978
Ο Πάνος Καμμένος στο πλατό της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ | Youtube

Καμμένος: Εγώ είπα στον Φωκά να πάει για γκαζόζα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 09:05
Ο Πάνος Καμμένος στο πλατό της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ
|Youtube

Καμμένος: Εγώ είπα στον Φωκά να πάει για γκαζόζα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 09:05

Σε μία ακόμη από τις συχνές τελευταία τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ο Πάνος Καμμένος μίλησε για την ανεπανόρθωτα τραυματισμένη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, για τους (πρώην) βουλευτές τους που τον πούλησαν, ενώ κατήγγειλε «απειλές» προκειμένου να διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.  «Εγώ, όμως, τέτοιες απειλές δεν δέχομαι», διεμήνυσε.

«Δεν έχω ξαναμιλήσει με τον Τσίπρα», είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, θέλοντας να δείξει πόσο ψυχρή είναι πια η σχέση τους μετά την αυτομόληση των στελεχών των ΑΝΕΛ που στήριξαν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος προειδοποίησε με ανοιχτό πόλεμο τον Πρωθυπουργό εάν δεν διώξει από υπουργούς τους βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και για μία ακόμη φορά κατήγγειλε ότι ο ίδιος ο Τσίπρας τον πούλησε 100 φορές!

«Εάν ο Τσίπρας λειτουργήσει με την έννοια σου δίνω μια θέση για μια ψήφο, θα αποδείξει ότι όχι μόνο είναι αχάριστος, αλλά θα δείξει και ότι ο ίδιος σχεδίασε την διάλυση της ΚΟ του εταίρου του», σημείωσε μεταξύ άλλων, απευθύνοντας στη συνέχεια σκληρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση.

«Αν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι θα έχουν πόλεμο. Παρέλαση δεν θα κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έκανε και για το Ποτάμι, υποστηρίζοντας ότι «έχει καταργηθεί παράνομα η Κοινοβουλευτική του Ομάδα γιατί έχει ευρωβουλευτή».

Η γκαζόζα και ο Φωκάς

Στη συνέντευξή του ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι αυτός είπε στον βουλευτή Φωκά να… πάει για γκαζόζα, ώστε να προκαλέσει αναταραχή στην κυβερνητική μειοψηφία.

«Για να καταλάβουν τι θα πει “εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ”», τόνισε επιδεικτικά.

Οπως έκανε γνωστό, σε συνομιλία που είχε με τον Αριστείδη Φωκά (εισηγητή των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ) του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει ‘εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ και μένω με τρεις υπουργούς’».

Ο Πάνος Καμμένος  επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τού είχε πει ότι τη Συμφωνία των Πρεσπών «θα την δει η κυβέρνηση» μετά τον Μάρτιο, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Στο πλαίσιο αυτό ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν υπόγειες συνεννοήσεις του Μαξίμου με βουλευτές του προκειμένου να στηρίξουν τις Πρέσπες.

Μάλιστα, για την Ελενα Κουντουρά είπε ότι η ίδια τού είπε ότι δεν θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Στην κυρία Κουντουρά δόθηκε καρέκλα, στον κύριο Κόκκαλη δόθηκε καρέκλα», υποστήριξε.

«Δεν περίμενα [η Κουντουρά] να γυρίσει να με πουλήσει με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε, αλλά «αν η Κουντουρά και ο Κόκκαλης με πούλησαν μία, ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές και γι’ αυτό το λόγο εμείς κάποιες φορές θα πίνουμε γκαζόζα στη Βουλή και αν στον ανασχηματισμό δεν αλλάξει όσους προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τότε έχουμε πόλεμο», προειδοποίησε.

Η πρόταση Τσίπρα

Οπως είπε, ο Τσίπρας του πρότεινε να μην ψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά να μείνει στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο Πρωθυπουργός φέρεται να του είπε: «Αν φοβάσαι ότι αυτό θα σου στοιχίσει εκλογικά, έλα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εσύ και όποιοι βουλευτές θέλεις να μπουν στις περιφέρειες».

