508
| InTime News / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Παύλος Πολάκης: Παραμένει, τελικά, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 19:23

Παύλος Πολάκης: Παραμένει, τελικά, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 19:23

Η επιστολή του Παύλου Πολάκη –με την οποία κατά βάση ανακαλείται η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα από τον ίδιο, όχι οι προγραφές δημοσιογράφων, δικαστικών κ.α.– φαίνεται πως ήταν αρκετή για την αλλαγή κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του κρητικού βουλευτή στα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια της την αρνητική εισήγηση δύο άλλων κομματικών οργάνων, και ενώ δεν είχε γίνει γνωστό αν η Επιτροπή Δεοντολογίας τοποθετήθηκε επί του ζητήματος που ανέκυψε με την περιβόητη ανάρτησή του τον Φεβρουάριο, η οποία προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων από κόμματα και φορείς.

Εν μέσω της κρίσης στην οποία έβαλε την Κουμουνδούρου, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε μάλιστα δώσει την εντολή για την καθαίρεση του «αψύ Σφακιανού» από τον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, και για την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Πολύ περισσότερο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να εισηγείται όχι μόνο την απομάκρυνση Πολάκη αλλά και τη διαγραφή του από το κόμμα.

Της παραπάνω απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας –η οποία απομένει απλώς να επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή– είχε προηγηθεί ωστόσο μια εντελώς διαφορετική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίασή της, για τη «γενναία επιστολή αυτοκριτικής» του πρώην αν. υπουργού Υγείας η οποία ανάγκασε, όπως είπε, το κόμμα να επανεκτιμήσει τις αρχικές προθέσεις του.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τα οποία είχαν ζητήσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, υποδέχθηκαν την εξέλιξη με επικριτικά σχόλια.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα του Σαββάτου:

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Πολάκης: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης έκανε ένα πρώτο σχόλιο για τις εξελίξεις, κατά την προσφιλή του μέθοδο: αναρτώντας post στο Facebook.

Ο βουλευτής ανέβασε μια φωτογραφία του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεκριμένα, την οποία συνόδευσε με το παρακάτω σύντομο μήνυμα:

«Μαζί για τη μεγάλη νίκη!

Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Για να ανασάνει η χώρα!

Για δικαιοσύνη παντού!

ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…

ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...