362
Ο Αμυράς με τον Θεοδωράκη σε πιο ευτυχισμένες στιγμές του Ποταμιού. Μαινόταν όμως ένας ακήρυχτος πόλεμος... | SOOC

Καταγγελία Αμυρά: Ο Θεοδωράκης μάς είπε ότι είχε δεσμευτεί για τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 09:45
Ο Αμυράς με τον Θεοδωράκη σε πιο ευτυχισμένες στιγμές του Ποταμιού. Μαινόταν όμως ένας ακήρυχτος πόλεμος...
|SOOC

Καταγγελία Αμυρά: Ο Θεοδωράκης μάς είπε ότι είχε δεσμευτεί για τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 09:45

Οι αποκαλύψεις για το ποιος διέλυσε το Ποτάμι συνεχίζονται εκατέρωθεν, με τους πρωταγωνιστές του δράματος να ανταλλάσσουν πλέον δημόσιες καταγγελίες.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ –μέχρι προφανώς το επόμενο– τα όσα είπε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς για τον πρόεδρο του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο κάλεσε προσωπικά να απαντήσει έναντι ποίων ανέλαβε δεσμεύσεις για να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και για ποιον λόγο την ψήφισε.

Οπως σημείωσαν στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να είχε αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα για να ψηφίσει τις Πρέσπες.

Κατ’ αρχάς ο κ. Αμυράς, ο οποίος ήταν αυτός που με την ανεξαρτητοποίησή του πριν δέκα ημέρες οδήγησε στη διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού, ισχυρίστηκε ότι ήταν ο κ. Θεοδωράκης που διέλυσε το Ποτάμι «με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του». Ως τέτοια περιέγραψε την απόφασή του να διεκδικήσει την αρχηγία του φορέα της Κεντροαριστεράς, «να κάνει το Ποτάμι ΠΑΣΟΚ» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Το Ποτάμι το είχαν ψηφίσει 200.000 άνθρωποι και τον κ. Θεοδωράκη (στις εκλογές για τον φορέα) τον ψήφισαν 20.000» παρατήρησε με νόημα.

«Αλλά το ζήτημα ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών», προσέθεσε, για να εξηγήσει ότι ήταν η στάση της ηγετικής ομάδας του Ποταμιού απέναντι στην ιστορική συμφωνία που τον οδήγησαν στην απόφαση να φύγει, λίγα 24ωρα πριν την ψηφοφορία.

«Εγιναν πέντε Κοινοβουλευτικές Ομάδες (συνεδριάσεις) με θέμα την αυτοδιάλυση του Ποταμιού» αποκάλυψε, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ήταν εκείνος που έδωσε τη χαριστική βολή –αν και τυπικά αυτός ήταν (εδώ).

Κάλεσε στη συνέχεια ο κ. Αμυράς τον πρόεδρο του Ποταμιού να δημοσιεύσει όλα τα πρακτικά του επίμαχου Πολιτικού Συμβουλίου και όχι μόνο τα ολίγων δευτερολέπτων αποσπάσματα που «ενοχοποιούν» τον ίδιο και τον Γρηγόρη Ψαριανό.

«Καλώ τώρα τον κ. Θεοδωράκη, να μας δώσει το ελευθέρας, σε εμένα και στον κ. Ψαριανό, να αποκαλύψουμε αυτά που μας είπε (για τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει για τις Πρέσπες)» προσέθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε ένα είδος συναλλαγής για την καθοριστική ψήφο του Ποταμιού στην ψηφοφορία της 25ης Ιανουαρίου.

«Ο Θεοδωράκης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Αμυράς, για να προσθέσει ότι συνεχώς το Ποτάμι στήριζε την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...