840
|

Business stories: Η δεκάδα της τελικής φάσης

Κώστας Τσαούσης Κώστας Τσαούσης 5 Μαρτίου 2020, 20:57

Business stories: Η δεκάδα της τελικής φάσης

Κώστας Τσαούσης Κώστας Τσαούσης 5 Μαρτίου 2020, 20:57

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (γεννημένος στις 15 Αυγούστου 1966) είναι πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής. Με ύψος λίγο πάνω από τα 2 μέτρα – 2,02 για την ακρίβεια- αγωνιζόταν στη θέση του φόργουορντ. Αγωνίστηκε στον Ηρακλή στον όποιο ήταν για πολλά χρόνια από τους βασικούς στυλοβάτες της ομάδας. Με τον Ηρακλή κατέκτησε την 4η θέση θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα το 1990 και το 1991 και αναδείχτηκε φιναλίστ κυπέλλου το 1994. Με τη φανέλα του Ηρακλή ήταν δεύτερος σκόρερ, πρώτος ριμπάουντερ, πρώτος στα τρίποντα και τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

Το 1995 μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας τον αγωνιστικό κύκλο της ζωής του το 1999.

Με την Εθνική Ελλάδος έχει αγωνιστεί σε 67 αγώνες σημειώνοντας 337 πόντους (5,03 μ.ο.) και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ το 1989. Συμμετείχε με την Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής το 1990 και στο Ευρωμπάσκετ του 1991.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (δεξιά) είναι πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής που συμμετείχε εκτός τον άλλων και στο Ευρωμπάσκετ του 1991

Το παρατσούκλι του, στα χρόνια του παρκέ και της πορτοκαλί μπάλας,  ήταν «γιατρός». Ο λόγος για αυτό είχε να κάνει με πραγματικά δεδομένα. Ο Παπαδόπουλος ήταν φοιτητής της Ιατρικής και σήμερα είναι πτυχιούχος αναισθησιολόγος-αλγολόγος αλλά και ένας δυναμικός startuper.

Με την ιδιότητα του αυτή – ως ιδρυτής της myAlgos, που αποτελεί ένα oλοκληρωμένο, cloud-based σύστημα, απομακρυσμένης παρακολούθησης και διεπιστημονικής διαχείρισης ασθενών με χρόνιες παθήσεις- αναδείχθηκε μέσα από τα διαδοχικά στάδια αξιολόγησης του διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και συμμετέχει στην ομάδα των 10 φιναλίστ της τελικής φάσης που θα διεκδικήσουν και τα χρηματικά έπαθλα.

Φέτος, ο διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας γιορτάζει τα 10 του χρόνια.

Οι Διονύσης Μπίτας και Νίκος Παπασταύρος είναι δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρα που έχουν δημιουργήσει το «ΚΥΤΙΟΝ»

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που έρχεται από το Πανόραμα της Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί στην  Αθήνα – στο αίθριο του Μεγάρου Μελά όπου γίνεται και η εκδήλωση για τις βραβεύσεις- με τον Διονύση Μπίτα και τον Νίκο Παπασταύρο, δύο τελειόφοιτους ηλεκτρολόγους μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο της Πάτρα με το ΚΥΤΙΟΝ, ένα ολοκληρωμένο σύστημα Γεωργίας Ακριβείας κατάλληλο για χρήση σε ανοικτές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Μαζί τους, θα βρεθούν:

-O Ηλίας Παντελάκης από την Θεσσαλονίκη με την Mojestik που παρασκευάζει προϊόντα Super Premium ποιότητας διατροφής για κατοικίδια την οποία διαθέτει απευθείας στους τελικούς καταναλωτές με τη μέθοδο της συνδρομής.

