698
| Nikos Libertas / SOOC

Προς την έξοδο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2023, 19:14
|Nikos Libertas / SOOC

Προς την έξοδο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2023, 19:14

Μετά από χρόνια ανοχής, αξιοποίησης και βεβαίως υιοθέτησης της τοξικής ρητορικής του Παύλου Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας φερόταν,  απόγευμα της Κυριακής, να έχει λάβει την απόφαση της οριστικής ρήξης με τον «αψύ Σφακιανό» και τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες εκλογές. Ολα αυτά έπειτα από την ανάρτηση του βουλευτή Χανίων και πρώην αν. υπουργού Υγείας, με την οποία στοχοποιούσε 33 πρόσωπα του δημόσιου βίου –με αποτέλεσμα, μάλιστα, να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση– αλλά και με το κλίμα να έχει ήδη επιβαρυνθεί μετά την αντιπαράθεση της περασμένης εβδομάδας για το θέμα των υποψηφίων στα Χανιά.

Για το θέμα με τα ψηφοδέλτια, ο κ. Τσίπρας έλεγε σε συνέντευξή του ότι ο κ. Πολάκης «κατάλαβε το λάθος του». Αλλά είτε ο κ. Πολάκης δεν είχε καταλάβει το λάθος του, είτε ο κ. Τσίπρας δεν είχε καταλάβει τον κ. Πολάκη, τον οποίο τόσα χρόνια γιγάντωνε δίπλα του. Την Κυριακή ο «αψύς Σφακιανός» —έτσι τον δικαιολογούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ— έφτασε στο σημείο να προχωρήσει σε προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων περιγράφοντας τη «δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς».

Ετσι, ο κ. Πολάκης έδειξε για μια ακόμη φορά τι εστί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας πρόβλημα καθώς τον αποξενώνει με κρίσιμες μάζες μετριοπαθών ψηφοφόρων. Και η ρήξη, μολονότι παραπέμφθηκε για συνεδρίαση κομματικών οργάνων την προσοχή Τρίτη, ήταν πια αναπόφευκτη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο φιλικά διακείμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ  ηλεκτρονικός Τύπος μετέδιδε ανεπιφύλακτα το ίδιο απόγευμα πως ο κ. Πολάκης «τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ», αν και από πλευράς Κουμουνδούρου δεν είχε υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίστηκαν να σχολιάσουν τα παρακάτω:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Εχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας.

» Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Οπως προαναφέρθηκε, ωστόσο, πλήθος δημοσιευμάτων μιλούσαν για ειλημμένη απόφαση «εξόδου» Πολάκη, και μάλιστα με «προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα», όπως πληροφορούσαν τίτλοι ιστοσελίδων όπως το «Documento», την ώρα που ο κρητικός βουλευτής έκανε νέες αναρτήσεις γράφοντας για τις εκδρομές του στο νησί και προαναγγέλλοντας έντονες συζητήσεις στα κομματικά όργανα.

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του tovima.gr, οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί.

«Παρά το μήνυμα που έστειλε η ηγεσία του κόμματος την περασμένη εβδομάδα με την αντίδρασή του (σ.σ.: του Παύλου Πολάκη) για το ψηφοδέλτιο Χανίων (σ.σ.: ζητούσε τη συμπερίληψη του κ. Χαιρετάκη, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε), ο ίδιος κατά την Κουμουνδούρου συνέχισε να δημιουργεί πρόβλημα και με την ανάρτηση των τελευταίων ωρών βρέθηκε και πάλι εκτός γραμμής.

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση και δεν υπήρχε περίπτωση συζήτησης ή διαπραγμάτευσης με τον κρητικό πολιτικό» έγραψε ο Αρης Ραβανός, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «Το Βήμα».

Ενδεικτικά του κλίματος για τον κ. Πολάκη ήταν και τα «επιθετικά» ερωτηματικά που άφησε η κομματική εφημερίδα «Αυγή» για τον κ. Πολάκη σε σχετικό σημείωμά της:

«Στην Κουμουνδούρου σε αυστηρό τόνο ξεκαθαρίζουν ότι ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι εφόσον δεν βλέπει στα ψηφοδέλτια τη σύνθεση της αρεσκείας του θα είναι εκτός…

Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό, επανήλθε με νέα ανάρτηση που έχει μάλιστα χαρακτηριστικά πλατφόρμας, η οποία αμφισβητεί, όπως σημειώνουν, τη στάση του κόμματος και δίνει λαβή για νέες επιθέσεις.

Εχει άραγε αποφασίσει ο ίδιος να είναι εκτός ψηφοδελτίων και επιχειρεί “ηρωική έξοδο”; Μένει εν τέλει εκτός ψηφοδελτίων, επειδή αμφισβητεί το ψηφοδέλτιο ή επειδή αμφισβητεί συνολικά τη πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κατά πληροφορίες, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αναμενόταν να συνεδριάσουν για το «θέμα Πολάκη» την Τρίτη. Ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων παρέπεμψε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι διάλογο με «πηγές» δεν κάνει.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζήτησαν τη διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...