσει στη Νοτοπούλου τα 0,60 ευρώ που παίρνουν τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ

    Αν η Αθήνα μέχρι στιγμής έχει τύχει μιας πολύ ήρεμης και νηφάλιας προεκλογικής εκστρατείας, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Θεσσαλονίκη. Κάτι το πλήθος των υποψηφίων και το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό στην αυτοδιοίκηση μετά την οκταετία του διαπαραταξιακού Γιάννη Μπουτάρη, κάτι ότι τα πνεύματα είναι πιο οξυμένα λόγω και της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα πράγματα συχνά ξεφεύγουν.

     

    Κάτι που παρατηρήθηκε σε ένα άτυπο ντιμπέιτ που διοργάνωσε το Open TV στην πρωινή εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7.00». Στο στούντιο ήταν ο Νίκος Ταχιάος, επίσημος υποψήφιος της ΝΔ και πρώτος στις δημοσκοπήσεις, η Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Ορφανός, «γαλάζιος» αντάρτης και φίλα προσκείμενος στον Ιβάν Σαββίδη –εξ ου και η εκτός πολιτικού πρωτοκόλλου πρόσκληση στην τηλεμαχία.

     

    Τέλος πάντων, η συζήτηση πήγαινε όπως πήγαινε και οι τρεις υποψήφιοι καλούνταν σε συγκεκριμένο χρόνο και σειρά να δώσουν τις απαντήσεις τους για τέσσερα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς.

     

    Καμία έκπληξη: η κυρία Νοτοπούλου, πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφια δήμαρχος, ήταν εκείνη που παρενέβη τον κανόνα και ενώ μιλούσε ο κ. Ταχιάος «πετάχτηκε» για να πει ότι ο ανθυποψήφιος της ήταν εκλεγμένος σύμβουλος και στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου.

     

    «Εγώ δεν έρχομαι να πουλήσω μια θητεία σε υπουργείο που ξαφνικά καταλήγει στο δήμο. Ερχομαι από την ίδια την πόλη. Κυρία Νοτοπούλου λυπάμαι που δεν έχω πάνω μου να σας δώσω τα 60 λεπτά που δίνουν στα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ. Αφήστε λοιπόν το τρολάρισμα, και θυμηθείτε ότι πάτε για δήμαρχος», ήταν η πληρωμένη απάντηση του κ. Ταχιάου.




text
  • Το καράτε στα τυπικά προσόντα για βουλευτική έδρα


    25 Απριλίου 2024, 08:34