523
O Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή. «Τέρμα στην πολιτική λαθροβίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα πολιτεύεται με τις δικές μας πλάτες» τονίζει στα «ΝΕΑ» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μανιάτης για Χρυσόγονο: «Χώρος γι’ αυτούς που έκαναν καριέρα πάνω στην οργή δεν υπάρχει»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2017, 08:52
O Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή. «Τέρμα στην πολιτική λαθροβίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα πολιτεύεται με τις δικές μας πλάτες» τονίζει στα «ΝΕΑ»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μανιάτης για Χρυσόγονο: «Χώρος γι’ αυτούς που έκαναν καριέρα πάνω στην οργή δεν υπάρχει»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2017, 08:52

«Τέρμα στην πολιτική λαθροβίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα πολιτεύεται με τις δικές μας πλάτες». Αυτό τονίζει ο Γιάννης Μανιάτης, υποψήφιος αρχηγός για τον υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς, ο οποίος μιλώντας στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» αποκλείει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για αυτόνομη πορεία του χώρου: «Στόχος μας είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας με νόημα πως «τα ανοίγματα (του ΣΥΡΙΖΑ) προς τη μόλις πρόσφατα “προδοτική” Κεντροαριστερά θα βρίσκουν την πόρτα μας κλειστή». Αν έχει κάποια σημασία, τη φράση «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» την έχει διατυπώσει πρώτος ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Στη συνέντευξή του στα «Νέα» και στη Μυρτώ Λιαλιούτη, ο πρώην υπουργός θέτει το στίγμα του νέου φορέα: «Δίνει διέξοδο στους πολίτες της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας. Ο δικοματισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρός, εύθραυστος και σκοπεύουμε να τον ανατρέψουμε ως εναλλακτική πρόταση, με όρους ισότιμης διεκδίκησης, πρωταγωνιστές των πολιτικών πραγμάτων και καταλύτης των εξελίξεων» αναφέρει για να τονίσει ότι στόχος της Κεντροαριστεράς είναι να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση, όχι συμπληρωματική λύση:

«Η κεντρική μας ιδέα είναι η νέα παραγωγική σοσιαλδημοκρατία απέναντι στον παρασιτικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον αγοραίο δεξιό συντηρητισμό της ΝΔ. Η πολιτική αυτονομία είναι θέμα πολιτικής πρότασης και αξιοπιστίας. Συνιστά πολιτική αφέλεια να… τσιμπάμε το δόλωμα του πολιτικού προσεταιρισμού που επιχειρεί ρητά ο κ. Τσίπρας και άρρητα ο κ. Μητσοτάκης. Οι δορυφορικές λύσεις ετεροπροσδιορίζονται. Αντίθετα, οι εναλλακτικές λύσεις αυτοπροσδιορίζονται. Είμαι βέβαιος ότι ο νέος φορέας θα αναδειχθεί στον πρωταγωνιστή των επόμενων εκλογών. Στόχος μας είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο πολιτικός απομονωτισμός, ούτε ο κυβερνητικός αναχωρητισμός. Στόχος, να κληθούν οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας να συζητήσουν με βάση το δικό μας προγραμματικό πλαίσιο» ξεκαθαρίζει.

«Χώρος γι’ αυτούς που έκαναν καριέρα πάνω στην οργή, το μίσος και τη διχόνοια δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικάντηδες της καρέκλας»

Μάλιστα σε ερώτηση για το αν υπάρχει χώρος στην Κεντροαριστερά για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που το εγκατέλειψαν για να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. ο Κώστας Χρυσόγονος που πρόσφατα αποχώρησε από το κυβερνών κόμμα, ο κ. Μανιάτης είναι κάθετος:

«Χώρος γι’ αυτούς που έκαναν καριέρα πάνω στην οργή, το μίσος και τη διχόνοια δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και διέσυρε ιδεολογικά τους προοδευτικούς πολίτες. Δήθεν αριστερό, εθνολαϊκιστικό μόρφωμα, με πολλά προσωπεία και λαθραία πολιτική, στην προσπάθεια να οικειοποιηθεί την Κεντροαριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία. Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικάντηδες της καρέκλας. Υπάρχει χώρος μόνο για τους αγνούς πολίτες που παραπλανήθηκαν κι έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της», τονίζει.

Στα της διαδικασίας των εκλογών για την αρχηγία του νέου φορέα, ο κ. Μανιάτης επιμένει ότι πρέπει να υπάρξουν 13 (!) debates και ξεκαθαρίζει πως «τη μάχη θα τη δώσω μέχρι τέλους».

«Το επόμενο σημαντικό έργο της επιτροπής Αλιβιζάτου είναι να προσδιορίσει κανόνες προεκλογικής εκστρατείας. Οι υποψήφιοι από το ίδιο κόμμα θα πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση σε οργανωτικές δομές, data base και στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Να πραγματοποιηθούν ντιμπέιτ στις 13 περιφέρειες με δημοσιογράφους από τα τοπικά ΜΜΕ και κεντρικά ντιμπέιτ για την ανεργία και την ανάπτυξη. Είμαι σίγουρος ότι ουδείς συνυποψήφιός μου διαφωνεί με μια δημοκρατικά και με κανόνες κατοχυρωμένη προεκλογική εκστρατεία. Εχουμε υποχρέωση στην κοινωνία να γίνουμε το θετικό παράδειγμα για τους συμπολίτες και τα παιδιά μας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...