478
O εικονιζόμενος αριστερά Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο του Παύλου Πολάκη | SOOC/CreativeProtagon

Ο Πολάκης επιτέθηκε ακόμα και στον Κυμπουρόπουλο!

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 23:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/04/2019, 12:30
O εικονιζόμενος αριστερά Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο του Παύλου Πολάκη
|SOOC/CreativeProtagon

Ο Πολάκης επιτέθηκε ακόμα και στον Κυμπουρόπουλο!

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 23:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/04/2019, 12:30

Το ήθος της Αριστεράς έφτασε σε νέα επίπεδα το βράδυ της Μ. Δευτέρας όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επέλεξε να επιτεθεί με ανοίκειο τρόπο στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ένα σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης, η υποψηφιότητα του οποίου κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ηταν δε τέτοιο το μέγεθος του ατοπήματος, που όχι μόνο προκάλεσε οργισμένες ανακοινώσεις από την αντιπολίτευση, αλλά οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να ανακοινώσει, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης, την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας.

Οπως είναι γνωστό, ο κ. Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον κ. Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Η υποψηφιότητα του κ. Κυμπουρόπουλου είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στο παράδειγμα που έχει δώσει ο συγκεκριμένος γιατρός, ήδη από το 1999 όταν, υπερνικώντας όλα τα εμπόδια που του έφερε η μοίρα από πολύ νωρίς στη ζωή του, έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε αριστούχος και σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Εκτοτε με τον βίο του ο κ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος παρά το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κατάφερε να σπουδάσει και να γίνει διακεκριμένος ψυχίατρος, εκπροσωπεί ό,τι το πιο θετικό για τη χώρα μας. Η παρουσία του στη δημόσια σφαίρα είναι εμβληματική και (θα έπρεπε να είναι) διαπαραταξιακή.

Αδιαφορώντας όμως για το παράδειγμα του κ. Κυμπουρόπουλου, ο αν. υπουργός Υγείας επέλεξε να του επιτεθεί προσωπικά και με το γνωστό ύφος να τον κατηγορήσει επειδή… άκουσον άκουσον, διορίστηκε επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ!

Στην ανάρτησή –πού αλλού;– στο Facebook ο κ. Πολάκης δημοσιεύει την απόφαση διορισμού του κ. Κυμπουρόπουλου στο ΕΣΥ, σχολιάζοντας έτσι μια θέση του υποψήφιου ευρωβουλευτή που είχε τολμήσει να πει το αυτονόητο. Οτι διεκδικεί ίσες ευκαιρίες και όχι μόρια, επιδόματα ή χάρες.

Με λίγα λόγια, ο κ. Πολάκης εγκάλεσε αυτόν τον άνθρωπο γιατί έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος! Ο υπουργός της κυβέρνησης δηλαδή, το ύφος του οποίου έχει δηλώσει ότι υιοθετεί χωρίς αστερίσκους και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει και δίνει τόσους αγώνες με κάθε του ανάσα, επειδή έκανε αυτό που ορίζει ο νόμος του κράτους!

Είναι και αυτή μια εικόνα της Πρώτης Φοράς Αριστερά…

Οι αντιδράσεις

To νέο αυτό… ανδραγάθημα του κ. Πολάκη ήρθε να καυτηριάσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter έθεσε στο κάδρο των ευθυνών τον Πρωθυπουργό που συνεχίζει να κρατάει έναν «φαύλο» όπως τον χαρακτήρισε στην κυβέρνησή του.

Αργότερα το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι η ΝΔ καταθέτει πρόταση μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας.

Τη διαδικτυακή επίθεση του κ. Πολάκη στον κ. Κυμπαρόπουλο καταδίκασε και η Φώφη Γεννηματά, η οποία σχολίασε χαρακτηριστικά: «Τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…»

Ιδιαίτερα εύστοχη και η τοποθέτηση του βουλευτή και αντιπροέδρου του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος συνόδευσε το σχόλιό του με μια φωτογραφία-μάθημα προς τον αν. υπουργό Υγείας για το τι σημαίνει δικαιοσύνη στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...