321
|

Μητσοτάκης στις startup: «Πρώτη πολιτική προτεραιότητα η επιχειρηματικότητα»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 19:11

Μητσοτάκης στις startup: «Πρώτη πολιτική προτεραιότητα η επιχειρηματικότητα»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 19:11

Κοντά σε όσους δραστηριοποιούνται σε νεοφυείς επιχειρήσεις βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφιέρωσε μέρος της πολύωρης περιήγησής του στους χώρους της ΔΕΘ στην επιχειρηματικότητα.

«Το γνωρίζω το αντικείμενο, το γνωρίζω βιωματικά. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα για εμένα προσωπικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους startuppers που βρίσκονται στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ.

Κατά τον διάλογο που είχε με τους επιχειρηματίες εξέφρασε τη χαρά του γιατί για πρώτη φορά υπάρχει μια συστηματική και μαζική παρουσία όλου του οικοσυστήματος της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε διάλογο με εκπροσώπους startups, άκουσε τα προβλήματά τους με τη γραφειοκρατία, στο «εχθρικό» περιβάλλον, όπως είπαν, που καλούνται να λειτουργήσουν και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

«Η κρίση μας πλήγωσε όλους πολύ, αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε από την κρίση είναι μια πραγματική στροφή της κοινωνίας προς την επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα νομιμοποιήθηκε και πολλοί νέοι πια βλέπουν στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής δράσης τη διέξοδο για να φτιάξουν την καριέρα τους και να φτιάξουν τη ζωή τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλω να μείνετε στην Ελλάδα. Κάποιοι κάποια στιγμή θα φύγετε στο εξωτερικό, αλλά κρατήστε πάντα στην καρδιά σας την Ελλάδα και ένα κομμάτι της δουλειάς που κάνετε πάντα στην Ελλάδα», τους είπε.

Στα σχέδια του περιλαμβάνει την προσφορά φορολογικών κινήτρων σε επιχειρηματίες για να στηρίξουν επενδύσεις στα πρώτα τους βήματα καθώς και η απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου.

Το μόνο υπουργείο που θα κρατήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα είναι αυτό της Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς θα θεσπίσει θέση υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ που θα προΐσταται οριζόντια της ψηφιακής πολιτικής.

Αποκάλυψε μάλιστα τα σχέδια του να προχωρήσει στην ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς, όπως επισήμανε, ο σκοπός των διπλωματών πρέπει να είναι και η προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της χώρας και θα αξιολογούνται και με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα στις εμπορικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...