330
O Αριστείδης Φωκάς στη Βουλή. Τώρα θα είναι ανεξάρτητος | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αριστείδης Φωκάς: Γιατί έφυγα από την Ενωση Κεντρώων

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 09:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/09/2018, 10:30
O Αριστείδης Φωκάς στη Βουλή. Τώρα θα είναι ανεξάρτητος
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αριστείδης Φωκάς: Γιατί έφυγα από την Ενωση Κεντρώων

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 09:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/09/2018, 10:30

Πέντε μήνες είχε να μας απασχολήσει ο Αριστείδης Φωκάς, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης που είχε προκαλέσει σάλο με τα συνθήματα «να καεί, να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή» και τις άλλες δηλώσεις του για την… αδικία που υπέστη ο ΠΑΟΚ και δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τώρα έγινε το θέμα της ημέρας πάλι, αποχωρώντας αιφνιδιαστικά από την Ενωση Κεντρώων.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης παραδέχτηκε ότι δεν το περίμενε. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενωσης Κεντρώων την Τρίτη ήταν για τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Σαρίδη που είχε προεξοφλήσει την αποχώρησή του λόγω της συμπεριφοράς του συναδέλφου του από την Αττική, Δημήτρη Καβαδέλα, κατά τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ.

«Εκεί που ζητάγαμε από τον Σαρίδη να ζητήσει συγγνώμη, πετάχτηκε ο Φωκάς και είπε “δεν αντέχω άλλο, φεύγω”. Μετά βγήκε στο Βεργίνα TV και έκανε δηλώσεις. Δεν πρόλαβα να του μιλήσω» περιέγραψε ο κ. Λεβέντης τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στην ταραχώδη συνεδρίαση της ΚΟ.

Ο κ. Φωκάς βγήκε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 και δεν αποκάλυψε τους λόγους αποχώρησής του.

Ωστόσο αρκέστηκε στο να πει ότι: «δεν είναι ο κ. Καβαδέλλας λόγος για να φύγει κάποιος από ένα κόμμα μετά από τρία χρόνια. Έχουν γίνει πολλά πράγματα».

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Αρ. Φωκά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1

Ο κ. Φωκάς ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα προσχώρησής του σε άλλο κόμμα και τόνισε ότι, «είμαι ανεξάρτητος βουλευτής από χθες», σημειώνοντας ότι θα καταθέσει και το σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής. Οντως λίγο αργότερα απέστειλε στον Νίκο Βούτση την προβλεπόμενη επιστολή ανεξαρτητοποίησης, στην οποία ως λόγους για την αποχώρησή του ανέφερε την «έλλειψη στρατηγικής και θάρρους» να τα βάλουν με παθογένειες.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Λεβέντη, ο οποίος έκανε λόγο για «αποστασία βουλευτών» (έχει χάσει ήδη τέσσερις και πάει για πέντε), ο κ.Φωκάς είπε ότι «δεν στέκει αυτό το επιχείρημα» και εξήγησε ότι, «αποστασία είναι να φύγουν όλοι μαζί και να πάνε σε άλλο κόμμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...