255
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στην διεξαγωγή παρέλασης πριν ακόμη εκλεγεί | REUTERS/Jonathan Ernst

Επιμένει στην ιδέα της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 08:09
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στην διεξαγωγή παρέλασης πριν ακόμη εκλεγεί
|REUTERS/Jonathan Ernst

Επιμένει στην ιδέα της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 08:09

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι δεν ξέχασε την παλιά του ιδέα να καθιερωθεί ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον για να επιδεικνύεται η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ.

Οπως ανέφερε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος «είναι απόλυτα αλληλέγγυος προς τους στρατιωτικούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας. Ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να μελετήσει τη δημιουργία μιας τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν να εκφράσουν την αναγνώρισή τους» στις ένοπλες δυνάμεις.

Είναι μια ιδέα στην οποία είχε αναφερθεί ήδη πριν εκλεγεί. Είχε δηλώσει μάλιστα ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε στις 14 Ιουλίου στη Γαλλία, όπου τον υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί προεκλογικά στην ιδέα να γίνεται παρέλαση στην Ουάσινγκτον την 4η Ιουλίου, την ημέρα της αμερικανικής εθνικής εορτής.

Η πρωτοβουλία του προέδρου προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις από πλευράς των επικριτών του, που συνέκριναν τη συμπεριφορά του με εκείνες ηγετών αυταρχικών καθεστώτων.

Κατά τις πληροφορίες της Washington Post, ο Τραμπ ζήτησε από τον υπουργό Aμυνας Τζιμ Μάτις και τον επικεφαλής του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, να εξετάσουν αυτή την προοπτική κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Πεντάγωνο τη 18η Ιανουαρίου.

Το γαλλικό παράδειγμα ήταν αυτό που επικαλέστηκε ο πρόεδρος, εξήγησε αξιωματικός του αμερικανικού στρατού μιλώντας στην Post και πρόσθεσε ότι η εκτέλεση της προεδρικής διαταγής ανατέθηκε «στα ανώτατα κλιμάκια του στρατού».

Ωστόσο πηγή προσκείμενη στην προεδρία επισήμανε στην εφημερίδα ότι οι σχεδιασμοί για την παρέλαση βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της εξέτασης ιδεών και τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...