298
Ο Χάουαρντ Σουλτς σε παρουσίαση το 2015. Ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές του ανησυχίες. Τώρα ίσως να κάνει πράξη όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει | REUTERS/David Ryder/File photo

Παραιτείται ο πρόεδρος της Starbucks με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 12:46
Ο Χάουαρντ Σουλτς σε παρουσίαση το 2015. Ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές του ανησυχίες. Τώρα ίσως να κάνει πράξη όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει
|REUTERS/David Ryder/File photo

Παραιτείται ο πρόεδρος της Starbucks με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 12:46

Θα είναι ο Χάουαρντ Σουλτς το «δημοκρατικό ισοδύναμο» του Ντόναλντ Τραμπ; Αυτό είναι το ερώτημα που βρίσκεται πλέον στα χείλη των Αμερικανών –έστω των πολιτικοποιημένων– μετά τη γνωστοποίηση ότι ο 64χρονος επιχειρηματίας παραιτείται από την ηγεσία της Starbucks, της παγκόσμιας αλυσίδας των καφέ.

Η αποχώρηση του μεγιστάνα από την πρώτη γραμμή των Starbucks τροφοδότησε εκ νέου τις φήμες ότι μπορεί να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020, μια φημολογία που ούτως ή άλλως ενισχύεται από την απουσία άλλων ενδιαφερομένων, στο κλονισμένο από την ήττα του 2016 Δημοκρατικό Κόμμα, να τα βάλουν με το «φαινόμενο Τραμπ».

Στην επιστολή προς το προσωπικό της εταιρείας κατ’ ουσίαν επιβεβαίωσε αυτές τις φήμες.

Γράφει ότι «θα σκεφτώ μια σειρά επιλογών για τον εαυτό μου, από τη φιλανθρωπία μέχρι το δημόσιο αξίωμα, αλλά απέχω πολύ από το να γνωρίζω τι επιφυλάσσει το μέλλον».

Ο Σουλτς, 64 ετών σήμερα, έχει εκφράσει στο παρελθόν ανοιχτά τις θέσεις του για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Εχει επικρίνει σφοδρά τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έχει υποστηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον και βεβαίως τον Μπαράκ Ομπάμα.

Επιπλέον, τάσσεται υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού και έχει δώσει τη δυνατότητα σε αριθμό υπαλλήλων της εταιρείας να σπουδάσουν δωρεάν σε κολέγια.

Με αφορμή πέρυσι τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιτ της Βιρτζίνια, όπου ένας νεοναζί παρέσυρε και σκότωσε μια διαδηλώτρια, ο Σουλτς είπε ότι «χωρίς υπερβολή βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή της ιστορίας» των ΗΠΑ και ότι «οι αξίες και αυτά για τα οποία πολεμήσαμε στη χώρα μας κυριολεκτικά κρέμονται πάνω από την άβυσσο».

Οπως σημειώνει ο Guardian, η εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει τον περασμένο Απρίλιο το σκάνδαλο της κράτησης δύο αφροαμερικανών πελατών, τους οποίους ένας υπάλληλος κατηγόρησε για παράνομη είσοδο.

Η εταιρεία απάντησε με το προσωρινό κλείσιμο 8.000 καταστημάτων στις ΗΠΑ για επιμόρφωση των υπαλλήλων σε θέματα φυλετικών διακρίσεων.

Η περιουσία του Σουλτς υπολογίζεται σε 3,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...