733
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά την υποδοχή του στο γήπεδο της Τούμπας από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση | Τwitter

O Καμμένος στην Τούμπα στο «παιχνίδι» για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2018, 12:06
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά την υποδοχή του στο γήπεδο της Τούμπας από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση
|Τwitter

O Καμμένος στην Τούμπα στο «παιχνίδι» για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2018, 12:06

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα που όπως αναμενόταν «πούλησε» ξανά ΠΑΟΚ, ανεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, –με τις εξαγγελίες το Σάββατο και τις όλο γέλια απαντήσεις του την Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου– ήρθε η σειρά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου να διεκδικήσει τη σχετική προβολή· άλλωστε η έκταση που θα παραχωρηθεί στον Δικέφαλο του Βορρά ανήκει στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Σε όρους πολιτικής επικοινωνίας το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές και να τονίζεται σε κάθε περίπτωση: ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι «αδικημένος» –κατά δήλωση της νέας υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου– και τα «δώρα» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να είναι σημαντικά (για να χρυσωθεί το χάπι της Συμφωνίας των Πρεσπών προφανώς), άρα να βοηθηθεί ο ΠΑΟΚ.

Ενδεικτικό του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, το γεγονός ότι ορίστηκε διυπουργική (!) συνάντηση για το θέμα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, με τη συμμετοχή του υπουργού Αμυνας, της σεραίας υφυπουργού του, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, και βεβαίως της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κυρίας Νοτοπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα, όπου ο κ. Καμμένος έκανε αυτοψία για το νέο γήπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά» και ενημέρωσε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για όλες τις σκέψεις και τα σχέδια της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραχωρήσει άμεσα,  με σχετική τροπολογία στην Βουλή, τα 21 στρέμματα του περιβάλλοντος χώρου της Τούμπας στον Α.Σ ΠΑΟΚ.

Τους υπουργούς υποδέχθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρός της, Μάκης Γκαγκάτσης.

«Σήμερα είναι μια καινούρια ημέρα για την Τούμπα, για τον ΠΑΟΚ, για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για όλη την Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

«Η Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από τον ΠΑΟΚ, δικαιούται ένα μεγάλο γήπεδο και η κυβέρνηση, με εντολή του Πρωθυπουργού, θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στις επόμενες ημέρες», διαβεβαίωσε για να συμπληρώσει: «Από εκεί και πέρα είναι στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να προχωρήσουν στην υλοποίηση. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι πολύ σύντομα η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα στολίδι».

«Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, είναι επιθυμία της κυβέρνησης να βοηθήσουμε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει ένα μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και να αποτελεί ένα στολίδι της πόλης» και «όπως και άλλες ΠΑΕ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας απέκτησαν τα δικά τους γήπεδα, έτσι και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το δικό της στολίδι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Για τη αυτοψία που έκανε, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να δει από κοντά με τις συναδέλφους του, μία έκταση «περί τα 21 στρέμματα που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης και μικρές περιοχές γύρω από το γήπεδο, για τις οποίες είχαμε ξεκινήσει έναν διάλογο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την παραχώρηση χρήσεως, όπως προέβλεπε ο νόμος, για 100 χρόνια, με ένα αντίτιμο, για να προχωρήσει το γήπεδο».

Τελικά όμως, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καμμένος, «αποφασίστηκε αυτή η παραχώρηση να γίνει χωρίς αντίτιμο, δηλαδή να γίνει δωρεάν προς όφελος του ΠΑΟΚ».

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι «εντός των επομένων ημερών παραδίδουμε με τροπολογία, αυτή την περιοχή των 21 στρεμμάτων στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, όσον αφορά τη χρήση του, αλλά και όλα τα δικαιώματα, τα οποία προκύπτουν από γύρω περιοχές που έχουν καταπατηθεί».

«Είναι πάνω οι νομικοί μας και οι νομικοί σύμβουλοι και σήμερα θα έχουμε τελειώσει την τροπολογία. Ελπίζω να την καταθέσουμε στο πρώτο νομοσχέδιο που υπάρχει για τη στρατιωτική δικαιοσύνη μέσα στις επόμενες ημέρες. Από τη μεριά του Υπουργείου Άμυνας, η τροπολογία θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες», κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας .

Στην τροπολογία που θα ενταχθεί σε ένα από τα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή, θα προβλέπεται η παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της έκτασης για 100 χρόνια, ενώ το ΥΜΑΘ θα αναλάβει τον συντονισμό των υπουργείων που θα εμπλακούν για τα επόμενα βήματα στο έργο κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, τον Μάιο το γήπεδο της Τούμπας θα κατεδαφιστεί και ο ΠΑΟΚ θα μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο για 2+1 χρόνια μέχρι να χτιστεί το νέο γήπεδο το οποίο θα είναι υπερσύγχρονο, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και χωρητικότητα κοντά στις 40.000 θέσεις.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και δήλωσε έτοιμη να ξεκινήσει τις διαδικασίες αμέσως μετά τη ψήφιση της σχετικής τροπολογίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το γκρέμισμα του γηπέδου της Τούμπας θα αρχίσει με το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. «Όλα είναι υπό συζήτηση. Το πιο πιθανό είναι να γκρεμιστεί και να ξαναχτιστεί από την αρχή», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...