315
Ο Παύλος Πολάκης καταφθάνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ | Dimitris Kapantais/ SOOC

Επιστροφή Πολάκη: Νέα κωλοτούμπα Τσίπρα, λέει η ΝΔ – «Κόμμα προγραφών» ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 20:14
Ο Παύλος Πολάκης καταφθάνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
|Dimitris Kapantais/ SOOC

Επιστροφή Πολάκη: Νέα κωλοτούμπα Τσίπρα, λέει η ΝΔ – «Κόμμα προγραφών» ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 20:14

«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι ο “πολακισμός” είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», τόνισε η Νέα Δημοκρατία σε σχόλιό της για την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Σάββατο, βάσει της οποίας ο Παύλος Πολάκης παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, ο οποίος χαρακτήρισε «γενναία» της αυτοκριτική που επιχείρησε ο κρητικός βουλευτής με επιστολή του.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές», συνέχισε η ανακοίνωση της Πειραιώς, ενώ υπογράμμισε:

«Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση».

«Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα», κατέληξε η ΝΔ.

«Σε μια στιγμή που η τραγωδία των Τεμπών απαιτεί χαμηλούς τόνους, ενσυναίσθηση και αναζήτηση της αλήθειας, η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις εσωτερικές του διεργασίες. Στον κατήφορο της τοξικότητας, την αφήνουμε μόνη», αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο η ΝΔ δεν ήταν μόνη. Με αιχμές σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την απόφαση της Κουμουνδούρου να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών”. Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών», επεσήμανε η Χαρ. Τρικούπη.

Επιπλέον σκωπτικά τόνισε ότι «η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...