405
|

Θλίψη για την απώλεια του Χρήστου Σιμαρδάνη, ηθοποιού και «φωνής» του Mega

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 07:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/03/2018, 18:15

Θλίψη για την απώλεια του Χρήστου Σιμαρδάνη, ηθοποιού και «φωνής» του Mega

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 07:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/03/2018, 18:15

Ο ηθοποιός και εκφωνητής Χρήστος Σιμαρδάνης έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 60 ετών. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 13:45. Οι οικείοι του επιθυμούν αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο Facebook η Σεμίνα Διγενή.

Πολυαγαπημένε μας, καλό σου ταξίδι⚘

Geplaatst door Digeni C Semina op Maandag 12 maart 2018

Ο Σιμαρδάνης είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι έξι ετών.

Σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο. Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές από το 1985, μεταξύ των οποίων «Η νταντά» και οι «Λατρεμένοι μου γείτονες», όπως και στον κινηματογράφο («Safe Sex»).

Ηταν ακόμη γνωστός για τις εκφωνήσεις στα διαφημιστικά μηνύματα του Mega.

 

Με θλίψη αποχαιρέτησε τον Χρήστο Σιμαρδάνη, το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Χρήστος υπήρξε ένας από τους πλέον ταλαντούχους, σεμνούς και αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του σε κοινό και συναδέλφους, σφράγισε με την ερμηνεία του δεκάδες ρόλους σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, ήταν η φωνή του Mega Channel για πολλά χρόνια, μέχρις ότου απολύθηκε το ’12», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, για να συμπληρώσει: «Το χιούμορ του, η γενναιοδωρία του και η αξιοπρέπειά του, που τον συνόδευαν μέχρι το τέλος, θα λείψουν από τον χώρο του θεάτρου. Καλό του ταξίδι».

Το ΚΚΕ θυμήθηκε ότι ο εκλιπών στήριζε σταθερά το κόμμα. «Με βαθιά θλίψη λέμε το στερνό αντίο σε έναν έντιμο και ευαίσθητο άνθρωπο, έναν υπέροχο ηθοποιό, τον Χρήστο Σιμαρδάνη. Σε όλη του τη ζωή στάθηκε στο πλάι του ΚΚΕ και το υποστήριζε σταθερά. Φεύγοντας άφησε πίσω του μια πλούσια και σημαντική καλλιτεχνική παρουσία, αρχίζοντας την σταδιοδρομία του ως ηθοποιός από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80, συμμετέχοντας σε ταινίες του λεγόμενου νέου ελληνικού κινηματογράφου και συνεχίζοντας – μέχρι που αρρώστησε – στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Τον δικό τους αποχαιρετισμό στον Χρήστο Σιμαρδάνη έδωσαν οι Τομείς Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Διακριτικός καλλιτέχνης και άνθρωπος, σπούδασε υποκριτική στο central school of speech of drama, έπαιξε σε κρατικές σκηνές και στο ελεύθερο θέατρο, σε εξαιρετικές κινηματογραφικές ταινίες και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, ενώ δάνεισε τη μαγευτική του φωνή σε διαφημιστικά σποτ και εκπομπές του Mega. Θα τον θυμόμαστε. Καλό του ταξίδι», ανέφεραν.

Τη θλίψη του για την απώλεια του Χρήστου Σιμαρδάνη εξέφρασε και το Ποτάμι«Θλίψη προκαλεί η πρόωρη απώλεια του Χρήστου Σιμαρδάνη, ενός ιδιαίτερα αγαπητού ηθοποιού. Διακρινόταν όχι μόνο για την καλλιτεχνική του δράση αλλά και για τον ενεργό του ρόλο σε ζητήματα φύλου και διαφορετικότητας στη χώρα μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...