607
Ο άτυχος 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον, από το Οστιν του Τέξας | Facebook

Αγριο φονικό στη Ζάκυνθο: Ο αδελφός του θύματος είχε σκοτωθεί σε παρόμοιο περιστατικό

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2017, 15:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/07/2017 09:17
Ο άτυχος 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον, από το Οστιν του Τέξας
|Facebook

Αγριο φονικό στη Ζάκυνθο: Ο αδελφός του θύματος είχε σκοτωθεί σε παρόμοιο περιστατικό

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2017, 15:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/07/2017 09:17

Τρεις αμερικανοί φίλοι, τουρίστες, διασκέδαζαν σε μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σερβική βραδιά. Εβγαλαν μία σέλφι με μία σερβιτόρα του μαγαζιού. Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μία φωτογραφία; Πολύ. Ενας νεαρός, ετών 22, είναι νεκρός και οκτώ άνδρες, εξίσου νεαροί και μεγαλύτεροι, κατηγορούνται για από κοινού ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το σοκαριστικό στοιχείο;

Σύμφωνα με φίλους του 22χρονου Μπακάρι Αντερσον που μίλησαν στην αστυνομία, ο αδερφός του θύματος είχε χάσει επίσης τη ζωή του έξω από μπαρ στο Τέξας σε ανάλογη συμπλοκή. Μόνο που τότε ο άτυχος νέος είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα από τους δράστες.

Η οικογένεια Αντερσον δεν είχε συνέλθει ακόμη από εκείνη την τραγωδία, αλλά η μοίρα της επιφύλασσε και άλλο χτύπημα εξίσου ισχυρό και με πανομοιότυπο τρόπο.

Η σέλφι που έβγαλαν οι αμερικανοί τουρίστες εκνεύρισε τον «μπράβο» του καταστήματος στον Λαγανά. Ακολούθησε διαπληκτισμός. Εξελίχθηκε σε καβγά, ο οποίος μεταφέρθηκε εκτός μαγαζιού και κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 22χρονος Αμερικανός, λόγω βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ή μήπως δεν άρχισε τον καβγά η σέλφι; Η άλλη εκδοχή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, λέει  ότι όλα άρχισαν όταν ένας Σέρβος έσπασε ένα μπουκάλι μπίρα στο τραπέζι που καθόταν ο Αμερικανός. Ο τελευταίος απάντησε προσεγγίζοντας το τραπέζι των Σέρβων και ρίχνοντας μία γροθιά στο πρόσωπο του Σέρβου που έσπασε την μπύρα με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Οπως και να’ χει, κάμερες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και μάρτυρες, «συμφωνούν» ότι ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον έφυγε τρέχοντας από το μαγαζί καταδιωκόμενος από ομάδα ανθρώπων –από τρεις έως τριάντα!

zak
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ζακύνθου (http://imerazante.gr)

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση το θύμα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του επέφεραν εγκεφαλική αιμορραγία. Δεν πρόλαβε καν να αντισταθεί, έπεσε αναίσθητος. «Το θύμα έφερε πολλαπλές κακώσεις στην περιοχή της κεφαλής, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο τριχωτό και ο θάνατος επήλθε συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων έπειτα από πλήξη με θλων όργανο. Θλων όργανο μπορεί να είναι η γροθιά, το πόδι που μπορεί να κλωτσήσει. Φαίνεται πως έχει προκληθεί κυρίως από χέρι ή από πόδι. Εσωτερικά, η βιαιότητα της πράξης ήταν τέτοιου μεγέθους που προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία η οποία απέβη θανατηφόρος», δήλωσε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα τονίζοντας ότι το θύμα πιθανότατα χτυπήθηκε και από περισσότερα του ενός, των δύο ή των τριών ατόμων.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της άσκησης ποινικής δίωξης στους οκτώ συλληφθέντες -ανάμεσά τους ένας 34χρονος Ελληνας- για τον θάνατο του άτυχου 22χρονου. Η Εισαγγελέας τους απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου, οπότε θα επιστρέψουν ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθούν.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου ο δικηγόρος του 34χρονου ημεδαπού δήλωσε: «Ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής».

Και η ανακοίνωση της οικογένεια του θύματος, από το Τέξας: «Οπως φαντάζεστε, η οικογένεια είναι συντετριμμένη από την απώλεια του αγαπημένου μας γιου. Ο Μπακάρι αγαπούσε τον χρόνο με την οικογένειά του, το ταξίδι, τις νέες γνωριμίες. Ηταν μεγάλος στοχαστής και μία έμπνευση σε όποιον γνώριζε. Αγαπούσε τη ζωή».

Ο Χέντερσον γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Οστιν, του Τέξας. Επισκέφθηκε την Ελλάδα για τη φωτογράφηση της νέας σειράς ρούχων που λανσάρει. Αποφοίτησε τον περασμένο Μάιο από τον Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...