401
Ο Γούντι Αλεν στις Κάννες το 2016 | EPA/JULIEN WARNAND

Ο Γούντι Αλεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι το σύμβολο του #MeToo

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 11:44
Ο Γούντι Αλεν στις Κάννες το 2016
|EPA/JULIEN WARNAND

Ο Γούντι Αλεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι το σύμβολο του #MeToo

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 11:44

Εναν ανέλπιστο υποστηρικτή βρήκε το κίνημα #MeToo. Είναι ο Γούντι Αλεν ο οποίος όμως είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση καθώς σε βάρος του έχουν καταγραφεί σοβαρές καταγγελίες παρενόχλησης από την θετή κόρη του, Ντίλαν Φάροου.

Ο Αλεν, που σταθερά αρνείται κάθε ισχυρισμό της Ντίλαν και την αποδίδει σε πλύση εγκεφάλου από τη μητέρα της, Μία Φάροου, δηλώνει ότι όχι μόνο συντάσσεται με το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά λέει ότι θα έπρεπε να είναι κάτι σαν το «πρόσωπο» του κινήματος.

Ο Αλεν μίλησε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Αργεντινή και ρωτήθηκε για το αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την θετή του κόρη. «Όχι βέβαια, αυτά είναι τόσο τρελά», είπε.

Εξήγησε ότι «η υπόθεση έχει ερευνηθεί διεξοδικά πριν από 25 χρόνια από όλες τις Αρχές και όλοι κατέληξαν ότι δεν είναι αλήθεια. Εκεί τελείωσε και εγώ συνέχισα με την οικογένεια μου. Για να επανέλθει τώρα, είναι τρομερό να κατηγορείς έναν άνθρωπο. Είμαι οικογενειάρχης και έχω τα δικά μου παιδιά».

Η περίπτωση του 82χρονου σκηνοθέτη επανήλθε στο προσκήνιο στο πλαίσιο μιας γενικευμένης υστερίας που προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις για την φρικτή συμπεριφορά του διαβόητου πια κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Πολλοί ηθοποιοί, μεταξύ τους ο Κόλιν Φερθ και η Ελεν Πέιτζ εξέφρασαν τη θλίψη τους για το ότι εργάστηκαν με τον Γούντι Αλεν, στον οποίο έμεινε μια ρετσινιά, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Για το θέμα των αποκαλύψεων με την σεξουαλική παρενόχληση, ο Αλεν παρατηρεί ότι «όλοι ζητούν δικαιοσύνη». Αυτοί που είναι στο κίνημα #MeToo «θέλεις να φέρουν δικαιοσύνη σε αυτούς τους τύπους που έκαναν αυτά τα τρομερά πράγματα. Καλό είναι αυτό», λέει.

Ωστόσο ο Αλεν είναι εκνευρισμένος από το ότι το όνομά του περιλαμβάνεται σε αυτούς που κατηγορούνται για την παρενόχληση. Δεν πρέπει να εξισώνεται με αυτούς που κατηγορήθηκαν από πολλές γυναίκες «γιατί εγώ κατηγορήθηκαν από μία γυναίκα σε μια περίπτωση κηδεμονίας».

«Εγώ είμαι μεγάλος υποστηρικτής του #MeToo, είναι καλό πράγμα που εκθέτουν αυτούς που παρενοχλούν αθώες γυναίκες και αθώους άνδρες», είπε και πρόσθεσε:

«Ξέρετε, εγώ θα έπρεπε να είμαι το σύμβολο του #MeToo. Γιατί εγώ δούλεψα σε ταινίες για 50 χρόνια. Δούλεψα με εκατοντάδες γυναίκες ηθοποιούς και καμία – μεγάλες, διάσημες και όσες ξεκινούν τώρα – ποτέ, μα ποτέ δεν υπονόησαν κάποια απρέπεια».

Εν μέσω όλων αυτών των καταγγελιών, η επόμενη ταινία του Αλεν, που λέγεται «A Rainy Day in New York», με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και την Σελένα Γκόμεζ, έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνίας κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...