726
Ο Αλ. Τσίπρας σε έναν αυτοκινητόδρομο με έναν χάρτη. Μια ωραία -και σκηνοθετημένη- εικονογράφηση ενός «Πρωθυπουργού των έργων» | INTIMENEWS/ΓτΠ/ ANDREA BONETTI

Νέο «Μετρό Θεσσαλονίκης» στην Κρήτη: Ο Τσίπρας εγκαινίασε ημιτελή δρόμο & φράγμα που λειτουργεί εδώ και χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 16:55
Ο Αλ. Τσίπρας σε έναν αυτοκινητόδρομο με έναν χάρτη. Μια ωραία -και σκηνοθετημένη- εικονογράφηση ενός «Πρωθυπουργού των έργων»
|INTIMENEWS/ΓτΠ/ ANDREA BONETTI

Νέο «Μετρό Θεσσαλονίκης» στην Κρήτη: Ο Τσίπρας εγκαινίασε ημιτελή δρόμο & φράγμα που λειτουργεί εδώ και χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 16:55

Αφού πέρασε τις πολυήμερες διακοπές του Πάσχα χαλαρά στην Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας ενδύθηκε τον μανδύα του Πρωθυπουργού της χώρας και άρχισε τέσσερις εβδομάδες πριν τις κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και άρχισε να «επιθεωρεί» έργα στο νησί και μάλιστα εγκαινίασε ένα τμήμα ενός δρόμου, το Γούβες – Χερσόνησος στον περίφημο Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης καθώς και το φράγμα Αποσελέμη.

Αυτή η καθαρά προεκλογική αλλά και «τμηματική» εγκαινίαση έργων θύμισε σε πολλούς εκείνη τη φιέστα στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο κ. Τσίπρας είχε εγκαινιάσει (εδώ) έναν σταθμό του ανύπαρκτου ακόμα Μετρό της πόλης (και μόνο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη διαδικτυακή χλεύη διότι είχαν καλυφθεί οι τοίχοι του σταθμού με μουσαμάδες και φυσικά τίποτα δεν ήταν τελειωμένο το Μαξίμου είπε ότι ήταν «επιθεώρηση» των έργων).

Τώρα φάνηκε να κάνει το ίδιο στο Ηράκλειο επιθεωρώντας και εγκαινιάζοντας έργα που είτε δεν είχαν ολοκληρωθεί, είτε δεν έφεραν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δίστασε να τα οικειοποιηθεί.

Και αυτό το καυτηρίασε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Επειτα από πολυήμερες διακοπές και συνεχείς συσκέψεις με τον κ. Πολάκη, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε την ιδιότητα του βουλευτή Ηρακλείου και μεταβαίνει στον νομό για να κόψει κορδέλες, στο πλαίσιο μίας ακόμα “περιοδείας βιτρίνας”» είπε ο κ. Αυγενάκης, για να συμπληρώσει: «Μετά τα παροιμιώδη “εγκαίνια των μουσαμάδων” στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εγκαινιάσει έργα τα οποία είτε “θα” παραδοθούν, είτε παραμένουν ημιτελή, είτε έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Έργα, όμως, που σίγουρα δεν φέρουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, το έργο του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά, «ένα έργο υψίστης σημασίας για τον νομό, έπειτα από δύο διαδοχικές παρατάσεις βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με τη χώρα μας να κινδυνεύει να επιστρέψει 71 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης κατά τη διετία 2015-2017. Οι κ.κ. Τσίπρας και Σπίρτζης ξεχνούν να πουν ότι, ενώ το έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προ διετίας, “θα” είναι έτοιμο στο σύνολό του περί τα τέλη του καλοκαιριού, ενώ εξαιτίας των βεβιασμένων κινήσεων για την ολοκλήρωσή του θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση για θέματα ασφάλειας, και χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν βασικά παράπλευρα έργα!».

Για το τμήμα Γουρνών-Χερσονήσου που εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας, ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας παραλείπει να πει πως είναι ακόμα ένα έργο που ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας το φθινόπωρο του 2012 και το οποίο επίσης εγκαινιάζεται ημιτελές, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικά τμήματά του όπως συνδέσεις και κόμβοι. Επιπλέον, το έργο “παραδίδεται” με δύο χρόνια καθυστέρηση, καθώς το υπουργείο Υποδομών δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα και δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που προέκυψαν με το ΚΑΣ».

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «η πιο φαιδρή στιγμή της περιοδείας του κ. Τσίπρα στον νομό Ηρακλείου αφορά το φράγμα Αποσελέμη. Πρώτη φορά στα χρονικά Πρωθυπουργός εγκαινιάζει έργο το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το φράγμα Αποσελέμη με τα διυλιστήρια και τους αγωγούς του, το οποίο “εγκαινιάζει” σήμερα ο κ. Τσίπρας, έχει ήδη κατά τα χρόνια λειτουργίας του τροφοδοτήσει του νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συνολικά με 21 εκατ. κυβικά νερό».

Κατά τον ίδιο, «απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ ξεχνούν ή αποκρύπτουν πολλά. Δεν μπορούν όμως να αποκρύψουν το γεγονός ότι κανένα από τα έργα στα οποία σπεύδουν, ενόψει εκλογών, να ποζάρουν για τη φωτογραφία δεν φέρει την υπογραφή τους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομών στην Κρήτη, τα οποία και πρέπει, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς, αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις, να δρομολογηθούν από μία υπεύθυνη κυβέρνηση, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στο τραπέζι με τον Σαμαρά

Πέρα πάντως από τις αντιδράσεις για τη φιέστα του κ. Τσίπρα στους ημιτελείς αυτοκινητοδρόμους και σε εγκαίνια φραγμάτων που λειτουργούν εδώ και μια τετραετίας, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να έρθει και σε επαφή με απλούς πολίτες και επισκέπτες της Κρήτης, βρίσκοντας ευκαιρία για μερικά ευχάριστα photo opportunities.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό ρεπορτάζ, ο κ. Τσίπρας μετά τα εγκαίνια του φράγματος Αποσελέμη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους στις Αχαρνές καθώς και με μέλη ομάδας γάλλων επισκεπτών, στην πλατεία του χωριού, όπου του παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος του Δήμου Αρχάνων-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

Μάλιστα, στο τραπέζι με τον Πρωθυπουργό, βρέθηκε και συνομίλησε σε ζεστό και φιλικό κλίμα ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιώργος Σαμαράς.