480
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος καταφθάνοντας στη Βουλή. Του χάλασε, λέει, το αυτοκίνητο | INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γελοίο ή φαιδρό; Δεν παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος!

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 12:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/02/2019, 12:39
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος καταφθάνοντας στη Βουλή. Του χάλασε, λέει, το αυτοκίνητο
|INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γελοίο ή φαιδρό; Δεν παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος!

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 12:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/02/2019, 12:39

Φαίνεται ότι τα αυτοκίνητα των βουλευτών των Ανεξ. Ελλήνων είναι ιδιαίτερα ευπαθή τελευταία.

Πριν λίγες εβδομάδες, 9 Ιανουαρίου για την ακρίβεια, ήταν το ΙΧ του Βασίλη Κόκκαλη, –υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και ακόμα τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ– το οποίο είχε χαλάσει στην Αχαΐα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να παραβρεθεί σε μια κρίσιμη ΚΟ του κόμματος για να αποφασιστεί τι θα έκαναν με τη Συμφωνία των Πρεσπών (εδώ). Το ότι κάποιοι τον είχαν δει να πίνει καφέ στο Κολωνάκι είχε διαψευστεί.

Τώρα βρέθηκε να χαλάσει και το αυτοκίνητο του Θανάση Παπαχριστόπουλου –αυτή ήταν η δικαιολογία του στην ερώτηση γιατί δεν έσπευσε να παραιτηθεί από βουλευτής το πρωί της Παρασκευής, όπως έχει δεσμευτεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε: «Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ τον λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου»!

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατέφθασε στη Βουλή με μοτοσικλέτα (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Τελικά ο κ. Παπαχριστόπουλος έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 12.15 μ.μ., καβαλώντας μοτοσικλέτα, και μετέβη στο γραφείο του Νίκου Βούτση, δήθεν με σκοπό να παραδώσει την παραίτησή του. Αλλά τον… λόγο του δεν τον κράτησε.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν παραιτήθηκε!

Είπε ότι θα μείνει βουλευτής μέχρι την επόμενη Παρασκευή οπότε αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «με παρακάλεσε ο Νίκος Βούτσης να μείνω λίγο ακόμα». 

«Θα παραιτηθώ την άλλη Παρασκευή» προσέθεσε.

Υπό μία έννοια –και για να το διασκεδάσουμε λίγο μια που όλο αυτό είναι αν όχι φαιδρό, σίγουρα γελοίο– ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε πει ότι θα παραιτηθεί την Παρασκευή, δεν είχε πει όμως ποια Παρασκευή.

Από την άλλη είναι προφανές ότι και τον κ. Βούτση αυτή η καθυστέρηση τον βολεύει, όχι μόνο για το επίμαχο νομοσχέδιο αλλά και για να μπορέσει να αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής εγκαίρως ώστε να μη διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ως γνωστόν, εφόσον κάποια στιγμή παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, η έδρα του περνάει στον α’ επιλαχόντα του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών των ΑΝΕΛ, στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως έχει θέσει εδώ και καιρό εαυτόν εκτός κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαλυθεί, καθώς ο Αριστείδης Φωκάς, ως εκλεγμένος με την Ενωση Κεντρώων το 2015, δεν λογίζεται στο σύνολο.

Ο Πάνος Καμμένος απείλησε την Πέμπτη το Μαξίμου (εδώ) ότι αν διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα και χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος τότε οι εξελίξεις θα είναι ανεξέλεγκτες και η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση (δεν θα αντέξει δηλαδή ως τις 25 Μαρτίου).

Σε μια αναδίπλωση του Μαξίμου, διατυπώθηκε η πρόθεση να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής ώστε να μπορέσει ο κ. Καμμένος να κρατήσει τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος (εδώ).

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, με tweet του την Παρασκευή απέρριψε μια ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...