458
Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στο συνέδριο - απέναντί του ο «επικηρυγμένος» από τον Παύλο Πολάκη, Αντώνης Σρόιτερ | Facebook

Η πρώτη δήλωση Τσίπρα για τον Παύλο Πολάκη: «Εγώ το αποφάσισα»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 16:15
Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στο συνέδριο - απέναντί του ο «επικηρυγμένος» από τον Παύλο Πολάκη, Αντώνης Σρόιτερ
|Facebook

Η πρώτη δήλωση Τσίπρα για τον Παύλο Πολάκη: «Εγώ το αποφάσισα»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 16:15

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του δήλωση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις ωμές απειλές του βουλευτή Χανίων κατά δικαστικών και δημοσιογράφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση, ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί, αλλά για να δημιουργήσει, να χτίσει δομές εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας, λογοδοσίας, θέλησε να υπογραμμίσει ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο Συνέδριο ygeiamou, για να διευκρινίσει σχετικά με την παραπομπή Πολάκη στο Πειθαρχικό του κομματος:

«Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος [συνεδρίαση -με διευρυμένη σύνθεση- του Εκτελεστικού Γραφείου στις 17:00 στην Κουμουνδούρου] με την παραπομπή. Αυτή έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Στα παραλειπόμενα, μπορεί να επισημανθεί ότι ο δημοσιογράφος στο πάνελ της συζήτησης με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν άλλος από τον Αντώνη Σρόιτερ – ένας από τους «επικηρυγμένους» του Παύλου Πολάκη.

«Το καταστατικό [του κόμματος] – επεσήμανε ο κ. Τσίπρας-  μου δίνει τη δυνατότητα ως πρόεδρος να παραπέμψω ένα στέλεχος αν κρίνω ότι αυτό προστατεύει τη συλλογική μας προσπάθεια. Δεν είναι όργανο δεοντολογίας ο πρόεδρος για να επιβάλλει ποινές. Παραπέμπεται στην επιτροπή Δεοντολογίας γιατί ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους, τα προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών» σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να δημιουργήσει, για να χτίσει δομές εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας, λογοδοσίας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτους δικαίου στη χώρα. Εχει χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Εχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο στον χώρο της ενημέρωσης. Αυτό ομως – υπογράμμισε- δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές ούτε με λιγότερη ελευθερία λόγου και έκφρασης των δημοσιογράφων. Το αντίθετο, αντιμετωπίζει με θεσμικές παρεμβάσεις που θα δίνουν την δυνατότητα στον κάθε Σρόιτερ να ασκεί όση κριτική θέλει στον εκάστοτε πρωθυπουργό χωρίς να μην σκέφτεται τι θα πει ο κάθε ο ιδιοκτήτης του καναλιού που εργάζεται».

«[…] Το να γίνεται αυτή η στιγμή η συζήτηση με ευθύνη Πολάκη, για μία ανάρτηση που έκανε ο Πολάκης, αυτό δεν θα το επιτρέψω. Εχω ευθύνη να προστατεύσω και το κόμμα μου και την παράταξή μου αλλά κυρίως να προχωρήσω μπροστά για τη νίκη στις εκλογές. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη», ήταν το μήνυμά του προς το εσωτερικό του κόμματός του και τους βουλευτές, ευρωβουλευτές και άλλα κορυφαία στελέχη που τον καλούσαν νωρίτερα να μην διαγράψει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απάντησή του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέφυγε πάντως τις (νέες) αιχμές κατά των λειτουργών της Δικαιοσύνης με αφορμή την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση Πολάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...