220
Γκέισες στην περιοχή Γκιόν του Κιότο στην Ιαπωνία | all-about-japan.com

Τέλος οι σέλφι με γκέισες

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 19:20
Γκέισες στην περιοχή Γκιόν του Κιότο στην Ιαπωνία
|all-about-japan.com

Τέλος οι σέλφι με γκέισες

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 19:20

Οποιος πρόλαβε, έβγαλε! Οι Αρχές στο Κιότο της Ιαπωνίας φαίνεται ότι άκουσαν τα παράπονα που έκαναν οι γκέισες και αποφάσισαν να απαγορεύσουν της φωτογραφίες στην περιοχή Γκιόν. Οι γκέισες κατήγγειλαν ότι οι τουρίστες, στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια σέλφι, είχαν απρεπή συμπεριφορά που έφτανε στα όρια της παρενόχλησης. Ετσι, όποιος πλέον δεν συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς της περιοχής θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο που αγγίζει τα 90 ευρώ (10.000 γεν).

Η Ιαπωνία το τελευταίο διάστημα έχει έρθει αντιμέτωπη με μια δραματική αύξηση του τουρισμού λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Το φαινόμενο του υπερτουρισμού που πλέον στην Ιαπωνία αποκαλούν «σκουπιδοτουρισμό» έχει αρχίσει να έχει σοβαρό αντίκτυπο σε όσους εργάζονται στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη γειτονιά είναι γνωστή για τα σόου που οργανώνουν οι γκέισες αλλά και τα κορυφαία εστιατόρια που προσφέρουν παραδοσιακά δείπνα «kaiseki».

Ο Guardian αναφέρει ότι ο υπερτουρισμός στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα τα λεωφορεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα, τα εστιατόρια γεμάτα και γενικότερα να επικρατεί μια κατάσταση πανικού η οποία χαλάει την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα της περιοχής γνωστή ως «miyabi».

Πέρυσι, περισσότεροι από 31 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ιαπωνία, 9% περισσότεροι από ότι την προηγούμενη χρονιά. Παρά τα παράπονα των κατοίκων και των εργαζόμενων, ο στόχος της κυβέρνησης είναι το 2020 να επισκεφθούν την χώρα 40 εκατομμύρια τουρίστες και το 2030 να έχουν φτάσει τα 60 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...