455
Ο Κώστας Καραμανλής σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο σε συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Οσο ο πρώην Πρωθυπουργός ανέχεται να ακούγονται όλα αυτά επ’ ονόματί του, ο καθένας μπορεί να υποθέσει τα πάντα... | CreativeProtagon/SOOC

Ούτε τώρα θα μιλήσει ο Καραμανλής;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 12 Σεπτεμβρίου 2018, 09:52
Ο Κώστας Καραμανλής σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο σε συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Οσο ο πρώην Πρωθυπουργός ανέχεται να ακούγονται όλα αυτά επ’ ονόματί του, ο καθένας μπορεί να υποθέσει τα πάντα...
|CreativeProtagon/SOOC

Ούτε τώρα θα μιλήσει ο Καραμανλής;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 12 Σεπτεμβρίου 2018, 09:52

Ο Κώστας Καραμανλής λογικά πρέπει να βλέπει τηλεόραση. Ή να διαβάζει καμιά εφημερίδα. Εστω κάποιο site.

Πρέπει λοιπόν να άκουσε αυτό που είπε ο Πάνος Καμμένος: «[Ο Αντώναρος] Είναι καραμανλικός και όπως κι εγώ πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που δεν είχε τότε αντιπρόεδρο των Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη».

Οπως και αυτό: «Η ΝΔ πίστευε στην εθνική συνύπαρξη, αναγνώρισε το ΚΚΕ, τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συγκυβέρνησε με τον Φλωράκη και τον Κύρκο την εκπροσωπεί ο Αντώναρος και η Παπακώστα και όσοι διαγραφόμαστε από τη ΝΔ». Και αυτό ο Καμμένος το είπε. Την ΝΔ την εκπροσωπούν όσοι δεν είναι στην ΝΔ… Υπέροχο.

Δεν μπορεί και να μην άκουσε ή να πληροφορήθηκε και αυτήν την παραληρηματική ωδή στον καραμανλισμό.

Της Κατερίνας Παπακώστα: «Εμείς δεν αναφερόμαστε στον Κώστα Καραμανλή. Ο καθένας από μας κάνει τις επιλογές του. Υπάρχω πολιτικά, λειτουργώ πολιτικά αναφερόμενη στις αρχές της καραμανλικής σκέψης, είναι ένα δικαίωμα το οποίο έχω στην πολιτική, κι αυτό δεν μπορεί κανείς να μας το αφαιρέσει, ακόμα κι αν φέρει το επώνυμο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει σχέση με τα πρόσωπα».

Μην ξεχνάμε: Ο Καραμανλής εγκατέλειψε, ψήφισε όλα τα μνημόνια και τσιμπούσε το μάγουλο του Βενιζέλου στην Βουλή κάνοντας χαβαλέ.

Ο Κώστας ο Καραμανλής κοντεύει να συμπληρώσει μία δεκαετία σιωπής. Δεν μίλησε για την κρίση, δεν μίλησε για τα πεπραγμένα του, δεν σηκώθηκε μία φορά να πει μία κουβέντα στην Βουλή. Είπε κάτι χρησμούς μόνο δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα. Πάντα μέσω «κύκλων» διέψευδε διάφορα που έλεγαν διάφοροι δικοί του εξ ονόματός του.

Τώρα, αντέχει αυτό που συμβαίνει; Του αρέσει να ακούει την Παπακώστα να μιλάει για την «καραμανλική σκέψη»;

Και τι είναι άραγε αυτό;

Είναι τάχα κάποια ιδεολογία που δεν γνωρίζουμε; Σαφώς και όχι. Ο Καραμανλισμός μόνο ιδεολογία δεν είναι και πάντως αν είναι κάτι, αυτό δεν νοείται εκτός ΝΔ.

Ή όχι;

Οσο λοιπόν ο σιωπηλός πρώην Πρωθυπουργός ανέχεται να ακούγονται όλα αυτά επ’ ονόματί του, ο καθένας μπορεί να υποθέσει τα πάντα. Π.χ., ότι του αρέσει να τα ακούει και να εξευτελίζεται η παράταξή του. Ή ότι επιβεβαιώνει δια της σιωπής του τη μεγάλη συμπαιγνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ή ότι δεν θέλει να κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ.

Γιατί ο Καμμένος και η Παπακώστα και ο Αντώναρος δεν θέλουν. Είναι σαφές…

Επειτα όμως από δέκα χρόνια, το ερώτημα πολύ σύντομα θα τεθεί: Θέλει ο Κώστας Καραμανλής να καταλάβει για μία ακόμη τετραετία μία θέση στο κοινοβούλιο για να μην ανοίγει το στόμα του;

Θέλει κάτι άλλο; Ονειρεύεται να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ακόμη και αυτό αν θέλει, χωρίς να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση, δεν πρόκειται να συμβεί.

Και πάντως, ακόμη και αν δεν θέλει τίποτε, κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι η σιωπή του κοστίζει.

Και ότι ο περιβόητος Καραμανλισμός καταλήγει δια χρησικτησίας στον Καμμένο και την Παπακώστα.

Μπορεί και αυτό να είναι δίκαιο που θα γίνει πράξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News