583
Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ έδωσε η υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου | INTIMEnews

Νοτοπούλου: Δεν ήταν φωτογραφικός ο διορισμός μου, τιμή μου να ήμουν καθαρίστρια!

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 09:28
Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ έδωσε η υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου
|INTIMEnews

Νοτοπούλου: Δεν ήταν φωτογραφικός ο διορισμός μου, τιμή μου να ήμουν καθαρίστρια!

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 09:28

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, παραχώρησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η υπουργοποίηση της οποίας προκάλεσε πλήθος σχολίων και αντιδράσεων.

Στη διάρκειας περίπου μίας ώρας βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στην ΕΡΤ1, η κυρία Νοτοπούλου μίλησε για το «αριστερό πρόσημο των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ», το «έργο της κυβέρνησης στη Βόρεια Ελλάδα», αλλά και το … κράτος των Αθηνών που θέλει την Θεσσαλονίκη «υπό» (λοξοκοιτάζοντας έτσι και προς ποδοσφαιρικές ψήφους), ενώ απάντησε και σε όσα της καταλογίζουν για την προσωπική της (αλματώδη, η αλήθεια είναι) ανέλιξη.

«Η επίθεση που δέχτηκα δεν ήταν προσωπική, αλλά στην κυβέρνηση και κυρίως στη νέα γενιά και στις γυναίκες, γι’ αυτό την χαρακτηρίζω ακροδεξιά. Γνωρίζουμε πως πολλοί πολιτεύονται με λάσπη», δήλωσε χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες περί «φωτογραφικού» διορισμού της στον δήμο Θεσσαλονίκης. Διέψευσε επίσης ότι εργάστηκε ως καθαρίστρια, λέγοντας ότι η δουλειά της τότε, ήταν στο τουριστικό περίπτερο του δήμου.

«Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια», είπε.

«Το κράτος των Αθηνών ήθελε μία Θεσσαλονίκη υποβαθμισμένη και υπό» / υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά από μία σύντομη αναφορά στη διαδρομή της στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Νοτοπούλου ανέτρεξε στη στιγμή που επωμίστηκε της διεύθυνσης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα, το 2016. «Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή και την ενέργεια στη Θεσαλονίκη. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση και ευθύνη. Δύο διαφορετικές δομές το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το Γραφείο του Πρωθυπουργού»,  σημείωσε και αναφέρθηκε στο «έργο του ΣΥΡΙΖΑ» στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος μας», είπε για τα σημερινά της καθήκοντα,  «είναι το υπουργείο να ανακτήσει την αξιοπιστία κια τη δυναμική του. Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να κτίσουμε το δημοκρατικό μέτωπο, εγώ το λέω και ανοιχτοσιάς, βάζοντας μπροστά το μέτωπο της εργατιάς».

Σε ερώτηση για το αν απέφευγε τα ΜΜΕ, αρκέστηκε να πει πως «δεν νιώθω ότι ήμουν κεκλεισμένων των θυρών και ότι ήμουν μακριά από τον κόσμο. Η δουλειά μου ήταν να φέρω σε πέρας τα ζητήματα που προέκυπταν και όχι να δίνω συνεντεύξεις».

Για την υπουργοποίησή της και τις αντιδράσεις:

«Γνωρίζουμε τους χυδαίους τρόπους που πολιτεύονται και τη λάσπη. Ήταν πρωτίστως μία επίθεση στους νέους, στη νέα γενιά και ιδιαίτερα κατά των γυναικών. Προφανώς υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο πίσω από τις επιθέσεις. Για μας ήταν μία ακροδεξιά επίθεση και την απάντηση τους την έδωσε πολύς κόσμος. Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Πατουλίδου για τη στάση που κράτησε. Αυτό που μας προβληματίζει είναι η ταχύτατη διάδοση των fake news. Αν θυμάμαι καλά, οι αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν το 2014. Τότε υπήρξαν εκπρόσωπός του. Θα ήταν τιμή μου αν το 2012 είχα εργαστεί ως καθαρίστρια. Είχα όμως εργαστεί στο περίπτερο τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν φωτογραφική η τοποθέτηση».

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τη συμφωνία των Πρεσπών η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης μίλησε για μεγάλη διπλωματική και ιστορική ευκαιρία σε μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία :

«’Εχουν παρερμηνευτεί τα λεγόμενα του κ. Νίμιτς. Είπε ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία. Είναι μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία. Είναι μία μεγάλη διπλωματική ευκαιρία. Λύθηκε μία υπόθεση που ταλάνιζε πολλά χρόνια την περιοχή. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να φύγει η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη από τα προβλήματα του παρελθόντος. Κατανοούμε τις αντιδράσεις. Η Μακεδονία είναι εδώ. Όλα διασφαλίζονται με την υλοποίηση της συμφωνίας. Δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Κάθε συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και από τις δύο πλευρές και αυτό που κατοχυρώσαμε είναι ότι η γλώσσα εντάσσεται στις σλαβικές και ότι είναι Βόρεια Μακεδονία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...