177
| mulberrypomegranate.blogspot.gr

Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 30 Απριλίου 2016, 09:41

Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 30 Απριλίου 2016, 09:41

Τα ζυμώματα και το βάψιμο των αυγών γίνονται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη. Η μαμά μου πάλι είχε πάντα έτοιμα, τα κόκκινα αυγά και τα κουλουράκια της, από τη Μεγάλη Τρίτη. Γιατί αυτό συμβαίνει, αν ηχεί μέσα στο κεφάλι σου η φωνή της γιαγιάς. που σου λέει στα ρουμελιώτικα «ανάγκασε» δηλαδή βιάσου, κάνε γρήγορα, τέλειωνε. Σήμερα, λοιπόν, που σκέφτομαι ποια κουλουράκια θα κάνω φέτος, ψάχνω συνταγές. Υπάρχουν πολλές, άπειρες θα έλεγα, και κάθε οικογένεια έχει τη δική της. Για αλλαγή θα φτιάξω τα υπέροχα βουτυρένια τραγανά και μάλλον σκληρούτσικα κουλουράκια του Στέλιου Παρλιάρου, γιατί τα δοκίμασα και μου άρεσαν πολύ. Εχουν μαστίχα, το διακριτικό άρωμά της τους πάει πάρα πολύ αλλά και χωρίς το χιώτικο άγγιγμά της είναι θαυμάσια, αρκεί το άρωμα του φρέσκου βουτύρου, για να τα λατρέψουν όσοι τα δοκιμάσουν. Σας έχω εδώ δυο συνταγές, μια με το καινούργιο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της Αλλατίνη και άλλη μια αντίστοιχη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Διαλέγετε και παίρνετε. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα λεμονιού, αρκεί να είναι βιολογικό και ακέρωτο.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News