249
Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά με δροσερό μοσχοφίλερο ή ρετσίνα | Κική Τριανταφύλλη

Κλασικά γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Κική Τριανταφύλλη 30 Μαρτίου 2022, 20:03
Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά με δροσερό μοσχοφίλερο ή ρετσίνα
|Κική Τριανταφύλλη

Κλασικά γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Κική Τριανταφύλλη 30 Μαρτίου 2022, 20:03

Τι μαγειρεύεις όταν στερεύουν οι ιδέες για φαγητό; Γιουβαρλάκια. Σας φαίνεται κοινότοπο; Μπορεί, ναι, να είναι ένα από τα πιο κοινά ελληνικά φαγητά, ωστόσο είναι επίσης ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά, εύκολα πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας μας, που δέχεται επίσης πολλές παραλλαγές. Τι εννοώ;

Ανάλογα με τη διάθεσή σας και τα υλικά, που υπάρχουν στο ψυγείο εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να τα φτιάξετε με φρέσκια ντομάτα ή άσπρα αβγοκομμένα, να τα βράσετε μαζί με καρότα και πατάτες ή μόνα τους μέσα σε ζωμό λαχανικών ή απλά σε νερό, να ζυμώσετε τον κιμά με τριμμένο καρότο και ψιλοκομμένο πράσο αντί για ή μαζί με κρεμμύδι, να βάλετε ό,τι ρύζι περισσεύει στο ντουλάπι: νυχάκι, καρολίνα, μπασμάτι ή Arborio… Νόστιμα θα γίνουν έτσι κι αλλιώς.

Ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά

Θα σας προτείνω και ένα κόλπο. Φτιάξτε μεγαλύτερη δόση, ζυμώστε και πλάστε τα μπαλάκια, αλευρώστε τα και βάλτε τα σε ένα δισκάκι στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν καλά αδειάστε τα σε ένα σακουλάκι και φυλάξτε τα στην κατάψυξη για μια ημέρα, που και πάλι δεν θα ξέρετε τι να μαγειρέψετε, ούτε θα έχετε χρόνο για πολλά-πολλά. Τα ρίχνετε κατευθείαν σε ζωμό ή νερό, που κοχλάζει ή σε σάλτσα ντομάτα και αφήνετε να μαγειρευτούν.

*Σερβίρετε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και δροσερό μοσχοφίλερο ή μια ωραία ρετσίνα.

Λεπτομέρειες για τη συνταγή εδώ

Κι αν δεν σας αρέσει η συγκεκριμμένη, στο Bostanistas θα βρείτε συνταγές έναν σωρό για όλα τα γούστα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News