748
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Καβάλα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σκληρό ροκ από Μητσοτάκη: Πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2019, 23:16
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Καβάλα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σκληρό ροκ από Μητσοτάκη: Πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2019, 23:16

O Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο ευρωψηφοδέλτιό του τον Κόκκαλη, «τον μόνο άνθρωπο που έχει παππού αλλά δεν έχει πατέρα».

Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το δικό του σκληρό ροκ με μια ενθουσιώδη ομιλία στην Καβάλα. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν χαρίστηκε σε κανέναν, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά στον Αλέξη Τσίπρα. Και περιέγραψε το δίλημμα των επικείμενων ευρωεκλογών με το εξής λογοπαίγνιο: «Θέλετε να είστε με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;»

Ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης περιέγραψε το κόμμα του ως ένα «μεγάλο λαϊκό κόμμα, το κόμμα των πολλών, που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις».

«Το δίλημμα στις ευρωεκλογές είναι απλό. Θέλετε να είστε με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Εμείς είμαστε με τους πολλούς. Οι ευρωεκλογές όμως έχουν εκτός από εθνικό και ευρωπαϊκό διακύβευμα. Στις 28 Μαΐου θα γιορτάσουμε 40 χρόνια από την μέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που υπέγραψε την εισδοχή της χώρας στην τότε ΕΟΚ, πήγε κόντρα τότε στην κοινή γνώμη.

» Η στρατηγική όμως εκείνη επιλογή πιστώνεται αποκλειστικά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην ΝΔ. Μην τα ξεχνάνε αυτά οι όψιμοι ευρωπαϊστές. Η ΝΔ είναι το κόμμα που βάζει πάντα την Ελλάδα πάνω από το κομματικό συμφέρον, όπως το 2015. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ το καλοκαίρι του 2015, όταν είχε φτάσει στο χείλος της καταστροφής από τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, και αναφερόμενος εμμέσως και στις εθνικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο μιας μάχης και θέλω η μάχη να τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο».

Ο ίδιος επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ως ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή και κατηγόρησε προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι λειτουργεί ως πολιτικός χορηγός της οργάνωσης.

«Δυστυχώς η Χρυσή Αυγή έχει έναν μεγάλο πολιτικό χορηγό. Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Εμείς είμαστε το ανάχωμα. Εμείς είμαστε και φιλελεύθεροι και πατριώτες, δεν ντρεπόμαστε για τις ελληνικές σημαίες, γνωρίζουμε την ιστορία μας γιαυτό και είμαστε απέναντι στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει την πρόθεση να απαντά στον κ. Τσίπρα σε χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, μια και όπως είπε, εκείνος θα μιλάει θετικά και προγραμματικά για τα προβλήματα που απασχολούν τους Ελληνες.

Η πρόταση μομφής για Πολάκη

Ο κ. Μητσοτάκης ταύτισε τον Πρωθυπουργό με τον Παύλο Πολάκη ξεκαθαρίζοντας ότι θα προχωρήσει τη Δευτέρα στην πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, παρά το αίτημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου να μην το κάνει ώστε να προχωρήσει η κατάθεση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη για την ανοίκεια επίθεση που είχε κάνει κατά του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, η Βουλή αναμένεται να σταματήσει τις εργασίες της καθώς ο Πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι θα μετατρέψει τη διαδικασία σε συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Αρα η όποια νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Τσακαλώτου θα καθυστερήσει.

«Αύριο καταθέτουμε στη Βουλή πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί στο πρόσωπό του συνοψίζεται η φασιστική νοοτροπία ενός ανθρώπου. Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, αυτή την κυβέρνηση θα κρίνει ο ελληνικός λαός στις 26 Μαΐου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει στη χώρα, κάνοντας ανακύκλωση φθαρμένων υλικών του ΠΑΣΟΚ», όπως είπε.

«Θέλουν να μας πείσουν ότι εμείς είμαστε το παλιό και αυτοί είναι το νέο και κοιτάζω όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέμαι που είναι οι νέοι. Ανακύκλωση όλων των φθαρμένων υλικών του ΠΑΣΟΚ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξή μας είναι και ενωμένη και ανανεωμένη.

» Μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι αυτός είναι με τους πολλούς και εμείς είμαστε με την ελίτ και κοιτάζω το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και βλέπω και ένα άλλο όνομα, τον κ. Κόκαλη ο μόνος άνθρωπος που έχει παππού αλλά δεν έχει πατέρα.

» Μας μιλάνε για τον παππού του ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αλλά δεν μας μιλάνε για τον πατέρα του που ταυτίστηκε με την διαπλοκή στην Ελλάδα. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και σε αυτούς που μας είχαν ψηφίσει αλλά και σε αυτούς που κάποια στιγμή έφυγαν από εμάς. Απευθυνόμαστε κυρίως στην νέα γενιά:

Όταν συμμετέχετε στα κοινά δε θα πρέπει να να φοβάστε τίποτα, αυτό τους λέμε. Στο σύνθημα που κυριάρχησε πολιτικά “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, τους απαντάμε ότι εμείς θα αρχίσουμε με όλους. Δε θα τελειώσουμε με κανέναν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...