476
Ο Γιώργος Καμίνης (αριστερά) με τον Γιάννη Ραγκούση στη γιορτή για τα 43 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου. Μολονότι αντίπαλοι διαμορφώνουν κοινό μέτωπο | SOOC

Καμίνης και Θεοδωράκης στο πλευρό του Ραγκούση για τους «γκέι μητροπολίτες»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 08:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/10/2017, 13:50
Ο Γιώργος Καμίνης (αριστερά) με τον Γιάννη Ραγκούση στη γιορτή για τα 43 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου. Μολονότι αντίπαλοι διαμορφώνουν κοινό μέτωπο
|SOOC

Καμίνης και Θεοδωράκης στο πλευρό του Ραγκούση για τους «γκέι μητροπολίτες»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 08:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/10/2017, 13:50

Στο πλευρό του Γιάννη Ραγκούση, αντιπάλου του στην κούρσα για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με αφορμή τις πιέσεις -αν όχι επιθέσεις- που δέχεται ο πρώην υπουργός από την Εκκλησία της Ελλάδος για τις δηλώσεις του περί ομοφυλόφιλων ιερέων. Φαίνεται δε ότι αυτό το θέμα ενδέχεται να αναδειχθεί σε κομβικό για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι υποψήφιοι καλούνται να τοποθετηθούν: Είναι υπέρ του κ. Ραγκούση ή υπέρ της Εκκλησίας που του ζητάει… αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του και τον απειλεί με δικαστικές διώξεις;

Πάντως μετά την αντίδραση Καμίνη και ο Σταύρος Θεοδωράκης έσπευσε να γράψει στο Twitter:

Ως γνωστόν ο κ. Ραγκούσης είχε μιλήσει στις αρχές της εβδομάδας στο περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας «Antivirus» καλώντας την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για περισσότερα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους, λέγοντας μεταξύ άλλων πως έχει συναντήσει πολλούς ιερείς, ακόμα και μητροπολίτες, που «είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

Αυτή η δήλωση του κ. Ραγκούση προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου που έστειλε εξώδικο στον πρώην υπουργό καλώντας τον μάλιστα να προσκομίσει εντός πέντε ημερών «στοιχεία» (!) που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Λες και μπορούν να υπάρχουν «στοιχεία» για τέτοια πράγματα. Μάλιστα, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, απείλησε ότι «εάν δεν φέρει τα στοιχεία εμείς θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη».

Σε κάθε περίπτωση σε αυτή του τη σύγκρουση του με την Εκκλησία, ο κ. Ραγκούσης βρήκε ήδη σύμμαχο τον δήμαρχο Αθηναίων που έκανε λόγο για «Ιερά Εξέταση». Αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των άλλων υποψηφίων για τον προοδευτικό πόλο.

«Η σημερινή ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία καλεί σε κατάθεση τον συνυποψήφιο μου Γιάννη Ραγκούση, και κυρίως το ύφος “Ιεράς Εξέτασης” που τη διαπερνά, δεν μπορεί να αφήνει κανένα προοδευτικό πολίτη αδιάφορο. Η στήριξή μου στον κ. Ραγκούση είναι δεδομένη. Ο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου είναι θέμα αρχής. Για την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών βρίσκομαι στην πολιτική.

» Είχα πει εξ αρχής όταν μπήκα σε αυτή την εκλογική μάχη, ότι αυτό που πρέπει να απασχολεί όλους τους υποψηφίους είναι το μεθαύριο, δηλαδή η δημιουργία μίας μεγάλης, ενωμένης, προοδευτικής παράταξης. Οι μεγάλες μάχες του μέλλοντος για μία ανοιχτή, δημοκρατική Ελλάδα, απαλλαγμένη από δογματικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις είναι μπροστά μας, και θα τις δώσουμε μαζί», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου:

«Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας. Είναι ένα κεκτημένο που αποκτήσαμε μετά από σκληρούς αγώνες στην πρόσφατη ιστορία μας.  Οι προσπάθειες της εκκλησιαστικής ηγεσίας να παρέμβει με τρόπο που να θέτει σε αμφισβήτηση θέματα ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, όσο και της διακυβέρνησης, προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Κατά συνέπεια, καλούμε την Ιερά Σύνοδο να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά την επαπειλούμενη δίωξη εναντίον του Γιάννη Ραγκούση».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...