H Mojestik παρασκευάζει προϊόντα Super Premium ποιότητας διατροφής για κατοικίδια

-Ο Κώστας Σαριδάκης, συνιδρυτής της πλατφόρμας online κρατήσεων εστιατορίων e-table.gr. που τώρα είναι έτοιμος για καινούργιο ξεκίνημα με το Collaborate που βοηθάει τους ιατρούς να βελτιώνουν σημαντικά τα κλινικά αποτελέσματά των ασθενών τους αλλά και τους ασθενείς να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην υγεία τους.

– Ο Στέλιος Αρχοντάκης από τα Χανιά της Κρήτης ένας έμπειρος ερευνητής με την BioCos που κάνει μικρά θαύματα με το DNA στο τομέα της ιχνηλασιμότητας και της ταυτοποίησης τροφίμων όπως το ελαιόλαδο.

– Οι αδελφοί Κυριαζή με την PTA Ecorthotics που κατασκευάζει εξατομικευμένους ορθοπεδικούς νάρθηκες με την μέθοδο του 3D Printing, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη βιοδιασπώμενο-πολτοποιήσιμο πλαστικό (PLA και Carbon Filament).

-Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ένας νέος σε ηλικία developer με την Kodika, ένα iPad και Mac application που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας σε λίγες ώρες χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού για κινητά.

– Ο Περικλής Γαλανάκης και ο Κυριάκος Αγιαννίδης, έχουν προϋπηρεσία στο επιχειρείν και έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην αγορά του 3D Printing. Οι δύο τους με τη χρήση της τεχνολογίας του 3D Printing, εφηύραν και πατένταραν (International Patent Application PCT/EP2019/068912) ένα νέο είδος κοσμήματος που μετατρέπει τους χρήστες σε δημιουργούς, καθημερινά, των δικών τους, εξατομικευμένων συνθέσεων, εναλλάσσοντας διακοσμητικά στοιχεία σε όλες τις “βάσεις” κοσμήματος (π.χ. ένα ασημένιο τριαντάφυλλο μπαίνει και βγαίνει σε δαχτυλίδια, μενταγιόν, σκουλαρίκια, βραχιόλια, μανικετόκουμπα κ.α.).  Το δημιούργημα τους ονομάζεται MOJOOLS από το jools και το modules.

-Η ομάδα της RecyTrust που έχει σχεδιάσει και αναπτύξει μια διαδικτυακή πλατφόρμα για διεπιχειρησιακή (B2B) χρήση και μια εφαρμογή κινητού, που συνδέει απευθείας:  Α) επιχειρήσεις, γραφειακούς χώρους, εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες που διαθέτουν ή παράγουν ανακυκλώσιμα υλικά («Παραγωγοί Απορριμμάτων») και  Β) πιστοποιημένες εταιρείες ή ιδιώτες, που δραστηριοποιούνται στην περισυλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των απορριμμάτων («Συλλέκτες Απορριμμάτων»). Την ομάδα αποτελούν ο Γεώργιος Πλάκας – Κουμαδωράκης, η Mαρία Ελένη Μακρυνικόλα, η Μάρια Μάτσα και ο Γιώργος Στέγγος.

– Ο Νικόλαος Ζομπάκης με  Trimsignal – η έδρα της στη Φλόριντα των ΗΠΑ- που έρχεται με μια τεχνολογία σχεδιασμού ψηφιακών συστημάτων με  δυναμική ενίσχυση της ταχύτητας  λειτουργίας σε επίπεδο υλοποίησης υλικού.

Ο Σπύρος Αρσένης, συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds με αφορμή και την επίσημη ανακοίνωση της λίστας με τους 10 φιναλίστ της τελικής φάσης δήλωσε:  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τις ομάδες και τις εταιρείες που προκρίθηκαν στη Γ’ Φάση του 10ου επετειακού μας Διαγωνισμού. Χαρακτηρίζονται από ωριμότητα, φρεσκάδα, κέφι και ταλέντο. Προτείνουν λύσεις από τη διαχείριση καταναλωτικών και ιατρικών αναγκών έως την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων ανάλυσης DNA τροφίμων και αποτελεσματικού σχεδιασμού microchips».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...