397
O Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ευτυχισμένες στιγμές με τον Αλέξη Τσίπρα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ειρωνείες από το υπουργείο Οικονομικών: «Ο γάμος βασική αιτία… διαζυγίου»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 16:16
O Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ευτυχισμένες στιγμές με τον Αλέξη Τσίπρα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ειρωνείες από το υπουργείο Οικονομικών: «Ο γάμος βασική αιτία… διαζυγίου»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 16:16

Τι συμβαίνει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα; Η επόμενη ημέρα του αποτυχημένου EuroWorking Group επανέφερε στο προσκήνιο τις δύσκολες ισορροπίες που υπάρχουν ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και στο Μέγαρο Μαξίμου. Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για ένα ακόμη «άδειασμα» του υπουργού Οικονομικών από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στην κρίσιμη στιγμή παίρνει τη διαπραγμάτευση επάνω του και ακυρώνει τις όποιες ελπίδες για συμφωνία με τους δανειστές – αυτό φαίνεται ότι συνέβη και την Πέμπτη.

Είχαν προηγηθεί οι έκτακτες παροχές του Δεκεμβρίου που τίναξαν στον αέρα τη β’ αξιολόγηση και είχαν αναγκάσει τον κ. Τσακαλώτο να στέλνει επιστολές μετάνοιας στους Θεσμούς. Τώρα φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός απέρριψε μια προσυμφωνία στην οποία είχε καταλήξει ο υπουργός Οικονομικών με τους δανειστές ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα και να κλείσει το ντιλ σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, το λεγόμενο Staff Level Agreement.

Από το Μαξίμου, οι γνωστοί κυβερνητικοί κύκλοι κατηγόρησαν και πάλι τα μέσα ενημέρωσης που «για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή».

Από το υπουργείο Οικονομικών ήταν πιο ευφάνταστοι και μίλησαν ειρωνικά για το σύμπαν, τους γάμους, τα διαζύγια, και τους ανόητους.

«Η φημολογία για τις δήθεν διαφωνίες του υπουργού Οικονομικών με τον Πρωθυπουργό βασίζονται στην ίδια στέρεη βάση με την επιστημονικότατη και εμπεριστατωμένη άποψη ότι “ο γάμος είναι η βασική αιτία των διαζυγίων’”» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών και προσέθεταν ότι «είναι κάποια ανακούφιση για τον υπουργό ότι ενώ στο σύμπαν μπορεί ο άνθρωπος να είναι το μοναδικό νοήμον ον, στη γη ο αριθμός των ανόητων δεν είναι άπειρος».

Σε κάθε περίπτωση και παρά τα ευφυολογήματα του υπουργείου Οικονομικών, το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι καθόλου ρόδινα, ούτε βέβαια και αστεία. Η 31η Μαρτίου ήλθε και έφυγε, χωρίς η χώρα να έχει μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που είχε θέσει ως χρονοδιάγραμμα τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Τζανακόπουλος. Συμφωνία με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης (που υποτίθεται ότι θα έκλεινε στις 5 Δεκεμβρίου) δεν έχει υπάρξει και ούτε θα υπάρξει ως τις 7 Απριλίου που είναι το επόμενο Eurogroup στη Μάλτα. Το είπε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από την κυβέρνηση ελπίζουν σε ένα έκτακτο Eurogroup μετά το Πάσχα περί τα τέλη Απριλίου. Και σε μια γενικότερη συμφωνία στις 22 Μαΐου. Θα έχει φτάσει ήδη καλοκαίρι. Και προφανώς οι στόχοι για ανάπτυξη 2,7% μέσα στο 2017 θα έχουν τεθεί εν αμφιβόλω. Και θα πλησιάζει η ώρα του κόφτη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...