395
O Πάνος Καμμένος μόνος στα υπουργικά έδρανα. Μόνος και σε ένα άδειο κόμμα... | SOOC

Καμμένος, μόνος, ψάχνει βουλευτές – ανέβαλε την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 14:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/01/2019, 14:55
O Πάνος Καμμένος μόνος στα υπουργικά έδρανα. Μόνος και σε ένα άδειο κόμμα...
|SOOC

Καμμένος, μόνος, ψάχνει βουλευτές – ανέβαλε την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 14:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/01/2019, 14:55

Οταν ο Πάνος Καμμένος ξεκινούσε την καριέρα του ως αρχηγός των ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012 μετρούσε 33 βουλευτές. Τώρα μετράει τον εαυτό του, άντε και ένα-δυο άλλους. Σε βαθμό που ακόμα και η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος να μην μπορεί να γίνει.

Επισήμως, η αναβολή της προγραμματισμένης για το πρωί της Τετάρτης συνεδρίασης της ΚΟ οφείλεται στο γεγονός ότι τράβηξε πολύ η συζήτηση στη Βουλή για την επίμαχη τροπολογία των αντισταθμιστικών στη σύμβαση αναβάθμισης των F16, όπου ο κ. Καμμένος εκλήθη να αντιμετωπίσει τις ομοβροντίες της αντιπολίτευσης (εδώ).

Ωστόσο αυτό που είναι εμφανές είναι ότι ο κ. Καμμένος έχει δυσκολία ακόμα και να φέρει τους βουλευτές και τους υπουργούς του κόμματος σε ένα τραπέζι. Δεν είναι τυχαίο ότι τελικά διοργάνωσε μια συνεδρίαση της απολύτως ελεγχόμενης από τον ίδιο Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, στην οποία μετέχουν και άλλα στελέχη πέρα από βουλευτές και υπουργοί.

Μόλις το πρωί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών, του ξεκαθάρισε από τηλεοράσεως (εδώ) ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του ακόμα και αν τον διαγράψει. Οι δε υπουργοί των ΑΝΕΛ είχαν διαμηνύσει ότι θα απουσίαζαν, άλλοι δικαιολογημένα, άλλοι με αστείες δικαιολογίες.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Εσωτερικών, είχε πει ότι δεν πρόκειται να είναι παρούσα στη συνεδρίαση καθώς… δεν την ενημέρωσαν εγκαίρως

Η Ελενα Κουντουρά, βουλευτής Α’ Αθηνών και υπουργός Τουρισμός, βρίσκεται στον Καναδά.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής Λάρισας και υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν σε περιοδεία στην Αχαΐα και έπειτα συνεργάτες του είπαν ότι του… χάλασε το αυτοκίνητο και δεν μπορεί να είναι παρών.

Ως γνωστόν, ο Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Εξωτερικών δεν μιλιέται καν με τον κ. Καμμένο και δεν έχει καμία όρεξη να τον συναντήσει, ή να συζητήσει μαζί του τη στάση των ΑΝΕΛ όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και το πώς θα κινηθούν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρα με ποιους θα έκανε ΚΟ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ; Του έχουν απομείνει η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά που την έχει και υφυπουργό του στο Αμυνας και ο Κώστας Κατσίκης, βουλευτής Αττικής. Ο δε Κώστας Ζουράρις είναι μια sui generis προσωπικότητα και είναι και ασθενής τελευταία…

Πάντως κάποιοι στους ΑΝΕΛ δεν χάνουν το κέφι τους. Είπαν ότι όταν γίνει τελικά η ΚΟ (ίσως το βράδυ) θα δοθεί στη δημοσιότητα και το νέο σήμα του κόμματος. Και το έδωσαν προτού τελικά συγκληθεί η ΚΟ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...