244
H συνεδρίαση, βέβαια, έγινε πίσω από κλειστές πόρτες | REUTERS/Lucy Nicholson

EuroWorking Group χωρίς ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2017, 23:55
H συνεδρίαση, βέβαια, έγινε πίσω από κλειστές πόρτες
|REUTERS/Lucy Nicholson

EuroWorking Group χωρίς ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2017, 23:55

Το EuroWorking Group βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης. Αλλωστε από την έκβασή του αναμενόταν να κριθεί εάν θα ήταν εφικτή μια τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ώστε να υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το protothema.gr, η συνεδρίαση συνεχιζόταν έπειτα από δείπνο που προηγήθηκε, πίσω από κλειστές πόρτες, υπό άκρα μυστικότητα, δίχως να «διαρρέει» κάποια πληροφορία για την τύχη του ελληνικού ζητήματος.

Ωστόσο όπως ανέφερε η Ελένη Βαρβιτσιώτη στο kathimerini.gr, το EWG συνέστησε μεν την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων, όμως άφησε «θολό» το πότε θα συμβεί αυτό.

Το συμβούλιο προειδοποίησε ότι αν χαθούν και οι επόμενες ημέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις για την επιστροφή των Θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα, κάτι για το οποίο εκτιμούν, ήδη, ότι οι πιθανότητες μειώνονται.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, εκφραζόταν αισιοδοξία ότι ήταν εφικτό να κλείσει η τεχνική συμφωνία ακόμα και την Παρασκευή. Ολο και περισσότεροι ωστόσο αρχίζουν να συζητούν για κλείσιμο της συνολικής συμφωνίας στις 22 Μαΐου…

Μετά την τεχνική συμφωνία, θα ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους, εν όψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, στις 22 Απριλίου. Στις αρχές Μαΐου προβλέπεται έκτακτο Eurogroup, οπότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

Μένει, βέβαια, να δούμε το τίμημα της τεχνικής συμφωνίας, όπως και το ποιοι θα το καταβάλλουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...