521
Ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο της Τούμπας και οι αστυνομικοί απλώς τον παρακολουθούσαν... | SOOC

Γιατί δεν συνέλαβαν τον Σαββίδη; Πού κρύβεται ο αστυνομικός του;

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 08:45
Ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο της Τούμπας και οι αστυνομικοί απλώς τον παρακολουθούσαν...
|SOOC

Γιατί δεν συνέλαβαν τον Σαββίδη; Πού κρύβεται ο αστυνομικός του;

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 08:45

Την ασυλία που απολαμβάνει ο μεγαλοεπενδυτής του ΠΑΟΚ –ακόμα και όταν παρανομεί σε πανελλήνια αναμετάδοση– αναδεικνύει το γεγονός ότι όχι μόνο δεν συνελήφθη από τους πολυάριθμους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής αλλά και το γεγονός ότι ένα 24ωρο μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του, λόγω της εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο, είναι άφαντος ακόμα και ο αστυνομικός που τον φυλάει!

Πλέον δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ιβάν και το πώς κινείται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που δείχνει ανήμπορο να φέρει εις πέρας μια απλή διαδικασίας.

Αυτή την οφθαλμοφανή επιχειρησιακή αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν να καταγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία σε ανακοίνωσή της άφησε αιχμές για το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν συνελήφθη επί τόπου, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, από την αστυνομική δύναμη που ήταν υπεύθυνη για την τήρηση της τάξης μέσα στο γήπεδο.

Σε ανακοίνωσή της που φέρει τον τίτλο το «γκέτο του χρήματος», η ΠΟΑΣΥ καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι η ανομία γίνεται μέρος μίας ιδιαίτερης ελληνικής κανονικότητας.

Από την Αστυνομία η ανεπίσημη εξήγηση για τη μη σύλληψη του Ιβάν ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με το περίστροφο σε κοινή θέα ήταν ότι το κύριο μέλημα των αστυνομικών που βρίσκονταν στο γήπεδο ήταν να προστατεύσουν τον διαιτητή. Παράλληλα υπογράμμισαν ότι τυχόν σύλληψη του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ μπορεί να επιδείνωνε μία κατάσταση που ήταν ήδη έκρυθμη…

Αυτό που όμως είναι ανεξήγητο είναι ότι ένας εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε σωματοφύλακες του Ιβάν Σαββίδη που αναζητούνταν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παραμένει άφαντος, όπως τουλάχιστον μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός αντί να ενημερώσει, ως όφειλε, τους ανωτέρους του για το πού βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, δεν έχει εμφανιστεί. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τον εντοπισμό του.

Ο αστυνομικός ανήκει στη φύλαξη υψηλών προσώπων και του είχε ανατεθεί η φύλαξη του κ. Σαββίδη.

Ο Ιβάν Σαββίδης αναζητείτο διότι εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, και μάλιστα ζωσμένος με ένα πιστόλι, ώστε να διαμαρτυρηθεί για διαιτητική απόφαση. Η συμπεριφορά του προκάλεσε τον εκτροχιασμό του αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ λίγο πριν τη λήξη του.

Ωστόσο το αυτόφωρο έληξε τα μεσάνυχτα και έτσι η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη, τεσσάρων ανδρών της προσωπικής του ασφάλειας που τον ακολούθησαν όταν εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, αλλά και αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛΑΣ στην προσωπική του ασφάλεια, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Το αυτόφωρο για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ έληξε τα μεσάνυχτα και δεν εντοπίσθηκε στα όριά του για να συλληφθεί. Ετσι τώρα ακολουθείται η ποινική διαδικασία που προβλέπει τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα ο οποίος θα ασκήσει ποινικές διώξεις για το αδίκημα της παραβίασης της αθλητικής νομοθεσίας και ειδικότερα δύο διατάξεών της: της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και της μεταφοράς αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο ζωής ή σωματικής βλάβης- αφορά το όπλο του Ιβάν Σαββίδη. Οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος. Ο Ιβάν Σαββίδης κατέχει νόμιμα το όπλο και έχει άδεια οπλοφορίας, αλλά απαγορεύεται να το φέρει σε γήπεδο- αυτό ισχύει ακόμη και για τους αστυνομικούς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...