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο Τέρενς Κουίκ (που θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου όταν αυτός την παραδώσει).

«Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ έγινε δύο φορές βουλευτής και έγινε δύο φορές υπουργός. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειας ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανέναν», είπε για να συμπληρώσει:

«Αν τώρα ο Κουίκ δεχθεί ανταλλάγματα για να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα σημαίνει ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει ανάμειξη στην προσπάθεια διάλυσης των ΑΝΕΛ».

Σε ερώτηση εξάλλου γιατί δεν στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ το καλοκαίρι του 2018, ώστε να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Καμμένος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η πλειοψηφία είχε βρεθεί και πριν την πρόταση μομφής, με το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ.

Για την πρόσκληση Ακάρ σε Αποστολάκη

Πουλώντας άφθονη πατριδοφροσύνη ο Πάνος Καμμένος δήλωσε με αφορμή την πρόσκληση του τούρκου υπουργού Αμυνας Ακάρ στον έλληνα ομόλογό του Αποστολάκη να επισκεφθεί την Τουρκία, ότι ο ίδιος δεν πήγαινε -ούτε και θα πάει- ποτέ στη γείτονα.

«Δεν θα πάω ποτέ στην Τουρκία, διότι εγώ δεν πρόκειται ποτέ να καταθέσω στεφάνι στον τάφο του σφαγέα Κεμάλ. Εγώ κατέθετα στεφάνι ακριβώς στον τόπο της θυσίας των ηρώων μας τα Ιμια. Και ας λένε οι Τούρκοι για ραντάρ και άλλες τρίχες. Να είστε σίγουροι ότι με το νέο αμυντικό δόγμα, όποιος πατήσει ελληνική βραχονησίδα, η βραχονησίδα θα ισοπεδωθεί. Γι’ αυτό δεν έχουν τολμήσει να κάνουν άλλο επεισόδιο», υπογράμμισε στη συγκεκριμένη αναφορά του.

Για τον πόλεμο με Κοτζιά και το «κότα τρίλειρη» της Μπακογιάννη

Χωρίς να αποσύρει ούτε κουβέντα από τις καταγγελίες του για ύποπτες συναλλαγές του Νίκου Κοτζιά, ο κ. Καμμένος συνέχισε να τον «πυροβολεί» για την υπόθεση με τις βίζες αλλά και τις σχέσεις του τέως ΥΠΕΞ με το Ιδρυμα Σόρος.

«Τον Κοτζιά θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Τον περιμένω (…) και αν δεν προχωρήσει η αγωγή που μου έχει κάνει, θα πάω εγώ ο ίδιος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου», τόνισε και επανέλαβε ότι οι κινήσεις Κοτζιά χρήζουν δικαστικής διερεύνησης. «Ο Κοτζιάς θα προφυλακιστεί για τις βίζες» είπε και επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι πίσω του βρίσκεται ο Σόρος.

Ο τέως υπουργός Αμυνας κλήθηκε να σχολιάσει και τον χαρακτηρισμό που του έχει απευθύνει η Ντόρα Μπακογιάννη -«κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη»- για το γεγονός ότι κρύβεται πίσω από την ασυλία του, αποφεύγοντας να την αντιμετωπίσει στο δικαστήριο.

«Η γριά κότα έχει το ζουμί», απάντησε ο κ. Καμμένος, «και η κυρία Μπακογιάννη είναι και κότα και χωρίς ζουμί». «Την περιμένω σε μισή ώρα στο δικαστήριο, αλλά δεν θα έρθει η κυρία Μπακογιάννη. Την περιμένω σε μισή ώρα θα έρθει;» προκάλεσε την πρώην υπουργό Εξωτερικών ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει καμία ασυλία για να κρυφτεί από πίσω.

Ο Πάνος Καμμένος δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά κατηγόρησε την κυρία Μπακογιάννη για άμεση εμπλοκή με την υπόθεση Σόρος. «Είναι πακέτο με τον κ. Κοτζιά και το ίδρυμα Σόρος που θέλουν να πουλήσουν τη Μακεδονία», υποστήριξε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...