262
Λίγο πριν από την ομιλία στο «Βελλίδειο»: από αριστερά, Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ο Καραμανλής μίλησε! Δήλωση στήριξης σε Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 20:19
Λίγο πριν από την ομιλία στο «Βελλίδειο»: από αριστερά, Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ο Καραμανλής μίλησε! Δήλωση στήριξης σε Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 20:19

Σε μια εξαιρετικά σπάνια δήλωση on camera, η οποία ήρθε να βάλει τέλος στην παραφιλολογία για «υπόγειες διαδρομές» και πολιτικό φλερτ των λεγόμενων «καραμανλικών» της ΝΔ με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προέβη ο Κώστας Καραμανλής λίγο πριν από την έναρξη της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ.

Από το 2009, όταν και έχασε την εξουσία και παρέδωσε την αρχηγία της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής -μολονότι βουλευτής- δεν είχε προβεί σε κάποια τηλεοπτική δημόσια παρέμβαση, με εξαίρεση ένα μήνυμά του πριν από το δημοψήφισμα του 2015.

Το βράδυ του Σαββάτου, προσερχόμενος στο «Βελλίδειο» για να ακούσει τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε:

«Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε, όπως πάντα, την παράταξή μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη και στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη ρωμαλέα ανάπτυξη, προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων».

Σε σύντομη δήλωση προχώρησε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός είπε: «Από εδώ, από τη Μακεδονία μας, που ούτε χαρίζεται ούτε ξεπουλιέται, πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη».

Το τελευταίο διάστημα είχαν πληθύνει οι αναφορές διαφόρων που όντως φλερτάρουν με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –από την πρόσφατα διορισμένη υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα έως τον Ευάγγελο Αντώναρο– ότι είναι αυτοί που εκφράζουν την «καραμανλική σκέψη» (ό,τι και αν σημαίνει αυτό). Και η ανοχή του περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού στους αυτοαποκαλούμενους «καραμανλικούς» που έκαναν δηλώσεις εξ ονόματός του, είχε προκαλέσει αμηχανία στην Πειραιώς.

Ωστόσο, η δήλωση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, λίγο προτού ανεβεί στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης, ήρθε να διαλύσει τα όποια σύννεφα αλλά και να καταγραφεί ως δημόσια στήριξη του προέδρου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...