350
Οι εμφανίσεις της Κιμ είναι σπάνιες αλλά η επιρροή της θεωρείται μεγάλη | REUTERS/Damir Sagolj/File Photo

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η αδελφή του Κιμ και 229 μαζορέτες

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 10:32
Οι εμφανίσεις της Κιμ είναι σπάνιες αλλά η επιρροή της θεωρείται μεγάλη
|REUTERS/Damir Sagolj/File Photo

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η αδελφή του Κιμ και 229 μαζορέτες

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 10:32

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ-Ουν, η οποία φέρεται να είναι αυτή που συντονίζει την δημόσια εικόνα του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, θα παραστεί την Παρασκευή στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πιονγκτσάνγκ  της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσαν οι Αρχές στη Σεούλ.

Η παρουσία της Κιμ Γιο-γιονγκ φαίνεται να επισφραγίζει την προσέγγιση των δύο χωρών στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και τυπικά παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση από τη δεκαετία του 1950.

Πρόκειται να συνοδεύει τον Κιμ Γιονγκ-ναμ, τον κατ’ όνομα ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της Βόρειας Κορέας.

2018-02-07T082647Z_1558833055_RC1B31AF6C00_RTRMADP_3_OLYMPICS-2018-NORTHKOREA
Μερικές από τις 229 βορειοκορεάτισσες τσιρλίντερ που έφτασαν στη Νότια Κορέα (Yonhap via REUTERS)

Στην τελετή έναρξης έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι παρών και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος περιέγραψε αρκετά καθαρά τον λόγο της παρουσίας του: «Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα χρησιμοποιήσει τον ισχυρό συμβολισμό των Αγώνων για να καλλωπίσει την αλήθεια για το καθεστώς της».

Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν μεταβεί με πλοίο 280 Βορειοκορεάτες, εκ των οποίων λίγοι είναι αθλητές και αυτοί σε αγώνες επίδειξης, 21 δημοσιογράφοι, αλλά κατά κύριο λόγο μαζορέτες – η Πιονγιάνγκ στέλνει 229!

Η ιδιότυπη ύφεση πήρε σάρκα και οστά μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. Αρχικά ήταν το άνοιγμα του Κιμ Γιονγκ-ουν προς τον Νότο την 1η Ιανουαρίου και ακολούθησε η πρόταση του προέδρου της Νότιας Κορέας για κοινή παρουσία στους Αγώνες.

Οι συνομιλίες τελικά βρήκαν κοινό έδαφος και οι δύο χώρες θα παρελάσουν μαζί κάτω από μία σημαία κατά την τελετή έναρξης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν πολλοί, το λιώσιμο των πάγων δεν θα κρατήσει πολύ και δεν πρόκειται να επηρεάσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, όπως εξάλλου έχει διακηρύξει ο Κιμ Γιονγκ-ουν. Είναι, πάντως, μια αρχή.

Η Κιμ, που είναι 31 ετών (ο αδελφός της είναι 35 ετών), έχει γίνει από πέρυσι μέλος του Πολιτικού Γραφείου, του ανώτατου οργάνου χάραξης πολιτικής στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει παντρευτεί τον Τσόε Ριόνγκ-χάε, που είναι γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Εμφανίζεται δημόσια μάλλον σπάνια στο πλευρό του αδελφού της, αλλά θεωρείται ότι έχει ενεργό ρόλο στον παρασκήνιο και στην άσκηση πολιτικής αλλά και στην εικόνα του Κιμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...