409
Ο Παππάς το Σάββατο στο Γαλάτσι. Από εκεί πήγε στη NASA υπογράφοντας συμφωνία για να στείλει η Ελλάδα ρομποτικό όχημα στη Σελήνη... | SOOC/Twitter/CreativeProtagon

Ο Παππάς ονειρεύεται την Ελλάδα στη Σελήνη (και τον εαυτό του στην Ευρωβουλή)

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 09:36
Ο Παππάς το Σάββατο στο Γαλάτσι. Από εκεί πήγε στη NASA υπογράφοντας συμφωνία για να στείλει η Ελλάδα ρομποτικό όχημα στη Σελήνη...
|SOOC/Twitter/CreativeProtagon

Ο Παππάς ονειρεύεται την Ελλάδα στη Σελήνη (και τον εαυτό του στην Ευρωβουλή)

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 09:36

Ο Νίκος Παππάς είναι μια ξεχωριστή φιγούρα στο κυβερνητικό σχήμα. Κολλητός του Αλέξη Τσίπρα από τα φοιτητικά τους χρόνια, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα στην αξιωματική αντιπολίτευση και έκανε το περιβόητο ταξίδι στη Βενεζουέλα, ιθύνων νους της κυβερνητικής ιλαροτραγωδίας με τις τέσσερις –ελέω… ινστιτούτου της Φλωρεντίας– τηλεοπτικές άδειες, παραγκωνισμένος στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (και Διαστήματος) και φίλος του Μανώλη Πετσίτη.

Αυτή η πορεία του κ. Παππά –και κυρίως ο ρόλος του στην υπόθεση Πετσίτη– τον έχει φέρει, λένε, σε μια δύσκολη θέση να πρέπει να δει τι θα κάνει στο μέλλον. Θα διεκδικήσει να επανεκλεγεί στη Β’ Αθηνών, στον Νότιο Τομέα που θεωρείται και πεδίο δράσης του; Δεν είναι και ο πιο δημοφιλής του ΣΥΡΙΖΑ –χαρακτηριστικό το ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε βγει έβδομος σε σταυρούς και τον Σεπτέμβριο του 2015 βγήκε τρίτος, αλλά με λίστα που όρισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον «Φιλελεύθερο», ο κ. Παππάς έχει δρομολογήσει τη μεταπήδησή του από την Αθήνα στις Βρυξέλλες, καθώς θα είναι από τα λεγόμενα «βαριά ονόματα» που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περασμένη εβδομάδα το in.gr, σε ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου, είχε γράψει για την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος μετά το φιάσκο της Μυρσίνης Λοΐζου και κάποιες άλλες αμφιλεγόμενες επιλογές (Πέτρος Κόκκαλης, Ραλλία Χρηστίδου κ.ά). Τότε είχαν γραφτεί τα ονόματα του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη και της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, αλλά ο «Φιλελεύθερος» έχει πληροφορίες που εμφανίζουν τον κ. Παππά να είναι εκείνος που θα… αποδράσει στην Ευρωβουλή.

Μέχρι τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου όμως, ο κ. Παππάς επιχειρεί να αφήσει την παρακαταθήκη του στο υπουργείο του. Και μέρος αυτής της πολιτικής κληρονομιάς είναι ως γνωστόν ο ΕΛΔΟ (Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός). Ο οποίος κατά τον υπουργό είναι ένα success story της κυβέρνησης, σε τέτοιο βαθμό που θα οδηγήσει την Ελλάδα στη Σελήνη!

O κ. Παππάς ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την υπογραφή συμφωνία με τη NASA ώστε ένα ελληνικό διαστημικό όχημα να πάει στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Το μνημόνιο συνεργασίας  υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Γεώργιος Μαντζούρης, με τον διοικητή της NASA, Τζιμ Μπρίντεστιν, παρουσία του υπουργού.

«Η συμφωνία ΕΛΔΟ-NASA, που υπογράψαμε σήμερα στις ΗΠΑ, για την αποστολή του πρώτου ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη είναι ιστορική. Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του ΕΛΔΟ η Ελλάδα θα πάει στο φεγγάρι», τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος ανήρτησε και σχετικό video στο Twitter.

Houston, we have a problem…

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...